dimecres, 12 de juny del 2013

Game of Thrones 3a temporada

Aquest diumenge 9 de juny ha finalitzat la tercera temporada de Game of Thrones, sèrie multi-premiada i de gran reeiximent internacional. A diferencia de les dues primeres que les vaig veure un cop ja s'havien emès, aquesta l'he seguit setmana rere setmana. En aquesta s'adapta el que correspondria la primera meitat de Tempesta d'espases, el tercer llibre de Cançó de gel i foc


Molts ens esperàvem una important batalla al primer episodi però malauradament no ha estat així, la cosa va anar com si no hagués de passar res. Però bé entrant el que ha succeït en aquesta temporada però sense entrar en gaires spoilers,  per les Terres dels Rius hem seguit les aventures i desventures del duet Jaime - Brienne tot fent camí cap a Port Reial. Veurem un gir comportamental i important a en Jaime. També hi hem seguit l'Arya, en Gendry i el Pastís Calent, trobant-se amb la Germandat sense Estendards i el Gos. Amb en Gendry veurem que en un moment determinat adoptarà en ell un altre personatge dels llibre, un 2 en 1. I finalment també hi seguirem amb en Robb, la Catelyn i seguici, la qual ha estat bastant descafeïnada, i els lectors esperant el moment important a finals de temporada.

Voltant pel Nord en direcció al Mur, tindrem en Bran i companys, els quals es trobaran amb els germans Reed, en Jojen i la Meera, sent el noi important per les habilitats el jove Stark.
També al Nord, se'ns ha avançat la trama d'en Theon, principalment per presentar-nos cert altre personatge. Respecte els llibres, des del final Xoc de Reis, no en sabem res del Greyjoy fins a Dansa amb dracs, cronològicament després de Tempesta d'espases. Sent fidels als llibre doncs durant dues temporades no hauria d'haver sortit.   

Més enllà del Mur, hem seguit les aventures d'en Jon amb el salvatges fent camí cap al sur del Mur, amb aquest entremig, el seu idil·li amb al Ygritte i per altra banda tenim en Sam amb la Guàrdia de la Nit, amb l'amenaça evident dels Caminants Blancs.

A Port Reial, havent-hi en Tyrion pel mig hi ha hagut venerables moments, ja sigui amb el seu estimat nebot Joffrey o son pare Tywn. No ens podem oblidar tampoc dels Tyrell. I finalment tenim la Sansa Stark, la pobre acaba la temporada ben desgraciada.  

En Davos Seaworth que va sobreviure a la Batalla de l'Aigüesnegres, retorna a Rocadrac, però no com s'esperava. Les diferencies amb la Melisandre seran evidents, ara bé ell sempre es mostra fidel a l'Stannis.   

A la Badia dels Esclaus, al continent d'Essos, la Daenerys aconseguirà un poderós exercint tot alliberant esclaus i conquerint soldats. 

Aquesta temporada ha tingut episodis animats i d'altres més tranquils, però ens ha deixat moments memorables: La ma d'en Jaime, el dracarys a Astapor, l'escalda al Mur, les segons noces sent el moment culminat de la temporada, i respecte el que ha estat de temporada, un final ben alegre amb una brillant cançó. 

Bé ara tocarà esperar tot un any per celebrar el Casament Reial entre en Joffrey i la Margarey, i totes les altre batalles i moments que ens puguin oferir.

Acabo posant els títols de que es compon la temporada temporada de Game of Thrones:
1. Valar Dohaeris - Valar Dohaeris
2. Dark wings, dark word - Ales fosques, paraules fosques
3. The walk of punishment - El Passeig del Càstig
4. And now his watch is ended -I ara la seva guàrdia ha acabat
5. Kissed by fire - Besat pel foc
6. The climb - L'escalada
7. The bear and the maiden fair - L'ós i la bella donzella
8. Second Sons - Cabalers
9. The Rains of Castamere - Les Pluges de Castamere
10. Mhysa - Mhysa