divendres, 2 de desembre del 2022

Mighty Morphin Power Rangers/Las Tortugas Ninja

Títol: Mighty Morphin Power Rangers/Las Tortugas Ninja
Títol original: Mighty Morphin Power Rangers/Teenage Mutant Ninja Turtles núms. 1a 5 USA
Autors: Guió: Ryan Parrott; Dibuix: Simone dei Meo, amb assist. d'Alessio Zonno (#2 a 5); Color: Walter Baiamonte, amb assist. d'Igor Monti. Portada de Dan Mora
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, setembre de 2022
Format: Cartoné - 17 x 26 - 128 pàgines -  Color
Preu: 22 € 

 

El passat setembre de 2022 es va publicar el volum  de l'esperat entrecreuament entre Mighty Morphin Power Rangers i les Tortugues Ninja, que fou anunciat quan Moztros es va presentar en societat l'agost de 2021.

Mighty Morphin Power Rangers/Teenage Mutant Ninja Turtles va ser publicada del desembre de 2019 al juny de 2020, constant de 5 capítols. Com a suposició meva, però segurament no vaig gens desencaminat, tot just sortir el capítol de març, el quart, va esclatar la pandèmia a escala mundial, amb els corresponents confinaments i altres mesures que es van prendre, i per això el cinquè va sortir el juny, quan ja es va començar a relaxar tot una mica. Fou el setembre de 2020 quan va sortir el volum recopilatori en rústica.

Les Tortugues Ninja al llarg de la seva història s'han entrecreuat amb diferents obres, i en el còmic cal destacar Usagi Yojimbo, Batman o els Caçafantasmes, dels quals n'he parlat en aquest blog. Així, el 2019 li va arribar el torn de fer equip amb uns altres herois també d'una franquícia amb 3 dècades a les seves espatlles, la primera generació de Mighty Morpin Power Rangers. Però mentre en altres entrecreuaments, uns i altres, formaven part de dimensions diferents, i per algun motiu s'acaben trobant. En aquest cas, els dos comparteixen la mateixa dimensió, el mateix planeta. Simplement, els separa la distància física que hi pugui haver entre Angel Grove (Califòrnia) i la ciutat de Nova York. 

Les Tortugues Ninja en una de les seves batalles contra els ninges del Clan del Peu s'enfronten a un soldat que vés per on es transforma amb el Green Ranger. Un Power Ranger ajudant els dolents? No són bons ells? I és gràcies a la seva transformació, que els seus companys el poden localitzar i així arriben a la ciutat de Nova York per trobar en Tommy Oliver, desaparegut des de fa algunes setmanes. Sense saber els motius d'en Tommy, els Power Rangers s'enfrontaran a algú que no coneixien, les Tortugues Ninja, però aquestes sí que han vist per televisió les aventures dels herois d'Angel Grove. Si els dos equips són bons, que fan lluitant entre ells? És hora que aturin aquesta batalla absurda per esbrinar realment, que està passant amb en Tommy, que segueix el seu camí com a ninja del Peu. Ara bé, l'Shredder sap realment les intencions que té en Tommy, i se'n voldrà aprofitar per als seus malignes objectius. I ves per on, la Rita i companyia s'acabaran trobant amb l'Shredder i el seu clan. Si els bons han fet equip, els dolents, mirant els seus interessos particulars, també. Així doncs, el futur del món altre cop està en joc, començant per la ciutat de Nova York.

Mentre que per la part dels Power Rangers, es basa en les modernes encarnacions de la sèrie de còmics de Boom! (en castellà per Moztros), fent-ne alguna referència (Lord Drakkon i Promethea), per la part de les Tortugues Ninja, es barregen elements de les seves diferents adaptacions, siguin els còmics d'IDW (en castellà per ECC), sèries o films. Tot allò emblemàtic de les dues sèries es barrejaran en aquest entrecreuament tot ampliant l'imaginari d'aquestes dues franquicies, creant aquest univers nou i compartit.

Amb la creació d'aquest nou univers, sent els dos equips d'herois vivint a la mateixa dimensió, són veïns, i tot i resoldre's el conflicte principal, però deixant alguna cosa oberta, el temps i la popularitat ha donat lloc a què se'n creï una continuació. Aquest desembre es publicarà el primer capítol de Mighty Morphin Power Rangers/Teenage Mutant Ninja Turtles II.

Sobre l'edició cal dir que està molt ben presentada, i és que el volum va acompanyat d'una sobrecoberta i un pòster il·lustrat a doble cara. Una sorpresa que vaig tenir quan el vaig comprar, ja que ho desconeixia. Cal dir que hi ha un error, al capítol quatre, en  mencionen l'"arc" i els "nunchakus", aquests estan intercanviats.


A cada capítol, al principi hi té la seva portada original i al final una d'alternativa. Al final del volum hi ha una portada alternativa del capítol 4 i dues del capítol 1. Els seus autors són Khary Randolph, Matt Frank i Ibrahem Swaid.

Després de la publicació de l'entrecreuament entre els MMPR i les Tortugues Ninja, com a novetat d`octubre va sortir  Go Go Power Rangers vol. 2, el novembre va sortir Go Go Power Rangers vol. 3, aquests dos pendents de llegir, i aquest desembre surten dues novetats especials de Power Rangers: la setmana vinent (7 de desembre), l'entrecreuament amb Godzilla (en dues edicions), i la següent setmana (15 de desembre), l'especial 25è aniversari Las crónicas perdidas.