diumenge, 25 de gener del 2015

Doctor Who. 8a temporada i Especial de Nadal de 2014

Fa dies que hauria d'haver escrit aquesta entrada però tot i pensar-hi no m'hi havia posat mai, fins avui. Situem-nos a al final de l'Especial de Nadal de 2013: The Time of the Doctor (El Temps del Doctor). L'11è Doctor (Matt Smith) es regenera esdevenint un nou Doctor. Amb en Peter Capaldi comença l'era del 12è Doctor, i així la 8a temporada de la nova etapa de la sèrie es va estrenar el 23 d'agost, finalitzant el 8 de Novembre de 2014, amb 12 episodis en total. 

Deep breath (Respiració profunda) és el primer episodi de la temporada i també el més llarg, de 75 minuts. Situats al Londres de finals de segle XIX, veurem com com el Doctor s'adapta al seu nou aspecte. Reapareixeran la Vastra, la Jenny i l'Starx. També s'introduiran dos nous personatges que aniran apareixent al llarg de la temporada., el primer és una alumna de la Clara, la Courteny Woods i el segona, una misteriosa dona anomenada Missy, que diu que és la xicota del Doctor i que es troba en un lloc el qual anomena Paradís, el Cel.



Al segon episodi, Into the Dalek (Dins el Dalek), el seu títol ja ens indica que en aquest episodi reapareixen els Daleks, i també ens diu que aquest cop els coneixerem per dins, ens introduirem dins d'un d'ells. Per altra s'introduirà un altre personatge rellevant de la temporada, en Danny Pink, també professor de l'escola on treballa la Clara, els els quals esdevindran parella sentimental.


En aquest episodi, Robot of Sherwood (Robot de Sherwood), el seu nom ja ens indica per on aniran les coses, coneixarem en Robin Hood

El quart episodi, Listen (Escolta) és un dels millors episodis de la temporada, un episodi de terror on voltarem per les línies temporals del Doctor i del Danny amb la Clara com a intermediari. 

A Time heist (Atracament temporal), la nostra parella viatgera es veurà involucrada en un atracament al Banc de Karabraxos.

A The caretaker (El conserge), el Doctor farà de conserge de l'Escola on treballa la Clara i en Danny. També s'introdueix en Seb, que també es trob al Paradís com la Missy, lloc que també es coneix com Nethersphere (Esfera inferior).

 
A Kill the Moon (Mata a a Lluna) veurem que la Lluna és molt més que un cos celestial.

Al vuitè episodi, Mummy on the Orient Express (Mòmia a l'Orient Express), un mòmia està fent estralls a un Orient Express espacial.

A Flatline (Línia plana), la Clara agafarà el protagonisme de l'episodi. Hi haurà l'amenaça d'uns éssers d'un món de només dues dimensions.

A In the forest of the night (Al bosc de la nit). En Danny, la Clara i alumnes seus passen la nit un museu de Londres, l'endemà al matí en sortir del recinte, es troben la ciutat plena de vegetació. El planeta està ple de bosc en la seva màxima expansió.

I la temporada acaba amb dos episodis que són dos parts d'un sola història, aquest són, Dark Water (Aigua fosca) i Death in Heaven (Mort al Cel). Comencem amb un esdeveniment tràgic, la mort d'en Danny. Per altra banda, el Doctor i la Clara entren en contacte amb la misteriosa Missy, la qual revela la seva veritable identitat, és una Senyora/Dama del Temps (Time Lady), el seu nom "Missy" és un diminut de "Mistress/Mestressa", el femení de "Master/Amo". Recordem que l'Amo en la seva versió Harold Saxon va ressuscitar i fou enviat a Gallifrey de l'Univers paral·lel amb els Senyors del Temps (Especial: La fi del temps), posteriorment es regenera canviant de sexe, havent-se de feminitzar el nom, i per altra banda aconsegueix escapar-se de l'univers paral·lel. El que dóna una porta oberta a que el que el Doctor pugui retornar Gallifrey el lloc que li correspon a l'Univers normal. Però l'Amo, ara com la Mestressa, té plans malèfics. En escapar-se de l'univers paral·lel s'ha dedicat a recollir les ments dels morts a la Nethersphere que és on hi ha el Danny, per després modificar-les reintroduir-les als Ciberhumans provinents dels tot ésser humà mort de la Terra, pla que aconsegueix, iniciant-se una invasió de de tot cementiri. En Danny com a ciberhumà  sacrificant-se resoldrà aquesta amenaça destruirà tots els ciberhumans. Respecte la Missy, aquesta  és morta per un ciberhumà que prové del brigadier Alistari Gordon Lethbridge-Stewart, el pare de la Kate de la UNIT. Abans però de morir, li diu al Doctor les coordenades de Gallifrey.



Temps després, en Danny des de l'Esfera inferior es posa en contacte amb la Clara, amb l'opció de ressuscitar  però en el seu lloc ho fa un nen que va matar ell quan era soldat.

El Doctor i la Clara es retroben, mentint-se mútuament. La Clara diu que en Danny va ressuscitar, cosa que no i el Doctor que va trobar Gallifrey, cosa que es incorrecte ja que les coordenades eren falses, entenent-se que Gallifrey encara esta tancat a l'Univers paral·lel, la Missy doncs va mentir. Finalment els dos s'acomiaden, interiorment tristos i deixant la seva relació en un "stand-by"

En l'escena entre els crèdits finals de l'episodi apareix en Santa Claus al TARDIS, tot presentar-se el que  és l'Especial de Nadal de 2014, anomenat Last Christmas (Últim Nadal). En aquest episodi tot especial ens trobarem a una base del Pol Nord. Allà amb en Santa Claus com a personatge convidat viurem un episodi de malson amb un homenatge a la saga de pel·lícules Alien. A més l'episodi servirà per aclarir i solucionar la relació entre el Doctor i la Clara respecte tal com havia quedat en l'últim episodi de la vuitena temporada.

Amb tot plegat, al Doctor se li va girant feina: la manera de retornar Gallifrey, sabent a més que l'Amo en va poder sortir i per altra banda  retornar a la vida a en Danny Pink. Ens haurem d'esperar a la tardor per saber com continuaran les aventures del Doctor i la Clara, i si alguna d'aquestes dues coses succeeixen o no.