diumenge, 30 d’octubre del 2011

Bola de Drac Z Kai episodis 26 al 30. Valoracions.

Aquesta setmana del 24 al 28 d'octubre hem pogut veure els 5 següents episodis:

26- Es trenquen els esquemes! En Vegeta contraataca el Zarbon !
27- Salvada d'un pèl! En Son Gohan protegeix la bola de 4 estrelles!
28- Comença el compte enrere per la batalla! Endavant, Forces Especials!
29- El primer de les Forces Especials. La congelació del temps del Guldo
30- El malson Recoome! surt a jugar, Vegeta!

A més amb l'episodi 30 a l'opening han introduït noves escenes: Les transformacions d'en Freezer i la seva lluita amb en Goku:



- Sinopsi: En Vegeta s'ha recuperat molt més ràpid del que es pensava, mata l'Appule, mig destrossa la nau d'en Freezer, i s'emporta les boles de drac. En Freezer clarament fet una fera, amenaça de mort en Zarbon, aquest ha de trobar-lo sí o sí.

En Gohan ha arribat al poble namekià atacat per en Vegeta i troba la bola al fons del mar. I així s'entorna cap a la cova on hi ha la Bulma.

Per altra banda en Krilin ple de força, que també torna cap a la cova es detectat, per en Vegeta que té al seu costat les 5 boles, aquest a més veu que en Krilin en porta una altra. Així doncs el persegueix. A més a més, en Zarbon, que busca en Vegeta, veu des de la distancia en Vegeta perseguint en Krilin, i s'afegeix a la persecució. Finalment un rere l'altra es presenten davant la Bulma. En Vegeta però aquest cop, el qual el seu poder ha tornat a augmentat, mata fàcilment en Zarbon i a més obté, creient ell, la última bola de drac, la d'en Krilin, i així de bon humor i content marxa per reunir les 7 boles de drac, deixant en pau els terrícoles.
A mig camí del poble que va atacar es troba amb en Gohan que com pot amaga la bola, tot i rebre un bon cop d'en Vegeta, el petit Son, se'n surt prou bé, i un cop en Vegeta ja no hi és retorna a la cova amb al bola. Però els tres terrícoles ara hauran de buscar un nou amagatall.

En Vegeta que ha arribat al poble, es tira a l'aigua, però no troba la bola. Se n'adona que la bola la té en Gohan, que l'ha trobat amb una mena de dispositiu. Molt enrabiat, vola fins a la cova, però allà ja no hi ha ningú, ja que els tres han trobat un altre amagatall. Calmant-se, en Vegeta, sap que si terrícoles volen reunir totes les boles hauran d'aconseguir les d'ell.

Per altra banda en Krilin i en Gohan han iniciat el camí cap al Venerable Ancià per tal que aquest augmenti la força a en Gohan. Però durant el viatge, en Vegeta els detecta, i emportant-se una bola de drac, els comença a perseguir. Els dos però se n'adonen, i augmenten la marxa. A tocar de la casa del Venerable Ancià, en Krilin es para per aturar en Vegeta. Finalment el Venerable ancià desperta la força a en Gohan. Pensant-se en un inici, en Vegeta, que és en Goku. Però compte, en Dende, avisa els nostres amics que una nova força poderosa està a punt d'arribar a Namek. En Vegeta però bé sap qui són: Les Forces Especials Ginyu. En Vegeta aconsegueix convèncer als nostres amics que l'única sortida possible es la seva immortalitat i més sabent que les boles namekianes 3 desitjos. Ara en Vegeta, en Krilin i en Gohan creen una estranya aliança. I van a buscar la bola dels terrícoles que és amb al Bulma.

Però les Forces Especials Ginyu arriben a Namek, presentant-se davant d'en Freezer, fent una curiosa coreografia. Aquests li donen nous dispositius a en Freezer, i detecten en Vegeta i els altres dos que ara van a buscar les boles del príncep dels saiyans. Amb una formidable velocitat, les Forces Especials Ginyu intercepten els tres quan just arriben al lloc on hi ha les altres 5 boles. En Burter aconsegueix la bola que porta en Vegeta i en Guldo la que té en Krilin. I així doncs el Capità Ginyu s'emporta les 7 boles de drac per en Freezer. Per altra banda, els 4 restants que han fet pedra-paper-estisores, ha toca que en Guldo lluitarà contra els dos terrícoles i en Reecome lluitarà amb en Vegeta.

Tot i que en Guldo no és gaire fort, té uns forts poders psíquics que posen en perilla la vida d'en Krilin i d'en Gohan, i just quan està a punt de matar el primer, en Vegeta decapita en Guldo, i el remata. Ara és el torn d'en Vegeta contra en Reecome. Tot i l'embranzida i els potents atacs d'en Vegeta, en Reecome ho resisteix tot i apallissa de valent en Vegeta. En Krilin i en Gohan intervenen al combat, salvant en Vegeta d'un poderós atac. Però en Krilin també queda fora de combat. Per altra banda, en Nail que té ordres d'ajudar els nostres amics, retorna cap al Venerable Ancià tenint un mal pressentiment.

En Freezer que ja té les 7 boles de drac, que ha portat en Ginyu, intenta utilitzar-les, però no passar res, i se n'adona que segurament necessiti alguna paraula secreta, i així busca amb el dispositiu els pocs namekians que puguin haver al planeta. I només en queden 3. En Freezer marxa en direcció del Venerable Ancià, que està amb en Dende, i que Nail hi està tornant.

Mentrestant al combat, l'únic que queda en peu és en Gohan però malferit. I en Reecome amb un fort cop de peu el desnuca, penjant la seva vida d'un fil a punt de trencar-se. Just en aquest moment finalment arriba, finalment la nau d'en Goku aterra a Namek, el qual després de 6 dies d'entrenament i viatge, ha superat sense saber-ho els límits de poder dels saiyans corrents i normals.

- Música: Destacar la cançó "Tokusentai" (Forces Especials), de la presentació d'aquests. El vídeo en japonès:




- Doblatge: Bé aquesta setmana hem introduït les Forces Especials Ginyu. Aquí la seva relació amb els actors de doblatge.

Ginyu - Santi Lorenz - A DBZ, Eduard Farelo
Guldo - Mark Ullod - A DBZ, Amadeu Aguado
Reecome - Ramon Canals - A DBZ, Jaume Mallofre
Jeice - Xavier Cassan - A DBZ, igual
Burter - Pep Ribas - A DBZ, igual

- Traducció:

En aquests episodis el dubte era com anomenarien als integrants de Forces Especials, i en certa manera ho han fet. En el moment de la coreografia de la presentació, han utilitzat els seus sobrenoms, o sigui: Força Brutal (a DBZ, inicialment Força Absoluta), Força Animal, Força Infernal, Força Pura i Força del Mal. Però, a partir d'aquí sempre que es mencionen entre ells diuen els seus noms reals. Suposo que això dels des "Forces" és un invent francès. També destacar la frase "Units com els 5 dits de la mà".

Cal dir que segons la versió/llengua, els noms reals poden variar en algun detall la manera en que s'escriuen, en català a DBZKai són: Guldo, Reecome, Burter, Jeice i Gineu.

El nom que és més erroni és el d'en Gineu (pronunciat "jineu"), que més correctament hauria de ser Ginyû, pronunciant-se "Guiniú", més o menys. "Gineu" segurament vingui de "Ginew", una de les maneres que s'escriu "Ginyu" en anglès, però clar en català pronunciant la G com una J, ja que sinó sonaria "Guineu".

Per cert a DBZ si que van poder sentir també els seus noms, alguns només un cop, d'altres una mica més: "Guildo", "Recum", "Jis", "Burta" i Gineu.

Bé per acabar un extra. Ahir al Saló del Manga en un dels actes hi havien alguns dels actors de doblatge de Bola de Drac Z Kai. Malauradament no hi vaig poder entrar, massa gent, però gràcies a les noves tecnologies, algú en va fer un vídeo i la penjat al youtube, val molt la pena.




I la setmana que ve, en Goku entra en acció!

- Totes les Valoracions:
Saga dels Saiyans (1 al 17)
Saga d'en Freezer (18 al 54)
Saga dels Androides (55 al 66)
Saga d'en Cèl·lula (67 - 98)