divendres, 7 de juny del 2013

TMNT: Las Tortugas Ninja vol. 5

Títol: Las Tortugas Ninja volumen 5
Títol original: Teenage Mutant Ninja Turtles #54 a 62 USA. 
Autors: Kevin Eastman i Peter Laird
Publicat per: Norma Editorial, octubre 2007.
Format: Rústic, 216 pàgines B/N + 8 Color
Preu: 15€

Amb aquest 5è i últim volum viurem la resta de capítols de la saga "Ciutat en guerra" amb la que finalitza l'obra original de les Teenage Mutant Ninja Turtles. Un volum de batalles, sentiments, d'alegria, de tristesa,  de relacions familiars i retrobaments però també de comiats. Les Tortugues finalment tancaran la porta que es va obrir amb el seu primer enfrontament ja fa anys contra l'Shredder, i la resta de personatges també retrobaran el seu camí des de que van acabar l'exili. 

Número 54 Ciudad en guerra 5a parte: El Nadal s'acosta, Nova York està coberta de violència. El Ninja d'Elit ataca a altres faccions de Ninja i les Tortugues estan perdudes, sense saber que han de fer. A Los Angeles, l'April continua amb la seva vida normal junt amb sa germana i el seu nebot. En Casey per la seva banda també intenta fer vida normal junt amb la Gabe que està embarassada d'algú d'abans que es coneguessin. L'Splinter s'ha dirigit a la fabrica abandonada on hi viu el Rat King, el Rei de les Rates, allà però es trenca la cama. A més, una japonesa anomenada Karai vola cap a Nova York. 

Número 55 Ciudad en guerra 6a parte: En Casey i la Gabe es prometen en matrimoni. Les Tortugues fan una sortida nocturna. A mig camí en Raph gira cua quan es troba amb el Ninja d'Elit iniciant un dur combat. Quan arriben les altres tres, el ninja cau mort, abans reconeixent en Leo qui va derrotar l'Shredder. L'Splinter i el Rat King es troben cara a cara.
  
Número 56 Ciudad en guerra 7a parte: En Casey i la Gabe amb l'embaràs molt avançat es casen. L'Splinter molt greu te una llarga conversa amb el Rat King, intentant aquest guiar el mutant per tal que que sobrevisqui. L'April i la Robyn discuteixen per les diferències entre elles dues. La Karai, la nova cap dels Soldats del Peu, ordena l'assalt a la torre d'aigua on viuen les Tortugues, capturant en Leo. L'April rep una trucada dient-li que el seu pare ha mort.
  
Número 57 Ciudad en guerra 8a parte: Té lloc una trobada entre les Tortugues i la Karai, la qual és la cap del Peu a Japó. Amb la mort d'en Saki, les diferents faccions del Peu de Nova York, van començar ha entrar en conflicte, tenint ella la missió de posar-hi ordre. La Karai els proposa un tracte, que ells 4 eliminin tots els Ninja d'Elit entrenats directament per l'Shredder, i per la seva banda, el Clan del Peu no tornarà a molestar els mutants. En Casey i la Gabe pensen en anar a viure a un casa.
A l'enterrament de son pare, l'April informa a la Robyn que torna a Nova York. Els Ninja d'Elit posen com a objectiu les Tortugues.

Número 58 Ciudad en guerra 9a parte: Moment traumàtic per en Casey. La Gabe en donar a part, mort degut a múltiples hemorràgies, el nadó, una nena, però ha sobreviscut. Les Tortugues parlen sobre el tracte de la Karai, sigui com sigui però han de resoldre el tema de l'Elit. L'Splinter per la seva banda, d'alguna manera esdevé alumne, deixeble, subordinat d'en Rat King. L'Elit ha derrotat molts dels ninja de la Karai, només quedant aquesta viva, les Tortugues li prometen que els derrotaran. L'April i la Robin escolten el testament de son pare. En Casey llença les cendres de la Gabe al desert. 

Número 59 Ciudad en guerra 10a parte: En Casey trobant-se al bar on treballava la Gabe veu com arribar el seu cotxe amb els individus que el van robar. Així doncs se n'hi va a passar-hi comptes. L'Splinter més recuperat, misteriosament es troba amb l'esquelet del Rat King, sense entendre el per què. Seguidament amb les poques forces que té però escala la paret del lloc on ha estat confinat durant tot aquest temps. En Casey amb la nena que considera filla seva van cap a Nova York. L'April i la Robyn ja a la Gran Poma van a l'edifici familiar que es va cremar just abans de l'exili. La Robyn però ha de tornar a Los Angeles, l'April s'allunya de lloc. A dins però hi ha les Tortugues, la Karai i la resta dels seus ninja. Un lloc molt significatiu per a tothom. Quan decideixen abandonar el lloc, apareix l'Elit de l'Shredder. 

Número 60 Ciudad en guerra 11a parte: Comença l'enfrontament entre les Tortugues, la Karai i l'Elit. En Casey retorna a ca sa mare, per cert el seu nom és Arnold, però no li agrada que li diguin pel seu nom. A la nena li ha posat el nom de Shadow. L'April en un bar llegeix la secció d'immobiliària d'un diari.
  
Número 61 Ciudad en guerra 12a parte: L'April decideix comprar un edifici i el va visitar. Sorpresa que hi haurà quan la propietària de l'edifici és la mare d'en Casey, i quan aquest i l'April es retroben. Amb moltes dificultats, l'Elit serà derrotada. Ara la Karai reorganitzarà els Peu de Nova York i retornarà a Japó. Les Tortugues podran començar una nova vida ara sense l'ombra de l'Shredder.
   
Número 62 Ciudad en guerra 13a parte: L'April, en Casey i la petita Shadow tornen a la granja d'ell de Northampton a buscar coses per traslladar-se a l'edifici de la mare d'en Casey, a viure-hi com una família. Aquí però es retrobaran amb les Tortugues i l'Splinter. En Leo, en Raph i en Mike tornaran amb els altres a Nova York, en Don però prefereix quedar-se amb l'Splinter per fer-li companyia i també per recuperar-se de les ferides que es va fer contra l'Elit. Abans del comiat, l'April li diu a l'Splinter que per ella és un segon pare.

(Aquesta última saga ben bé avarca de 5 a 6 mesos, tenint en compte les pistes temporals que s'ens dóna, essent el principal el progrés de l'embaràs de la Gabe que quan ho anuncia està de casi 4 mesos.)

FI


Aquest és el final de la història original de Kevin Eastman i Peter Laird, ara bé, com a franquícia que és les Tortugues Ninja, s'han renovat al llarg del temps tant en d'altres sagues de còmics, com en les sèries d'animació o pel·lícules a les quals han estat adaptades. Així doncs les Teenage Mutant Ninja Turtles van tenir ja fa anys un principi però el final del seu univers encara ha d'arribar. Així doncs als nostres herois de mitja closca encara els hi queda temps per continuar endavant amb les seves aventures!