diumenge, 23 d’octubre del 2011

Bola de Drac Z Kai episodis 21 al 25. Valoracions.

Aquesta setmana del 17 al 18 d'octubre hem pogut veure els 5 següents episodis de Bola de Drac Z Kai:

21- Protegiu les boles de drac! El gran atac dels namekians!
22- La caça despietada del Dodoria! En Vegeta descobreix la veritat!
23- Les estratègies secretes d'en Vegeta! Un assalt tràgic als namekians!
24- Els amics ressuciten! L'horrible transformació del Zarbon!
25- Força, Krilin! La premonició del Freezer!

- Sinopsi: En Freezer i companyia han arribat al poblat de l'ancià Muri. En Gohan i en Krilin observen els esdeveniments amagats. Els namekians intenten fer tot el possible enfrontar-se als invasors. En Muri però analitzant la situació destrueix els dispositius, però els namekians van caient un rere l'altre, fins i tot les criatures. En Gohan molt enrabiat salta al poblat, seguit per en Krilin, i fugen salvant l'únic namekià supervivent, un nen, en Dende. En Freezer doncs ja té 5 boles de drac. En Dodoria però els persegueix. En Krilin però amb el Taiyô Ken l'encega. Els tres s'amaguen i en Dodoria en recuperar la vista destrueix tota la zona, per sort els tres se salven. El dolent pensant que els matat retorna cap al poblat però és interceptat per en Vegeta, i en acabar de saber la veritat de la destrucció del planeta Vegeta, mata sense contemplacions en Dodoria. Els nostres tres amics han anat allà on es troba la Bulma, però abans han hagut de despistar en Vegeta que els ha perseguit.

Mentre els tres terrícoles coneixen el seu nou amic namekià i també els fets que van passar a Namek fa anys, en Vegeta ha arribat a un nou poblat namekià. Sense pensar-s'ho dos vegades, elimina a tots els namekians, troba la bola de drac i la llença a l'aigua amagant-la. Seguidament s'enlaira per trobar la segona bola de drac. Per altra banda els terrícoles i el petit namekià, ha notat el que ha fet en Vegeta, i en Dende proposa que un d'ells vagi amb ell a veure el Venerable ancià, ja que aquest té l'última bola de drac en discòrdia. Dende i Krilin se n'hi van volant.

Per altra banda en Goku continua entrenant-se a la seva nau. Kaiô es posa en contacte amb ell per informar-li que en Cor Petit, en Yamcha, en Ten Shin Han i en Chaoz són amb ell. En Goku molt content d'això explica el que succeeix el que passa a Namek a Kaiô. Aquest en esbrinar el que realment i passa i qui ha darrere d'això, en Freezer, adverteix al terrícola saiyà que per res del món s'acosti al temible Freezer. Però en Goku es mostra il·lusionat davant d'aquest repte tant gran.

Tornant a Namek, en Krilin que junt amb en Dende van cap allà on hi ha el Venerable ancià nota com en Vegeta s'hi acosta però aquest es devia cap a una altra força. Així doncs els dos aprofiten per afanyar-se més mentre el seu enemic estarà ocupat. En Vegeta doncs s'ha dirigit cap a en Zarbon. El combat entre els dos comença però tot i al gran força que ha adquirit en Vegeta de poc li serveix contra en Zarbon, sobre tot quan aquest es transforma. Així doncs en Zarbon derrota en Vegeta que cau a l'aigua, i l'altre creient que ha mort marxa cap a la nau d'en Freezer. Però en Vegeta que ha resistit surt de l'aigua i cau inconscient.

Finalment en Krilin i en Dende finalment arriben a casa del Venerable ancià, on s'han rebuts per en Nail, un namekià molt poderós. El Venerable ancià en posar la mà a en Krilin coneix tota la història de les boles de drac de la Terra. El fill de Katattsu, un geni entre el namekians, va arribar a a la Terra, però la malícia va créixer a dins seu, fins es va haver d'alliberar d'aquesta part, dividint-se en dos: La part dolenta adoptaria el nom de Cor Petit i esdevendria el Satanàs de la Terra i per altra banda la part bona doncs esdevindrà el Déu de la Terra, i aquest fora qui crearia les boles de drac. Més tard, Satanàs Cor Petit abans de morir donaria llum a en Cor Petit Jr. Segons el Venerable ancià si l'individu original no s'hagués dividit mai, aquest hauria pogut guanyar el saiyà Vegeta, a no sé que aquest fos el saiyà més poderós de tots, el Supersaiyà. A més el Venerable ancià li dona la bola de drac que té i li desperta tot el poder latent. Ara en Krilin amb la bola de drac va a tota la velocitat cap allà on hi ha en Gohan i la Bulma, per buscar el petit Son, i així a aquest també se li pugui alliberar les reserves de força que segurament seran molt grans.

En Zarbon arriba arriba a la nau d'en Freezer. Aquest enrabiat s'enrabia pel fet que el seu subordinat no s'ha dignat a comprovar l'estat d'en Vegeta, demostra el que li pot passar matant a un altre subordinat que ha comunicat que un altre poblat havia estat atacat per en Vegeta i havia matat l'únic supervivent. En Freezer a més té un mal pressentiment creu que el saiyà de la Terra, en Goku, pot esdevenir un obstacle, a més si aquest o en Vegeta poguessin esdevenir els Llegendaris Supersaiyans. Així doncs fa que s'avisin les Forces Especials i que vinguin a Namek portant nous dispositius. En Zarbon ha anat al lloc del combat, agafa en Vegeta que encara és viu, el porta la nau, posant-lo a una màquina de curació, esperant que es revifi, si no la seva vida està en perill.

Per altra banda, la Bulma i en Gohan mirant el radar, veuen la bola d'en Vegeta i en Gohan marxa amb el radar a buscar-la.

- Doblatge: Aquesta setmana hem pogut conèixer la veu de 6 nous personatges importants:

Dr. Brief - Joan Gibert - A DBZ, desconegut
Sra. Brief - Mariona Bosch - A DBZ, desconegut
Muri - Desconegut - A DBZ, desconegut
Dende - Glòria Cano - A DBZ, Rosa Nualart
Nail - Roger Vidal - A DBZ, Xavier Cassan
Venerable Ancià - Joaquim Casado - A DBZ, Manel Català

I de cara la setmana que ve, les veus de les Forces Especials

- Traducció:

El terme original per anomenar el pare de tots els namekians, és "Saichoro", que vindria a dir "Gran ancià". Tot i així, s'ha preferit utilitzar el terme del manga "Venerable ancià". A parer méu m'agrada més "Venerable" que "Gran", el to es més respectuós.

Dubto molt a DBZ diguessin el nom del germanet d'en Dende, en Cargot. Ara sí que l'hem pogut sentir. En altres versions també se l'anomena Kargo, com al manga en català. A més també sabem el nom de l'arbre que planten i cuiden els namekians: Ajisa.

També hem pogut sentir els noms del pare de Déu, en Katattsu, i també el del soldat d'en Freezer, l'Appule. Segurament a Z ni es deien. El segon segur que no.

I per altra banda si en la gran major part de vegades els "Saiyajin" són anomenats com a "Guerrers de l'espai", ara (episodi 25) hem pogut escoltar per primer cop el nom del que esdevindrà la seva transformació: "Superguerrer de l'espai" (Supersaiyajin). Segurament en futures ocasions simplement "Superguerrer". A veure si algun cop també podem escoltar doncs "Supersaiyan".

Recordo que en aquests moments un Supersaiyan no deixa de ser un Saiyan molt i molt poderós. Però a partir que en Goku es torna tot rosset, llavors "Supersaiyan" esdevindrà el nom d'aquesta transformació.

Fins la setmana que ve, que començaran els combats amb els personatges Sentai més dolents de tots.

- Totes les Valoracions:
Saga dels Saiyans (1 al 17)
Saga d'en Freezer (18 al 54)
Saga dels Androides (55 al 66)
Saga d'en Cèl·lula (67 - 98)