dimarts, 25 de juny del 2013

One Piece Blue Grand Data File (Guia 2)

Títol: One Piece Blue Grand Data File
Títol original: One Piece Blue Grand Data File (ワンピース ブルー グランドデータファイル)
Autor: Eiichiro Oda
Publicat per: Planeta DeAgostini Cómics, juny 2013.
Format: Rústic amb sobrecobertes, 196 pàgines, Color i B/N
Preu: 9'95€

Toca el torn de al segona guia del manga d'Eiichiro Oda: One Piece Blue Gran Data File. Tal com indica el seu nom està, "arxiu de dades", està dedicat a recopilar tot tipus de dades. Aquesta guia respecte la Red abasta més toms arribant al 24, amb la saga d'Alabasta ja acabada i amb els Pirates del Barret de palla havent arribat a Mock Town, illa de Jaya, els primers passos de la nova saga: L'illa del cel. Per la portada ja ens podem fer una idea, que que superat Alabasta havent-hi la Nico Robin com a membre de la tripulació.

La guia Blue inclou 14 capítols, vegem quins són i de que tracta cadascun.

The adventure goes on...

El llibre comença amb alguna il·lustració a doble pàgina acolorida amb tons blavosos on hi han dibuixats els 7 membres dels del Pirates del Barret de Palla i també la Vivi, havent navegat amb ells. La següent pàgina també una il·lustració amb text dedicada a en Gold Roger. Seguidament hi ha l'index, i després d'aquest ja venen els diferents capítols, els quals del primer al sisè s'agrupen en la secció Data File (Arxiu de dades) i del setè a l'onzè en la secció Making of One Piece (Com es fa One Piece). El capítols 12, 13 i 14 van per lliure. A llarg del llibre, entre els capítols hi trobem intercalades tires còmiques dels Pirates del Barret de Palla
  • Data File
Capítol 1: Quadern de bitàcola
Per cada un dels toms (1 a 24), es repassa els succesos, fets i personatges nous que es van creuant amb els Pirates del Barret de palla. En els successos s'hi indica el número de capítol on té lloc. Pels personatges, a part de la seva imatge i nom també s'hi indica el capítol de la seva primera aparició. I respecte les batalles, s'hi indica els capítols que marquen el seus inicis i finals.

Capítol 2: Directori de personatges
En aquest capítol, s'hi presenten tots els personatges que han aparegut entre els toms 1 i 24. Per cada personatge, s'hi indica el seu nom, si es pirata la bandera de la seva tripulació, una imatge seva, un breu descripció, més o menys extensa segons la seva rellevància en la història, i també s'hi indica el número de pàgina en el que apareix per primera vegada.
A la darrera pàgina també s'hi inclou aquells personatges protagonistes que només han sortit en les mini-històries de les portades de capítols, per exemple el Vicealmirall Garp de Mini-història Coby i Helmeppo, i  la sirena Camie i l'estrella de mar Pappug, entre d'altres, de la mini-història de l'home-pop Hatchan. 

*Tira còmica dels Pirates del Barret de palla (1): Luffy

Capítol 3: Guia d'animals estranys
S'hi recull els animals característics del món de One Piece, classificats segons si són grans i simpàtics, petits i simpàtics, grans i ferotges, i petis i ferotges.

Capítol 4: Enciclopèdia de les Fruites del Diable
S'hi descriu que són les Fruites del Diable i també les que s'han vistes amb els personatges que van rebre el seus poder quan se les van menjar. S'hi descriuen les vistes fins al tom 24.
Entre els Pirates del Barret de Palla, hi tenim en Luffy que es va menjar la fruita Goma Goma, en Chopper es va menjar la fruita Home Home i la Robin, la fruita Flor Flor.

*Tira còmica dels Pirates del Barret de palla (2): Zoro
*Tira còmica dels Pirates del Barret de palla (3): Sanji

Capítol 5: Carta de navegació del món
En aquest capítol s'hi descriu els llocs que han visitat els Pirates del Barret de palla, des de Foosha (East Blue), lloc d'origen d'en Luffy fins a Mock Town (Illa de Jaya, Grand Line).

*Tira còmica dels Pirates del Barret de palla (4): Usopp

Capítol 6: Els Tops 5 segons l'Usopp
Repassem diferents llistes elaborades per l'Usopp: (1) Personatges més fàcils d'enganyar, (2) Les vegades més doloroses de l'Usopp, (3) Personatges més peculiars alhora de parlar o que siguin malparlats, i (4) Popurri de coses on l'Usopp és el número 1: Dir mentides, Ràpid fugint, Ràpid en canviar d'opinió, Actitud i Popularitat.

  • Making of One Piece
Capítol 7: Lloc de treball de l'Eiichiro Oda
Podem veure com és l'estudi de l'Eiichiro Oda: Despatx de l'Oda, Sala d'estar, Cuina i Oficina d'ajudants.

Capítol 8: Els tresors de l'autor
Els objectes més preuats de l'Oda: Crani boví, diverses armes, col·lecció de figures i autògraf d'Akira Toriyama.

Capítol 9: Pregunta-li a l'Oda
Tot de preguntes i respostes sobre el seu perfil, les aficions, el treball, la seva obra i coses varies.
 
Capítol 10: El procés de creació de One Piece
Els diferents passos que es necessiten per crear el manga, des del material fins que la vinyeta, pàgina o capítol estan complets.

Capítol 11: Col·lecció d'esbossos
Tota una sèrie d'esbossos del logotip "One Piece" de temàtiques diferents que l'Eiichiro Oda va dibuixar per alguns capítols però que no es van publicar.

*Tira còmica dels Pirates del Barret de palla (5): Nami
*Tira còmica dels Pirates del Barret de palla (6): Chopper

  • Altres
Capítol 12: Horòscop de One Piece
A partir d'un senzill test, pot descobrir amb quin personatge tens més afinitat respecte la personalitat. 

Capítol 13: Prova d'accés als Pirates del Barret de palla
Tota un test on has de demostrar el teus coneixements de One Piece.

*Tira còmica dels Pirates del Barret de palla (7): Vivi
*Tira còmica dels Pirates del Barret de palla (8): Robin 

Capítol 14: El diari de Coby i Meppo
Correspon a la recopilació de varies portades de capítols del manga on s'explica alguna de les primeres peripècies d'en Coby i d'en Helmeppo un cop allistats a la Marina, i com arriben a posar-se sota les ordres del Vicealmirall Garp. Aquesta és la segona mini-història del manga, la qual va ser animada en els episodis 68 i 69 de l'anime, entre Whiskey Peak i Little Garden.