dissabte, 15 d’abril del 2023

Las Tortugas Ninja: La serie original vol. 7

Títol original: Teenage Mutant Ninja Turtles The Ultimate Collection vol. 7 USA
Autors originals: Kevin Eastman i Peter Laird
Traducció per: Bárbara Azagra Rueda
Publicat per: ECC Ediciones, març de 2023.
Format: Cartoné - 176 pàgines - Color
Preu: 20,95 €



 


 

A finals d'agost de 2022, ECC va posar a la venda el volum 6 de la sèrie original, amb vint-i-nou històries que es van publicar en els primers anys de la publicació de Les Tortugues Ninja, ja fos en reedicions dels números originals com a complements o bé en altres publicacions, i que el sisè volum reviuen i complementen la col·lecció de la sèrie original. Però quan vaig publicar la ressenya d'aquest sisè volum, l'octubre de l'any passat, ja es coneixia que es publicaria un setè volum, l'artbook de la col·lecció.

La seva publicació original va tenir lloc a finals de febrer d'enguany, i l'edició d'ECC no s'ha fet esperar apareixent un mes més tard, a finals de març. Sent un artbook el text és menor comparat amb els altres volums, el que ha facilitat la seva ràpida publicació.

Aquest setè volum és la cirereta del pastís d'aquesta col·lecció. Hi trobarem tota mena d'esbossos, dibuixos conceptuals, pàgines a tinta i a color de les portades de còmics, tant de molts dels números individuals com també dels volums recopilatoris, com també dels jocs de rol, o fins i tot de molts números de TMNT Adventures. També hi tenim anuncis promocionals de la franquícia, fotografies de l'època mostrant els dos autors, on treballaven i del primer film, per mencionar-ne algunes. I ja en les darreres pàgines també hi tenim il·lustracions del seu 30è aniversari (2014), ja de l'època IDW. No hi falten diferents comentaris que arrodoneixen  el naixement de la franquícia les Tortugues Ninja.

Sense dubte un bon llibre dedicat especialment als primers anys de vida d'aquesta sèrie que quan en Kevin Eastman i en Peter Laird van llançar el primer número el maig de 1984 no es pensaven pas que arribaria a ser tota un fenomen mundial.

Un plaer haver pogut rellegir la sèrie original de les Tortugues Ninja, o si més no aquells capítols considerats canònics, i complementant-ho amb aquest recull gràfic per posar punt final a aquesta col·lecció.

Las Tortugas Ninja. La serie original.
Col·lecció completa. ECC Ediciones