dijous, 13 de juny del 2013

One Piece Red Grand Characters (Guia 1)

Títol original: One Piece Red Grand Characters (ワンピース レッド グランド キャラクターズ)
Autor: Eiichiro Oda
Publicat per: Planeta DeAgostini Cómics, febrer 2013.
Format: Rústic amb sobrecobertes, 268 pàgines, Color i B/N
Preu: 9'95€

One Piece Red Grand Characters és el primer databook, primera guia, del manga. Aquesta se centra en els personatges que han aparegut des del volum 1 al 21, o sigui fins a ple desenvolupament de la Saga d'Alabasta.

Tractant-se One Piece d'un manga de llarga longitud, les guies són molt útils per recollir en poc espai i sintetitzat, el que succeeix al llarg de les moltes pàgines, capítols i toms. En aquesta guia tal com s'ha dit els primers 21 toms. 

Els sis primers capítols de la guia estan reservats als membres de la Tripulació Pirata del Barret de palla. El 7è està dedicat a les diferents tripulacions pirates i organitzacions que els Barret de palla s'han anat trobant des de que en Luffy va deixar el seu poble fins a la Saga d'Alabasta. El 8è capítol correspon a la mini-història d'en Buggy el Pallasso i a la primera versió de Romance Dawn, el prototip de One Piece.

Vegem sintèticament el contingut de la guia.  

The beginnig of the legend...

El llibre comença amb algunes il·lustracions a color, seguidament hi ha l'index, i després d'aquest ja venen els diferents capítols abans comentats. 

Capítol 1 al 6: Monkey D. Luffy, Roronoa Zoro, Nami, Usopp, Sanji i Tony Tony Chopper

Per cada un dels membres del Pirates del Barret de palla se'ns descriu les seves característiques, les seves conviccions i objectius, els seus vincles emocionals i les seves tècniques de combat.

Extra: Quin pirata de la tripulació d'en Luffy ets? Joc mitjançant preguntes per veure amb quin d'ells t'hi assembles més

Capítol 7: Informe de tipulacions pirates i altres organitzacions

En aquest episodi hi trobem les diferents tripulacions pirates i organitzacions que en Luffy i companyia s'han anat trobant al llarg del mar.

- Tripulació pirata del Pèl-roig.
- Tripulació pirata de l'Alvida.
- Tripulació pirata d'en Buggy.
- Tripulació pirata del Gat negre.
- Tripulació pirata d'en Krieg.
- Tripulació pirata de l'Arlong.
- Tripulació pirata d'en Wapol.
- Baroque Works
- Altres tripulacions pirates: Barbablanca, Barbanegra, Gegants d'Elbaf, Els 7 Grans Guerrers del Mar (Els Ôka Shichibukai,  fins al moment 3. Vistos: Mihawk i Crocodile, i només mencionat: Jinbe)
- La Marina.

Capítol 8: Mini-història d'en Buggy i Romance Dawn

- L'aventura del petit Buggy. Correspon a la recopilació de varies portades de capítols del manga on s'explica que li va passar a en Buggy i la seva tripulació després del seu primer enfrontament contra en Luffy i companyia a Orange Town. Aquesta és la primera mini-història del manga, a més va ser portada a l'anime, dels episodis 45 a 47, entre la saga d'Arlong i Loguetown

- Romance Dawn (L'alba del romanç). Aquesta història és el prototip del que és One Piece. Eiichiro Oda la va crear any i mig abans de One Piece.  En aquest ja s'estableix els elements propis del primer capítol de les aventures d'en Luffy.  Ja s'hi va establir tant el nom del protagonista com el d'en Shanks el Pèl-roig, també que en Shanks té 3 cicatrius, que en Luffy es mengi la Fruita Goma Goma, el fets que comporten la pèrdua del braç d'en Shanks: En Luffy en una barca i un animal marí, i que Shanks doni el seu barret de palla a en Luffy.

Ara bé mig any després de fer Romance Dawn, l'Oda en va fer una segona versió, recopilada al volum d'històries curtes Wanted!. Aquí era l'avi d'en Luffy qui li donava el barret. En el moment defintiu, es va decantar per la primera versió: La d'en Shanks. 
Tal com explica el propi autor, la versió 1 es va publicar a una edició especial d'estiu de la Shônen Jump i la versió 2 a al setmanal, la Weekly. Així doncs si mai es s'arribava a la serialització a la setmanal, o sigui One Piece, el seus lectors tindrien la sorpresa de qui li dóna en realitat el barret.