dijous, 14 de juliol del 2022

Las Tortugas Ninja vol. 8

Títol: Las Tortugas Ninja vol. 8
Títols originals
: TMNT 2014 Annual  i núms. 33-37
Autors:
Kevin Eastman, Bobby Curnow, Tom Waltz (Guió), Kevin Eastman, Mateus Santolouco, Mike Henderson, Mark Torres i Cory Smith (Dibuix), Ronda Pattison (Color) i Mateus Santolouco (portada)
Traducció per:
Bárbara Azagra Rueda
Publicat per:
ECC Ediciones, abril de 2022
Format:
Rústica - 176 pàgines - Color
Preu:
17,50 €

 

 

A finals d'abril de 2022, ECC va posar a la venda el volum 5 de la sèrie original i el volum 8 de la nova sèrie de les Tortugues Ninja: Evidentment, vaig comprar totes dues obres, i després de llegir el corresponent volum de la sèrie original, ha tocat la lectura del volum 8 de la nova sèrie.

Com que la continuïtat d'IDW combina la sèrie regular, amb les micro-sèries, entrecreuaments i altres, una bona manera de no perdre's, és seguir aquest enllaç de la Turtlepedia o bé TMNT The IDW Collection de  Penguin Random House, on a cada volum s'indica el seu contingut, i fins al moment és el mateix que el d'ECC (Cada volum de l'IDW Collection equival a dos d'ECC).  



Endinsem-mos en aquest vuitè volum, on tenim el capítol de 2014 Annual,  els quatre capítols de l'arc argumental  Monsters, Misfits, and Madmen, i el primer de New Mutant Order

TMNT Anual 2014, de Kevin Eastman i Tom Waltz (guió), Kevin Eastman (dibuix) i Ronda Pattison (color) (agost de 2014).

Es tracta d'un especial de 48 pàgines i la segona historieta d'aquesta continuïtat dibuixada íntegrament pel co-creador original de les Tortugues Ninja, Kevin Eastman. La primera fou l'Anual 2012 inclosa al volum 5.  

Les Tortuges i l'Splinter han tornat a casa, a la Gran Poma, després del seu breu exili a Northampton, però tot posant ordre i ressituant-se, una viatgera temporal s'emportarà els quatre quelonis de manera amigable i com si es coneguessin d'altres cops, per tal que participin en una mena de combat de gladiadors a un lloc desconegut. Per sort, malgrat tots els perills, el vent bufa a favor de les Tortugues, i la viatgera els tornarà a casa sans i estalvis.

La viatgera temporal és la Renet, un personatge que va aparèixer per primer cop al núm. 8 de la sèrie original de les Tortugues Ninja.

Núms. 33, 34, 35 i 36 de Kevin Eastman, Bobby Curnow i Tom Waltz (guió), Mateus Santalouco, Mark Torres (36, pàgs. 1, 12 i 13) i Cory Smith (36, pàg. 22) (dibuix) i Ronda Pattison (color) (abril, maig, juny i juliol de 2014).  Aquests quatre números corresponen al novè arc argumental, Monsters, Misfits, and Madmen (Monstres, inadaptats i homes bojos).

Tot situant-se a Nova York, després del seu retorn, els nostres herois cerquen la manera de fer front a l'Shredder i el seu temible Clan del Peu. Mentre el mestre Splinter i en Leonardo parlen i analitzen la situació actual veurem com la resta fa el seu camí. Per una banda, en Casey es retroba amb son pare, en Hun, ara sota les ordres de l'Shredder. El pare vol que el seu fill s'uneixi a ell per poder protegir, per salvar-li la vida. Però evidentment el seu fill no en vol saber res. Tot indica que finalment la relació entre els dos Jones queda trencada per sempre. En Casey queda enfonsat emocionalment.

En Donatello va a visitar el seu amic Harold Lilja, juntament amb l'April i l'Angel, que moment abans ha estat amb en Casey, durant la visita d'en Hun. La tortuga dóna al seu amic científic les notes que en Fugitoide els hi va enviar quan tornaven de l'exili. Unes notes que han de servir per crear una mena de teletransport interespacial, i així poder-se infiltrar a Burnow Island. En Harlold, però ha estat ocupat darrerament millorant els seus invents. Per una banda, ha creat una tortuga robòtica que l'Angel anomena Metalhead. Aquest un cop activat, es descontrola i comença a atacar tothom. L'Angel es vesteix amb un dels nous invents, un exovestit equipat de diferents aparells que ja hem vist anteriorment. Així, la noia que domina a la perfecció l'exovestit atura la tortuga mecànica, i fent-se anomenar posteriorment Nobody. 
 
En Raphael i en Michelangelo fan una visita a l'Old Hob i a l'Slash. Allà s'hi troben un nou mutant, el colom Pete i la Lindsey Baker, segrestada per aquests dos. Malgrat les aparences, arriben els aclariments. En Pete creat pel gat mutant no ha sortit com es volia, i algú amb experiència com la Lindsey és necessària per crear mutants com calen. A més, en Hob disposa de sang de l'Splinter que conté un important psicotròpic, que l'Slash s'acaba injectant, i després d'uns moments de confusió, acaba mostrant un raonament i intel·ligència que abans no tenia. Per altra banda, en Casey que ha anat a visitar la tomba de sa mare, és ataca per en Hun i els seus homes. Tot i l'esforç que hi posa el jove Jones per lluitar, el seu pare l'està a punt de matar, quan és salvat per l'acabada d'aparèixer Nobody, la seva amiga Angel.

En Casey un cop se separa de l'Angel, passant per davant de la botiga dels O'Neil, es troba amb els pares de l'April que s'acaben de mudar a Nova York, davant l'estat en què es troba el noi, l'acullen. Mentrestant l'Splinter i en Leo continuen parlant de com han d'enfrontar-se a la situació, amb l'Shredder per un cantó i en Krang a l'altre. Tot intentant resoldre els dubtes, algú se'ls emporta a un altra mena de món o dimensió, volent jugar amb les seves ments, afortunadament superen aquestes proves i en retornar al seu món ho obliden tot. El responsable es fa anomenar Rei Rata, que segons diu és germà de la Kitsune, per tant, un altre ésser de naturalesa divina.

Núm. 37
de Kevin Eastman, Bobby Curnow i Tom Waltz (guió), Cory Smith (dibuix) i Ronda Pattison (color) (agost de 2014).  Aquest número correspon al primer del desè arc argumental, New Mutant Order (Nou Orde Mutant).

L'Shredder proposa a en Krang, una trobada per discutir una possible aliança entre les dues faccions. Trobant-se en un vaixell del general, de mica en mica veiem com aquest retrobament entre ells dos després de tres-cents anys no és tan plàcida com sembla, tot esdevenint una veritable declaració de guerra, que en realitat i en paraules del ninja, sempre han estat en guerra. Per cert, apareix un nou mutant al servei de l'Shredder, en Bludgeon, un tauró cap de martell acompanyat del falcó mutant Koya, que vam conèixer a l'anterior volum.
 

 
Després d'un setè volum on l'exili a Northampton va ser breu i amb un acabament intens, a part de conèixer la història del planeta Utrominion i de l'amenaça que pot suposar el Tecnòdrom, en aquest vuitè volum veiem com el retorn a Nova York ha estat més mogut del que s'esperaven. Ningú ha parat quiet i tots han fet els seus moviments: El trencament definitiu entre pare i fill Jones, en Harold i els seus nous invents, dos nous mutants, un més útil que l'altre, la definitiva declaració de guerra entre l'Shredder i en Krang, i en especial les noves versions de personatges que al seu dia van fer aparició a la sèrie original: la Renet, en Nobody (ara encarnat per l'Angel) i un Rei Rata que ha fet una magnífica primera aparició.

Com sabem de portades de capítols n'hi ha més d'una, així abans de cada capítol, hi tindrem la seva portada oficial i la seva alternativa. Al final de volum, hi tenim  la portada del novè volum recopilatori original, de l'arc argumental de Monsters, Misiftis, and Madmen, de Mateus Santolouco, i també una portada alternativa del número 34, de Xurxo Penalta.
 
Sent la periodicitat d'aquesta sèrie bimestral, el novè volum, pendent de llegir, va sortir al juny, i el desè volum sortirà a l'agost.