dimecres, 20 de juliol del 2022

Power Rangers: Alma de dragón

Títol: Power Rangers: Alma de dragón
Títol original: Power Rangers: Soul of the dragon
Autors: Kyle Higgins (guió), Giuseppe Cafaro (dibuix), Marcelo Costa (color), Nick Robles (Portada) Jason David Frank (Assessor especial)
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, abril de 2022
Format: Cartoné - 17 x 26 - 112 pàgines -  Color
Preu: 15 € 

 

 

Després d'haver publicat els dos primers volums de Mighty Morphin Power Rangers, el passat abril Moztros va publicar Power Rangers: Alma de dragón.

Tal com veiem a la portada, aquest volum únic està centrat en la figura de llegendari ranger Tommy Oliver, encarnat per en Jason David Frank, qui fa d'assessor en aquest còmic.

Ja han passat molts anys des que en Tommy Oliver es va retirar com a Power Ranger en actiu, tot cedint la protecció del món a la Patrulla Espacial Delta. Però la seva  plàcida vida, la d'un normal civil, es capgira quan el seu fill, en J.J., desapareix. En Tommy ha de recórrer a tot el seu entrenament, a tots els seus antics poders de ranger, a treballar en equip amb l'Anara, amiga del seu fill, i fins i tot recórrer a algun i antic enemic per tal que l'ajudi, tot per tal de trobar el seu fill i tornar-lo a casa sa i estalvi.

Com que no sóc cap expert en Power Rangers, no puc identificar tots els problemes de continuïtat amb les diverses sèries amb la que està connectat el còmic. Però per situar-nos faig un breu resum de la trajectòria i l'essencial d'en Tommy Oliver que cal saber per aquest còmic. Va començar com a Green Ranger i després sent el White Ranger a Mighy Morphin.  Finalment. li va arribar el torn de vestir-se el vermell de líder sent el Zeo Ranger V, i tot seguit va esdevenir el primer Red Trubo Ranger. Anys després va retornar com a Black Dino Thunder Ranger, sent aquest el seu darrer poder de ranger. Més endavant en el temps, a la sèrie Super Ninja Steel, a l'episodi 10 (Dimensions in Danger), retorna tot mostrant-nos el Master Morpher amb el qual pot utilitzar tots els seus poders, però en aquell moment no va utilitzar el poder Turbo. I és justament aquest Master Morpher, és el que fa empra en aquesta aventura en còmic, tot gaudint de les seves cinc transformacions.

Respecte a les seves relacions familiars, al mencionat episodi de Super Ninja Steel, tal com diversos indicis mostren, ell i la Katherine "Kat" Hillard són parella i pares d'en J.J. Oliver. Cosa que al còmic se'ns mostra clarament. Una relació amorosa que prové de la sèrie Zeo, tal com he pogut comprovar.

Al final del volum hi trobem una sèrie de pàgines amb il·lustracions i esbossos dels principals personatges i una  galeria amb portades alternatives de la sèrie de còmics Mighty Morphin Power Rangers relacionades amb aquest personatge.

Power Rangers: Alma de dragón és tot un homenatge al gran personatge que fou en Tommy Oliver. És una aventura detectivesca amb els seus tons foscos, amb l'heroi solitari que malgrat tot necessita l'ajuda dels altres per assolir la seva missió, i així tancant la vida d'en Tommy com a Power Ranger. 
 
Publico aquesta entrada, coincidint amb la sortida de Go Go Power Rangers vol. 1, aquest dijous 21 de juliol. De cara a finals d'agost, hauria de sortir el tercer volum de Mighty Morphin Power Rangers.