dijous, 11 d’abril del 2024

Las Tortugas Ninja vs. Street Fighter núm. 5 (Últim)

Títol: Las Tortugas Ninja vs. Street Fighter núm. 5
Títols originals: Teenage Mutant Ninja Turtles Street Fighter núm. 5 USA
Autors: Paul Allor (guió), Ariel Medel (dibuix) i Sarah Myer (color)
Traducció per: Bárbara Azagra Rueda
Publicat per: ECC Ediciones, març de 2024.
Format: Grapa - 24 pàgines - Color
Preu: 3 €


 
 
 

 
Aquest passat març, ECC Ediciones va posar a la venda el cinquè i darrer número de l'entrecreuament de les Tortugues Ninja amb Street Fighter, un dels videojocs de lluita més popular i conegut amb una llarga trajectòria al darrere, creat el 1987, que molt o poc quasi tothom hi ha jugat o bé mínimament en coneix l'existència, sent un videojoc de la casa Capcom.

Las Tortugas Ninja vs. Street Fighter compta amb Paul Allor com a guionista, Ariel Medel en el dibuix, Sara Myer en el color, en aquesta mini-sèrie de cinc capítols que es va estrenar originalment el passat juny de 2023, i publicant-se els següents capítols, el juliol, l`agost, el setembre i tancant-se el novembre.

Les Tortugues Ninja són a Atlantic City per competir en un torneig de lluita, on s'acabaran enfrontant als poderosos lluitadors del grup que coneixem com a Street Fighters, i així demostrar les seves habilitats.  Però com veuran els mutants, aquests lluitadors de carrer són més difícils de fer caure del que es pensaven.

Però en aquest torneig hi estan havent unes misterioses desaparicions de lluitadors participants, i sembla que al darrere de tot plegat hi ha l'aliança entre dos enemics molt coneguts de les dues franquícies: en Baxter Stockman i en M. Bison. 

Presenciarem diversos combats entre els dos equips, i arribarà el moment que el caos i la confusió s'apoderaran tant del ring, i de tot el lloc, i els dos grups s'adonaran que hauran de col·laborar per saber realment que està passant. Així els nostres herois descobriran qui al darrere de tot plegat, hi ha l'organització criminal Shadaloo liderada per M. Bison, ara aliat amb l'Stockman, els quals han capturat lluitadors, i absorbint els seus poders psicòtics, pretenent carregar energèticament una bomba gegantina per atemorir el planeta, i així esdevenir-ne els amos.

Però a més a més, en aquest conflicte hi entra en joc l'Shredder,  el qual havia estat capturat i ara altre cop lliure serà un important obstacle a tenir en compte.

El quarter general de l'enemic serà on tindrà lloc l'acció, ja sigui enfrontant-se al cap del Clan del Peu, alliberant els lluitadors capturats o bé i especialment sent el més important, evitar el llançament de la piscobomba, el qual s'ha activat, sent l'objectiu una localització molt rellevant pels nostres amics quelonis. Així, tota aquesta caòtica situació acabava desembocant en un combat entre l'Shredder i l'M. Bison, que servirà per distreure aquest segon, mentre és cerca la manera de desactivar el llançament de la piscobomba, on un dels nostres herois hi tindrà un paper clau. 


COMPTE: Cal mencionar que en aquesta obra, apareix un personatge de les Tortugues Ninja, que a la sèrie regular (volum 19, que s'ha publicat aquest passat març per ECC) encara no ha sortit tal com la mostren en aquesta mini-sèrie, parlo de la Jennika. Per saber, com aquest personatge acabarà tal com la veiem, ens haurem d'esperar uns quants volums de la sèrie regular- per veure-ho, originalment té lloc a TMNT #95 City at war, part 3.

Al final, hi tenim dues portades alternatives d'aquest cinquè número de Tom Reilly i Robbi Rodríguez.

Podem suposar que tard o d'hora es publicarà el corresponent volum recopilatori, havent-se publicat originalment aquest passat març, però mentrestant en podem gaudir de la seva història en aquest cinc números  on en un torneig en què les Tortugues Ninja s'han d'enfrontar als Street Fighters, hauran de deixar les diferències a banda i aliar-se, per combatre un pla malèvol que hi està tenint lloc. 

Las Tortugas Ninja vs. Street Fighter núms. 1 a 5
ECC Ediciones

Per acabar, poso el calendari de les obres de la franquícia que està publicant ECC; a partir de les que em queden per llegir ja publicades i les futures que arribaran pròximament: 

- De la sèrie regular, el 19è volum fou novetat del 20 de març, i ja tenim programat el 20è volum pel 19 de juny.
 
- Per Las Tortugas Ninja: El último Ronin - Los años perdidos,  sent bimestral,  el cinquè i darrer número fou  novetat del 20 de març. Menciono que el juny es reedita el volum de Las Tortugas Ninja: El último Ronin

- I aquest abril, s'ha estrenat un crossover amb la sèrie Stranger Things que constarà de quatre números, amb periodicitat mensual, sortint el segon número el maig, i ja tenint programat el tercer pel mes de juny. Com que desconec totalment aquesta sèrie, descarto la compra dels números, en tot cas, quan es publiqui el volum recopilatori ja valoraré la seva compra.
 
Calendari de les sèries i amb portades confirmades, les que em manquen per llegir i les futures.

Març:  El último Ronin - Los años perdidos núm. 5 (Últim) i Vol. 19



Abril: vs Stranger Things núm. 1




Maig: vs Stranger Things núm. 2



Juny: vs Stranger Things núm. 3 i Vol 20