dijous, 27 d’octubre del 2011

[Act] Glénat: A partir d'any nou, els preus del manga en català s'igualaran amb els preus en castellà.

Bé el títol ja ho diu casi tot. Joan Navarro a través del seu bloc Viñetas ha penjat el seu comunicat:


A partir de l'1 de gener de 2012, tots els mangas en català equipararan el seu preu a les edicions en castellà. Hem iniciat una nova etapa a Glénat España, i el nostre intent de crear un nou mercat ja ens ha costat bastants sacrificis i problemes. No posarem en perill el futur de l'editorial. A partir d'ara el mercat decidirà. I si no hi ha públic suficient en català, les col·leccions es cancel·laran.

Al mateix temps estem negociant l'edició de "Yawara!" i "Fushigi Yugi Integral" en castellà. Si les aconseguim, es publicaran a un preu menor de l'habitual ja que en tenir els materials seu cost serà menor.

Opinió:

A mi personalment no em fa res aquesta pujada de preus, esperant que això faciliti la continuïtat de les sèries. En aquest cas doncs Naruto i Bleach pujarien a 7,5€, i Cinturó Negre a priori suposo que també, tot i que, no hi ha edició en castellà.

Però bé en tot cas el mercat de manga en català, dient-ho d'una manera dramàtica, està penjant d'un fil. Falta l'esforç doncs dels lectors, no s'ha madurat en aquest aspecte. Espero que no s'hagin de deixar les coses a mitges.

Actualització. Resposta de Joan Navarro:
No deixarem penjada cap col.lecció. El que volia dir es que potser no en podrem publicar més.
La raó de la pujada de preus, malgrat el cost dels materials, es perque les vendes son ínfimes

Font: Viñetas (en castellà)