dissabte, 31 de desembre del 2022

Go Go Power Rangers vol. 2

Títol: Go Go Power Rangers vol. 2
Títol original: Go Go Power Rangers núms. 5 a 8 USA
Autors: Ryan Parrot (guió), Dan Mora (dibuix), i Raúl Angulo (Color). Portada de Dan Mora
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, octubre de 2022
Format: Cartoné - 17 x 26 - 112 pàgines -  Color
Preu: 18 €



El passat octubre de 2022 es va publicar el segon volum de la sèrie Go Go Power Rangers, havent-se publicat després de la publicació del tercer volum Mighty Morphin Power Rangers, a l'agost, i de l'entrecreuament amb les Tortugues Ninja, el setembre.

Aquesta sèrie va començar a publicar-se originalment el juliol de 2017 finalitzant-se el juny de 2020, amb un total de 32 capítols. Com que està entrelligada amb la sèrie principal Mighty Morpin Power Rangers, ambdues es publicaran en paral·lel i en l'ordre en què originalment van veure la llum als Estats Units. Els esdeveniments especials, com Shattered Grid i Necessary Evil, combinaran números d'ambdues sèries per facilitar la continuïtat de la lectura i inclouran extres com a històries curtes i especials, així Moztros va publicar un pla de llançament dels còmics de Power Rangers per saber com es publicaran.

Com a preqüela de MMPR, ens endinsarem en els primers dies d'en Jason, la Kim, la Trini, en Zack i en Billy com a Power Rangers. Veurem les primeres batalles contra la Rita Repulsa i els sequaços, tasca sempre molt difícil, però també viurem la part més humana d'ells cinc. La vida a l'institut, com es relacionen entre ells, els seus familiars, els seus sentiments i amors, tot allò de la seva vida normal i quotidiana que es contraposarà amb el seu secret, protegir Angel Grove amb vestits de colors i pilotant uns dinosaures gegants i mecànics, o millor dit bèsties prehistòriques, que es combinen en un de sol. Però aquesta nova vida també comporta les seves inseguretats. No en va aquests joves herois només tenen uns 15 anys i amb un gran pes sobre les espatlles, i això donarà a lloc a què la Rita Repulsa recerqui en les seves debilitats per poder derrotar-los. Doncs veurem que s'aprofundeix en la part humana dels nostres herois, i com aquesta influeix en la seva part d'herois.

Així, tal com vam al final del primer volum, la Rita captura en Matthew Cook, el xicot de la Kimberly, i el substitueix per un soldat de massilla extremadament intel·ligent, que intentarà afeblir com sigui els nostres cinc amics, especialment des d'un punt de vista psicològic, debilitar-los com a grup, i així la Rita poder-los destruir. Però aquest Matt massilla no és del tot perfecte, i en Zack s'adona que hi ha alguna cosa que no va bé. I la veritat s'acabarà sabent durant el Ball de Benvinguda, quan en Matt de debò apareix, havent-se pogut alliberar del captiveri, i així el fals Matt no tindrà més que remei a mostrar la seva veritable identitat.

Sense dubte la part argumental del Matt massilla serà un dels fils conductors d'aquest volum, però l'altre el serà el del Ball de Benvinguda, un dels balls tan típics que veiem als films i sèries estatunidenques, i amb la qual ens mostrarà la part més juvenil d'aquests cinc herois de colors, amb protagonisme per tots els personatges inclosos, els grans secundaris Bulk i Skull, i fins i tot de creats per l'ocasió.

Cada capítol al principi té la seva portada original de Dan Mora i al final una d'alternativa de Natacha Bustos amb disseny de Dylan Tod. A més, al final del volum hi ha una magnífica galeria amb portades alternatives dels números individuals. Els seus autors són: Miguel Mercado, Michelle Wong i una darrera de Dan Mora amb colors de Scott Newman.

Després de la publicació d'aquest segon volum de Go Go Power Rangers, el passat novembre va sortir  el seu volum 3, que tinc pendent de llegir, i acabant l'any, el desembre van sortir dues novetats especials de Power Rangers: l'entrecreuament amb Godzilla (en dues edicions), i  l'especial 25è aniversari Las crónicas perdidas. I per començar el 2023, ens arribarà el quart volum de Mighty Morpin Power Rangers, el 26 de gener.