divendres, 10 de febrer del 2023

Godzilla vs. Mighty Morphin Power Rangers

Títol: Godzilla vs. Mighty Morphin Power Rangers
Títol original: Godzilla vs. The Mighty Morphin Power Rangers núms. 1a 5 USA
Autors: Guió: Cullen Bunn; Dibuix: Freddie E. Williams II; Color: Andrew Dalhouse. Portada de Freddie E. Williams II i Andrew Dall House
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, desembre de 2022
Format: Cartoné - 17 x 26 - 128 pàgines -  Color
Preu: 22 € 

 



El passat desembre de 2022 es va publicar un nou entrecreuament de  Mighty Morphin Power Rangers aquest cop amb el monstre japonès més conegut, en Godzilla, una obra que fou anunciada per Moztros l'octubre de 2022.

Godzilla vs. Mighty Morphin Power Rangers va ser publicat del març de 2022 al setembre de 2022, constant de 5 capítols, per tant, parlem d'una obra molt recent.  Als Estats Units, en aquest entrecreuament hi ha intervingut Boom! Studios, que publica els còmics de Power Rangers, Hasbro la propietària dels drets d'aquesta franquícia, IDW Publishing, que publica els còmics de Godzilla, i mencionant també a Toho, els estudis japonesos que van crear Godzilla.

La Rita Repulsa, exhausta que els Power Rangers sempre l'acabin vencent, aconsegueix teletransportar-se a un nou univers on no hi hagi Power Rangers i així poder regnar lliurement i d'aquesta manera estendre el seu domini a aquest univers i a d'altres. Així que acompanyada d'en Goldar, l'Scorpina i en Finster s'estableix a una Terra alternativa. I sí, tal com volia, en aquesta nova Terra no hi ha Power Rangers,  però per sorpresa seva aquest món està habitat per monstres gegantins més devastadors dels que en Finster crea, i un d'ells destaca sobretot, l'anomenat Godzilla.

Aquest món caòtic, a la bruixa li encanta, però el planeta també és objectiu d'un poble extraterrestre, els xiliens, per utilitzar-ne els seus recursos naturals, i en Godzilla ha acabat esdevenint el protector del planeta. Així que els dos grups de dolents acabant establint una aliança per acabar amb aquest terrible monstre.

Però ves per on, l'emperadriu del mal no comptava que els Power Rangers li seguirien els passos tot arribant aquesta altra Terra. Les batalles hi seran presents des del primer moment, on en Godzilla s'enfrontarà a tothom: contra els monstres de la Rita, els monstres dels xiliens i els dinozords dels Power Rangers. Com s'ho faran els nostres herois per entendre's amistosament amb el Rei dels Monstres, i així ajudar-lo a protegir aquesta Terra?

Estigueu preparats per aquests intensos combats entre diversos kaijus, i amb un cara a cara molt esperat: en Godzilla contra el Dragonzord, ja que aquest i, per tant, prèviament la seva versió original japonesa, el Dragon Caesar, està basat tant en el Godzilla com un dels seus enemics el Mechagodzilla. 

Moztros en va treure dues edicions, una regular amb només al volum, i una edició limitada amb sobrecoberta i amb una làmina, que és la que vaig comprar. Justament la il·lustració de portada de la sobrecoberta mostra aquesta dualitat entre en Godzilla i el Dragonzord. 

A cada capítol, al principi hi té la seva portada original, de Freddie E. Williams II i Andrew Dalhouse, i al final una d'alternativa d'altres autors: E. J. Su, el duet Netho Diaz i Valentina Pinto, Emilio Lopez, Nikolas Draper-Ivey (portada de la sobrecoberta), i Fatima Wajio. Al final del volum hi ha sèrie d'il·lustracions sent els seus autors: el duet Freddie E. Williams II i Andrew Dalhouse, i el duet Alex Sanchez i Matt Herms (una d'aquestes és la làmina, i algunes sent del primer en solitari). També hi ha cinc pàgines amb esbossos de personatges d'en Freddie E. Williams II.

Després de la publicació d'aquest Godzilla vs. Mighty Morpin Power Rangers, el desembre també es va publicar l'especial 25è aniversari Mighty Morphin Power Rangers: Las crónicas perdidas, amb capítols especials lligats a Red Quebrada. Aquest passat gener, ens va arribar el quart volum de Mighty Morpin Power Rangers, que continua amb l'esdeveniment Red Quebrada.

A més a principis de gener, Moztros va presentar el seu pla editorial de gener a maig. A part del mencionat volum 4 de MMPR, aquest 16 de febrer sortirà el volum 4 de GGPR, a l'abril hi haurà el cinquè de MMPR i també Godzilla: La guerra del medio siglo, anunciant també l'octubre de l'any passat, i pel maig toca el cinquè de GGPR