diumenge, 16 d’octubre del 2011

Bola de Drac Z Kai episodis 16 al 20. Valoracions.

Aquesta setmana del 10 al 14 d'octubre hem pogut veure els 5 següents episodis de Bola de Drac Z Kai:

16- Derrota l'invencible Vegeta! Fes un miracle, Son Gohan!
17- El final d'una batalla ferotge! L'espurna d'esperança és el planeta d'en Cor Petit!
18- La nau que es va quedar a les altures de la fi del món! Enlairament cap al Planeta Namek!
19- Un nou enemic poderós! En Freezer, governador de l'Univers!
20- La rebel·lió contra en Freezer! L'ambició encesa d'en Vegeta!

- Sinopsi: En Krilin llença a la Bola Genki a en Vegeta, però aquest alertat per uns crits d'en Yajirobai, l'esquiva però en Gohan, que li ve de cara, és capaç de fer-la rebotar i aquesta impacta a en Vegeta, que surt disparat aires amunt, per acabar impactant al terra, però en Vegeta encara es viu i disposat a acabar amb tots. Centra l'atenció al petit Son, i quan és al seu davant veu que li ha sortit la cua. Quan està a punt de matar-lo, en Yajirobai realitza la seva segona gran actuació, fen-li un bon tall a l'esquena del saiyà, però això si rep uns quants cop. Aquesta intervenció permet que en Gohan pugui mirar la Lluna artificial, i la reacció es desencadena, transformant-se en Mico Gegant. Però aquest a diferencia de son pare, entrar raó gràcies als crits de son pare i d'en Krilin, segurament en part per la part humana i així sap diferenciar els amics dels enemics, i comença atacar en Vegeta. Aquest li talla la cua al Mico Gegant Gohan, però en tornar a la seva forma normal cau sobre en Vegeta. Ara sí, derrotat l'extraterrestre crida la seva nau per marxar de la Terra. En Krilin però el vol rematar, però els precs d'en Goku, ho eviten. En Vegeta finalment s'escapa del planeta. Al cap de poc arriben en Mutenroshi, la Bulma, la Chichi i en Karin. La Chichi sols es preocupa pel seu fill, no li fa gens de cas a en Goku que ell si que està fumut. Un cop recullen els ferits com també els cossos dels morts, es dirigeixen cap un hospital. Mentre volen en Krilin explica als altres una possible solució per ressucitar els amics: Anar a Namek. Si Déu, un namekià, havia creat les boles de drac, segurament a Namek també n'hi ha. Gràcies a Kaiô saben la "direcció" de Namek i per anar-hi pensen amb la nau d'en Nappa, que amb el comandament d'en Vegeta de la seva nau, segurament també serveixi per la d'en Nappa.

Un cop a l'hospital i tots els ferits ben embenats, en Goku com una momia, la Bulma es disposa a activar la nau d'en Nappa, que surt per la televisió,però tot i que la noia un geni, comet un error, en utilitzar el comandament la nau s'autodestrueix. Però encara hi ha esperança. El Senyor Popo, l'ajudant de Déu, arriba en aquell moment per comunicar-los que ell coneix una possible nau, la va portar el qui més tard esdevindria Déu (i Satanàs) a la Terra. La Bulma, tot i no fer-li gaire gràcia, va amb ell, fins a Yunzabito, a les altures de la fi del món. Allà la troben, però la nau funciona via oral i més concretament en llengua namekiana. En Popo la coneix i gràcies això en un vol de prova, en Popo i la Bulma, arriben fins a Júpiter. 10 dies després tot i tothom ja està a punt pel gran viatge. La Bulma, en Krilin i en Gohan seran els qui viatjaran al planeta Namek. I un cop a dins de la nau, l'activen i així comença el viatge. Per altra banda en Vegeta, un cop curat després d'arribar a un planeta, a través d'un soldat, en Kiwi, coneix les intencions d'en Freezer, un temible individu, i així ell també es dirigeix cap a Namek.

34 dies després, els nostres amics arriben finalment a la destinació, però el poc d'arribar-hi veuen com dos naus com la dels saiyans també hi aterren. Un és en Vegeta, l'altre, en Kiwi. I la cosa no s'acaba aquí, dos individus vestits com com els saiyans destrueixen la nau. Conclusió la recerca de les boles de drac namekianes serà més perillós del que es podien haver pensat, i més havent-hi algú més poderós que en Vegeta i que encara no coneixen, en Freezer, amo i senyor de molt i molts planetes de l'univers. En Vegeta tot just arribar mata sense contemplacions en Kiwi, ensenyant el que ha aprés a la Terra, i per altra banda en Freezer i el seus soldats, entre ells en Zarbon i en Dodoria, que ja tenen 4 boles de drac, tots marxen i es dirigeixen cap a un altre poble namekià. Just en aquest trajecte, passen pel costat dels nostre tres amics, que ben amagats queden horroritzats del poder d'en Freezer.

Per altra banda a la Terra, en Goku ja recuperat del tot gràcies a les mongetes màgiques que li ha portat en Yajirobai, explica en Mutenroshi i en Yajirobai, que ell també està a punt d'anar cap a Namek, ara sabent en part tot el que s'hi pot trobar, i ho farà amb la seva nau que el va portar a la Terra quan era una criatura, però modificada pel Dr. Brief, el pare de la Bulma. Ara en Goku es dirigeix cap a la Capsule Corporation, per iniciar el viatge cap a Namek, on s'hi desenvoluparà el combat per les boles de drac més gran que mai s'ha vist.

- Música: Del capítol 17 cal destacar la cançó que s'escolta en japonès en els moments que els nostres herois son recollits pels seus amics.

- Doblatge: Aquesta setmana hem pogut conèixer la veu de 4 nous personatges.

El primer es en Kiwi. A la fitxa de El Doblatge, el seu actor és en Toni Astigarraga. A DBZ, li va donar veu en Xavier Fernández.

El segon és en Freezer. Tot i que havia sortit al pròleg de DBZKai, allà no se li havia escoltat la veu, tot i que pels crèdits del final com per El Doblatge se sabia que li posaria veu en Domènech Farell. Recordo que l'actor original d'en Freezer, en Jordi Vilaseca ens va deixar fa uns dos mesos. D'en Domènech Farell, l'únic que sabia era que havia donat veu a en Buggy, el Pallasso a One Piece. Però la seva veu no em venia al cap. Però en començar a parlar en Freezer, se'm va il·luminar la bombeta, és la veu d'en Walter White de Breaking Bad. Tot i ser una veu diferent a l'anterior, per mi li escau molt. I més sabent que Walter White té un "bon costat fosc".

I finalment, i molt collonut també, és que en Jordi Vila i l'Aleix Estadella repeteixin en el seus papers de Dodoria i Zarbon respectivament. Per cert, l'Aleix Estadella també li va donar veu a en Trunks del Futur.

I de cara la setmana que ve, les veus d'en Dende, en Nail i el Venerable Ancià.

- Traducció: Quan en Goku allà fet pols a terra, i emocionat per la lluitar contra en Vegeta, intenta convèncer en Krilin per que el deixi marxar, deixar anar la següent frase: "Potser és perquè jo també sóc un saiyan,... " Això si que em pensava que no ho dirien mai. Que en Goku (Marc Zanni) digui que és un "saiyan" i no un "guerrer de l'espai", em va sorprendre cap a bé, evidentment. Una agradable sorpresa tu.

Allà on hi la nau de Déu s'anomena Yunzabito, però en lloc d'anomenar-lo pel seu nom han utilitzat el terme "Altures de la fi del món".
Encara que a Déu se l'anomeni Totpoderós, el lloc on viu és el Palau de Déu.

Encertadament han explicat correctament que significa "Cor Petit" en namekià, és a dir "Altre Món", i que serveix per obrir i tancar la comporta de la nau. Ara bé una cosa que han deixat a mitges i que es perd el joc de paraules és el significat de "Satanàs Cor Petit", que ve a dir "Satanàs d'un altre món", o dit en altre paraules "Gran Rei dels Dimonis d'un altre món", que fi i al cap es el que esdevé la part maligna de Déu en ser alliberat. Ara bé a DBZKai, com he fet constatar simplement es diu que "Rei Cor Petit significa Rei d'un altre món", i per tant es s'ignora i es perd la part demoníaca del personatge. Dedueixo que això deu ser per que en anglès (dels EUA?) dit personatge es coneix bàsicament com a "King Piccolo" i per tant doncs "Rei Cor Petit".

Una altra cosa que també ha canviat és la pronunciació de "Zarbon". On a DBZ la paraula era aguda ("Zarbón") i ara és plana ("Zàrbon").

També sona estrany al fet que en Freezer ser l'anomeni "Governador", però bé el fi i al cap ho és, no? El senyor aquest domina tot una sèrie de planetes i per tant els governa.


Fins la setmana que ve, ara ja sí des de Namek.

- Totes les Valoracions:
Saga dels Saiyans (1 al 17)
Saga d'en Freezer (18 al 54)
Saga dels Androides (55 al 66)
Saga d'en Cèl·lula (67 - 98)