divendres, 18 de març del 2022

Mighty Morphin Power Rangers vol. 1

Títol: Mighty Morphin Power Rangers vol. 1
Títol original: Mighty Morphin Power Rangers núms. 0 a 8 USA
Autors: Kyle Higgins (guió), Hendry Prasetya i Thony Silas (dibuix), i Matt Herms i Bryan Valenza (Color). Portada de Goñi Montes
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, febrer de 2022
Format: Cartoné - 17 x 26 - 228 pàgines -  Color
Preu: 15 € 

 

 

 

Anunciat l'agost de 2021 per la nova editorial Moztros, i esperant-lo que sortís durant els següents mesos, finalment el primer volum de Mighty Morphin Power Rangers s'ha publicat aquest passat febrer de 2022.

Aquesta nova sèrie de còmics dels coneguts superherois americans es va estrenar el 2016 per Boom! Studios publicant-se fins a 55 capítols recollits originalment en 14 volums, amb ella es va modernitzar i va redefinir des dels seus fonaments l'univers dels Power Rangers, millorant-lo i transformant-lo per sempre. Es va ampliar amb sèries derivades com Go Go Power Rangers que també forma part del pla de publicació de Moztros, ja que molt sovint ambdues sèries s'entrecreuen. Justament Moztros ha publicat aquesta setmana un primer pla de publicació de les diferents sèries i volums únics de Power Rangers, veient què i com es publicarà per tal que no ens perdem res, i suposo desconeixent-ho tot deurà anar així. 

L'edició de Mighty Morphin Power Rangers de Moztros serà publicada en cartoné i en un total de 7 volums.  

Refresquem la memòria, i així situar-nos en context. Per defensar la Terra de la bruixa Rita Repulsa, en Zordon va escollir cinc adolescents que van esdevenir els Power Rangers que juntament amb els seus dinozords, s'enfrontarien als temibles monstres enviats per la bruixa. Però aquesta també va trobar un jove que embruixant-lo va esdevenir un  power ranger però aquest dolent. Finalment aquest sisè ranger aconsegueix trencar l'encanteri i s'uneix a la resta de rangers per enfrontar-se a la Rita Repulsa i el seus malvats plans. Aquest jove és en Tommy Oliver, el Green Ranger. 

A pesar d'haver-se alliberat del control de la Rita Repulsa, les coses no seran senzilles per en Tommy, patirà al·lucinacions on veurà la maligna bruixa, que l'alterarà mentalment comportant que cometi errors pilotant el Dragonzord i especialment que apareixien friccions amb els seus nous companys. Tot plegat li serà beneficiós a la Rita per portar a terme el seu pla, que es completarà al Centre de Comandament dels Power Rangers, que amb l'alliberament del poderós Drac Negre, el Centre quedarà destruït, en Zordon desapareixerà i amb l'Alpha també fet pols.  La batalla és inevitable, però el Drac Negre és massa poderós i només poden fer una cosa fugir, però no tots, en Billy és capturat. A més el Drac Negre utilitzant la moneda de poder del triceratop, alterant la xarxa de metamorfosis, els rangers excepte en Tommy perdran els seus poders. Amb el Centre de Comandament sota el control de la Rita i amb en Billy capturat, els cinc rangers restants només poden fer una cosa, usar la moneda del poder d'en Tommy, que té un funcionament diferent, per tal que els altres quatre es puguin connectar per una via alternativa a la xarxa de metamorfosis i així transformar-se. I afortunadament el pla funciona, en Jason, en Zack, la Trini i la Kimberly es transformen, però ara són totalment verds, i en Jason a més, també posseeix l'armadura del drac, format per l'escut i els braçalets daurats. En canvi, en Tommy perd els seus poders.

Així és com comença aquesta nova i trepidant versió de la coneguda sèrie Mighty Morphin Power Rangers, donant lloc a un reinici de tot l'univers. Una obra més fosca, amb molts elements que la fan més versemblant, i amb una Rita més maligna i més seriosa que la que segurament recordem de la sèrie televisiva, que a diferència d'aquesta els elements narratius són ben diferents, aquí va tot molt seguit, no hi ha temps per descansar.

Al final del volum hi ha una magnífica galeria amb portades alternatives dels números individuals. A més a cada capítol al principi hi té la seva portada original i al final una d'alternativa, i al principi del volum hi ha un text introductori de Judd "Chip" Lynn, guionista, productor i director de moltes de les sèries Power Rangers.

Una lectura amb molta acció, que ens traslladarà a la nostra infantesa, però fent-ho d'una manera molt diferent del que llavors vam viure i veure. Sense dubte un treball excel·lent. 
 
Pel segon volum, no hem hagut d'esperar gaire, en publicar-se aquesta entrada, ja el tenim disponible, i a mitjan abril sortirà Power Rangers: Alma de Dragón.