dimarts, 11 de juny del 2019

Doctor Who: El Décimo Doctor vol. 2: Los Ángeles Llorosos de Mons

Títol original: Doctor Who: The Tenth Doctor vol. 2: The Weeping Angels of Mons (núms. 6 a 10)
Autors: Robbie Morrison (Guió), Daniel Indro i Eleonora Carlini (Dibuix), Slamet Mujiono i Hi-FI (Color), Richard Starkings i Comicraft's Jimmy Betancourt (Retolació original)
Traducció de: Liza Pluijter
Col·lecció: Linea Infinite
Publicat per: Fandogamia Editorial, març de 2019
Format: Rústic, 27x17 cm, 128 pàgines, Color
Preu: 12€


Després d'haver publicat a finals l'any passat el volum especial Doctor Who: Cuatro Doctores, Fandogamia Editorial va treure el passat març, el segon volum de les aventures del Desè Doctor, anomenat Los Ángeles Llorosos de Mons, continuant el publicat anteriorment Revoluciones de Terror. Aquest nou volum el vaig comprar al Comic Barcelona d'enguany.

El títol d'aquest segon volum ja ens indica l'especial al·licient que té, l'aparició dels Àngels Ploraners. La primera trobada del Desè Doctor amb els Àngels Ploraners fou al tan conegut episodi Parpelleig (Blink) de la tercera temporada de la sèrie. En aquella ocasió, la Martha Jones acompanyava el senyor del temps, en la qual se'ns van presentar aquests terrorífics caçadors silenciosos. 

Aquest segon volum recopila els números 6 a 10 de la sèrie regular. Els quatre primers formen part de la història The Weeping Angels of Mons (Els Àngels Ploraners de Mons) i el darrer d'Echo (Eco).

La primera història i principal del volum s'introdueix a la població de Mons, Bèlgica, l'agost de 1914, poc després de l'esclat la Primera Guerra Mundial, i moments abans d'una de les primeres grans batalles del conflicte, on es van enfrontar els britànics contra els alemanys. I que millor que una guerra amb multitud de morts i desapareguts, perquè els Àngels Ploraners hi puguin fer de les seves, caçant les seves preses, i enviant-les en qualsevol moment del passat i en qualsevol lloc. Vés per on l'escenari ideal. Un cop havent aparegut farem un salt de dos anys i també de lloc. La Gran Guerra continua i ara ens trobem en un altre escenari, en plena Batalla del Somme (França), l'estiu del 1916. Serà aquí on apareixeran tot buscant aventures el Desè Doctor i la Gabby Gonzalez, que vam conèixer a l'anterior volum. I quina aventura tindran, en plena batalla i amb un poderós enemic amb qui no pots parpellejar, els Àngels Ploraners, que també hi són presents. Afortunadament comptaran amb l'ajuda dels soldats britànics, però la batalla serà molt dura.

En la segona història del volum, el Doctor i la Gabby tornen a Nova York al present, després de la terrorífica, i no pas angelical, aventura al passat. Ara la noia està al costat de la família i els amics amb pau i tranquil·litat. Però poc dura la situació quan el soroll típic de la Gran Poma s'amplifica en unes onades de so horribles i inaguantables. El Doctor i la Gabby hauran de fer mans i mànigues per resoldre aquesta inesperada situació i retornar Nova York a la seva normalitat.

El còmic es complementa amb una sèrie d'extres que inclou una galeria de portades dels 5 números individual. En aquí se'ls hi ha escapat un petit error, ja que pel número 6, hi ha posat "7". 

Així és com continua aquesta etapa del Desè Doctor amb la seva acompanyant Gabriella Gonzalez.  El tercer volum es titula The Fountains of Forever (Les fonts de sempre) però abans que ens arribi,  Fandogamia ja planificat per aquest juliol el volum especial Doctor Who: Las muchas vidas del Doctor, en el qual en el moment de regenerar-se el Dotzè a Tretzè, repassa moments de les seves vides anteriors, funcionant com a capítol núm. 0 de la sèrie del Tretzè Doctor. Un volum especial on farem un repàs a tots els Doctors, tant els clàssics, els menys coneguts com els de la nova etapa.

Doctor Who: Las muchas vidas del Doctor. Fandogamia, juliol de 2019

Ja sigui amb la sèrie regular del Desè Doctor o amb volums especials, la relació entre Fandogamia i Doctor Who va creient de mica en mica i esperem que no pari.



Altres entrades de Doctor Who a Planeta Sigarra:

Sèrie de televisió (Nova etapa):
 Novè Doctor 
 Desè Doctor
Onzè Doctor
Dotzè Doctor 
Tretzè Doctor

Còmics: