dijous, 6 d’abril del 2023

5 elementos Epílogo vol. 1

Títol: 5 elementos Epílogo
Autor: Jesús García Ferrer "Jesulink"
Publicat per: Loftur Studio, març de 2023
Format: Volum A5 - rústic amb sobrecoberta - 160 pàgines - B/N 




Tot va començar un 24 de setembre de 2008 quan en Jesús García Ferrer, també conegut com a Jesulink, l'autor de Raruto, la famosa paròdia de Naruto, va publicar el primer capítol de la seva llavors nova obra original: 5 elementos a la seva web www.jesulink.com, en format webcòmic. Una sèrie que es va anar publicant fins al setembre de 2017 en què va publicar de cop els darrers quatre capítols, del 80 al 83. Tots aquests foren recopilats en un total de 14 volums, juntament amb també dos llibres especials amb diversitat de material extra, com també altra mena de marxandatge.

Després de quatre anys de descans, el setembre de 2021, va anunciar que la sèrie continuaria amb una saga epíleg, tenint coma idea inicial que constaria de 2 volums. En els següents mesos va presentar els nous dissenys dels cinc elementals protagonistes. I així el març de 2022 es va publicar el primer capítol de la saga epíleg, també tenint el número 84. Fins ara n'han sortit un total de sis, sortint la resta l'abril, el maig, el juny, agost i novembre de 2022.

I en mig d'aquesta publicació va decidir portar a terme una campanya de micromecenatge per publicar el primer volum que va finalitzar a principis d'octubre de 2022, esdevenint tot un èxit en recaptació. La preparació del material va comportar el seu temps i no ha estat fins aquest març que em va arribar el volum amb totes les recompenses associades.

Amb el final de la campanya a més va anunciar que en comptes de tenir 12 capítols i volums, constaria de 18 capítols i, per tant, 3 volums, gràcies al fort acolliment que té aquest epíleg. 

I que ens explica aquesta nova saga com a epíleg de 5 elementos?

Després de la Guerra dels dos mons, han passat quinze anys. Amb la caiguda del rei de Leona a la guerra, a causa del buit de poder, es van succeir diverses guerres, les anomenades Guerrers del nou cicle, que finalment va acabar comportant l'establiment d'un Concell de savis el qual governa el país, Nova Leona.

En l'actualitat, aquells cinc joves elementals que van participar en la Guerra dels dos mons, ja són adults voltant la trentena, cada un ha seguit les seves passes. En Kaji ara és professor universitari d'història, la Lluvia manté aquell esperit solitari que li coneixíem, en Sokar ha canviat molt físicament, ara és un home molt musculós amb una llarga cabellera. En Matarratas ara és capità de l'exèrcit, i en Zap no ha canviat gaire, de comportament, però la vida no li va gens malament. El tema de la maduresa és molt present en especial en dos d'ells. En Kaji i la Lluvia han esdevingut parella, cosa que ens podíem imaginar, però la relació entre ells és inestable, amb discussions constants, qual cosa que serà un dels fils argumentals d'aquesta saga. No tots són flors i violes.

També se'ns presentaran molts dels personatges que ja coneixíem i veure'm com han progressat, si han format famílies, i com els va en general. A part d'introduir-nos nous personatges. Tots ells viuen una època de pau, es veu alterada de cop i volta, quan una organització anomenada la Garra (Urpa, en català) ataca el Castell del Consell. Així que els nostres cinc elementals, per un motiu o altre es veuran involucrats en un nou conflicte bèl·lic que els portarà a recórrer Nova Leona, en un viatge pel de perills.
 
D'aquesta manera és com comença aquesta saga epíleg de 5 elementos anomenada el Disco de Aya (Disc d'Aya). Una història on a mesura que avancem també anirem coneixent aspectes del passat recent o més llunyà del Món Elemental.

El volum no només inclou els sis primers capítols, com he dit més amunt, que tal com ja passava anteriorment, els capítols tenen vinyetes o pàgines extres, sinó que també com: Creando 5 elementos, Informe elemental, fan-arts, i un agraïment als mecenes d'aquest primer volum, entre altres coses.

Esperem que pròximament, en Jesulink reprengui la publicació dels capítols per així poder continuar amb aquesta història que posarà punt final a 5 elementos.