dilluns, 25 de novembre del 2013

Doctor Who. 3a temporada (Nova etapa)

La tercera temporada de Doctor Who entre una cosa i una altra he tardat més a veure-la del que en un principi havia pensat. La Rose Tyller i el 10è Doctor s'ha separat per sempre més. El senyor del temps es troba sol al Tardis, quan de cop i volta sense previ avís hi apareix una núvia. Així finalitzava la 2a temporada, i d'aquesta manera s'inicia l'especial de Nadal de 2006: La núvia fugitiva. La misteriosa núvia és diu Donna Noble i ha aparegut al Tardis just quan s'anava a casa. Els fets comportaran que ajudarà al Doctor ha salvar la Terra de l'Emperadriu dels Racnoss i de la seva nau espacial en forma d'Estel de Nadal.

La núvia Donna Noble
En aquest episodi especial serà la primera vegada que es mencionarà per primer cop en aquesta nova etapa: "Gallifrey", el nom del planeta dels senyors del temps. A més també es mencionarà un nom que serà important al final de la tercera temporada "Sr. Saxon" o "Harold Saxon

Ja pròpiament en la tercera temporada (març 2007 - juliol 2007), en el seu primer episodi, el 10è Doctor coneixerà la seva nova companya, la Martha Jones, una jove estudiant de medicina, i també la seva família. També s'introduiran els Judoons, uns rinoceronts humanoides que ocupen el seu temps com a policies.



Al segon episodi, el Doctor i la Martha coneixeran en William Shakespeare, i al quart ens retrobarem amb la Cara de Boe en la seva darrera aparició. El misteriós esser donarà al senyor del temps un misteriosa frase "You are not alone", en que la seva traducció catalana ho van fer força enrevessat "Tu no n'estàs tant de sol". Hauria quedat més senzill hi entenedor amb un "Tu no estàs sol". Ja en parlaré més endavant d'aquestes paraules.

Als episodis 4t i 5è, reintroduirem els Daleks del Culte d'Skaro, tant importants al desenllaç de la segona temporada en la batalla de Canary Wharf, on hi havia hagut la seu de l'Institut Torchwood de Londres.

En els episodis 6 i 7, tornarà a aparèixer la família de la Martha, amb rellevància al 6è. En ambdós episodis es tornarà a mencionar el terme "Sr. Saxon".

Als episodis 8 i 9, s'introduirà un objecte important dels senyor del temps, el rellotge de butxaca, en el qual hi poden guardar la seva pròpia essència biològica i esdevenir humans. Un cop humans, el rellotge emet un filtre perceptiu que fa que passi desapercebut  per ells, però si el senyor del temps com a humà es conscient de la seva existència i l'obre, l'essència biològica retorna al seu cos original, el qual torna a ser un senyor del temps.


Al 10è episodi, introduirem un dels personatges més perillosos i terrorífics que segurament té la sèrie: els Àngels Ploraners. No parpellegeu en la seva presència o en sereu la seves víctimes.


Bé, arribem als tres últims tres episodis de la temporada, els quals són 3 parts d'una mateixa història. Reapareix el Capità Jack Harkness,  de qui sabrem que gràcies a la Rose "Llop Ferotge" quan va ser ressuscitat, va esdevenir immortal. A partir de llavors es va establir a la Terra esperant tornar a veure el Doctor, i en algun moment lideraria Torchwood Cardiff on amb una colla d'amics defensarien la ciutat i el planeta d'amenaces de tot tipus, i així tenir l'oportunitat de retrobar-se altre cop el senyor del temps. Segurament a hores d'ara, aquesta últimes paraules us sonin d'alguna cosa. Estic parlant de la seqüela de Doctor Who, justament anomenada Torchwood, on en Jack Harkness és el protagonista. Aquests tres episodis de Doctor Who estan situats entre la primera i segona temporada de Torchwood.

Us en recordeu que el Doctor quan es va enfrontar amb el cap del Sycorax va perdre una mà la qual es va regenerar afortunadament? Doncs en Jack la va trobar i el qual li ha estat útil per tornar a trobar-se amb el senyor del temps.


Introduït en Jack amb les seves novetats, situem-nos en el futur, a la fi de l'Univers on coneixerem el personatge que portarà problemes als nostres tres protagonistes en aquests tres episodis. Inicialment, un senyor ja gran, molt afable i simpàtic, el professor Yana, en anar coneixent el Doctor i en anar sentint les seves paraules com la dels altres dos, la seva ment s'anirà trasbalsant com si anés recordant coses, a més a més cal afegir que posseeix un rellotge de butxaca. "Yana" és l'acrònim de la frase de la Cara de Boe: "You Are Not Alone", joc de paraules, que òbviament en català no es pot plasmar. Així doncs, en Yana en ser totalment conscient del rellotge que posseeix i en obrir-lo torna a ser el senyor del temps que havia estat abans d'amagar-se en la seva forma humana. En realitat ell és l'Amo (the Master), un senyor del temps que va fugir de la Guerra del Temps amagant-se com a humà i a més a més l'arxienemic del Doctor com podrem comprovar. Les circumstancies comporten que l'Amo robi el Tardis abans però es regenera en un nou aspecte.

L'Amo com a professor Yana amb el rellotge obert.
L'Amo com a professor Yana regenerant-se
El nou aspecte de l'Amo un cop regenerat
L'Amo ja regenerat amb el Tardis aniria a parar a la Terra uns 18 mesos abans que la Martha conegués el Doctor. Durant aquest temps, sota el nom de Harold Saxon, nom que s'ha mencionat al llarg de la temporada, farà carrera política, primer com a ministre de defensa del Regne Unit, càrrec amb el qual va autoritzar la caiguda de la nau estel de la Emperadriu dels Racnoss (Especial de Nadal La núvia fugitiva) i després aconseguint el càrrec de Primer Ministre, moment actual. Durant els moment de la temporada que es mencionava el nom de Saxon, l'Amo estava fent mans i mànigues per que quan el Doctor i companys siguessin conscient de la seva existència i es presentessin a Anglaterra, poder-los capturar. I això és el que esdevindrà. Just moments després de que l'Amo robés el Tardis i viatges al passat, els nostres tres amics aconsegueixen també anar al passat, però en el moment actual, gràcies a un aparell d'en Jack. L'Amo sota la falsa identitat del Primer Ministre Harold Saxon, no només captura els nostre tres herois com la família la Martha, la qual la seva mare va ser manipulada per aquest objectiu, si no que també fent honor al seu nom indica és fa amo i senyor de la Terra, però no només del planeta blau si no també de l'Univers. Saltant-me cert tema temporal, per no allargar-me massa, la Martha Jones serà importantíssima per derrotar l'Amo i amb ell els seu malèfics plans. Els fets comportaran que l'Amo caigui ferit de bala, i negant-se a regenerar-se, mor. El Doctor sentint-se culpable per no haver pogut salvar la vida d'aquest segon senyor del temps tot i dolent, ara sí és l'últim del seus. El Doctor incinera el cos de l'Amo en una pira. 

El primer en acomiadar-se és en Jack Harkness, que abans del seu adéu i tornar amb els seu companys de Torchwood ens revela una cosa que deixa estupefactes al Doctor i a la Martha, i a nosaltres. En el seu passat, quan era jove, a en Jack l'anomenaven Cara de Boe. Després toca el torn de l'acomiadament de la Martha, la qual ha pres de la decisió de quedar-se amb la família i esdevenir doctor, revelant-l'hi també els seus sentiments envers el senyor del temps. Abans de l'adéu però li dóna el seu telefon per tal si en el futur s'haguessin de posar en contacte. Ara, el Doctor altre cop sol, però posseint la seva mà seccionada, activa el Tardis, quan de cop hi volta xoca contra la proa d'un vaixell i en recollir un salvavides, hi llegeix "Titanic", en el que hi reacciona amb un "Què?".