dilluns, 18 de desembre del 2023

Las Tortugas Ninja vs. Street Fighter núm. 1

Títol: Las Tortugas Ninja vs. Street Fighter núm. 1
Títols originals: Teenage Mutant Ninja Turtles Street Fighter núm. 1 USA
Autors: Paul Allor (guió), Ariel Medel (dibuix) i Sarah Myer (color)
Traducció per: Bárbara Azagra Rueda
Publicat per: ECC Ediciones, novembre de 2023.
Format: Grapa - 24 pàgines - Color
Preu: 3 €



 
Aquest novembre, ECC Ediciones ha començat una nova mini-serie de les Tortugues Ninja, un nou entrecreuament amb un dels videojocs de lluita més popular i coneguts amb una llarga trajectòria al darrere, parlo d'Street Fighter, creat el 1987, que molt o poc quasi tothom hi ha jugat o bé mínimament en coneix la seva existència, i per cert videojoc de la casa Capcom.

Las Tortugas Ninja vs. Street Fighter compta amb Paul Allor com a guionista, Ariel Medel en el dibuix, Sara Myer en el color, en aquesta mini-sèrie de cinc capítols que es va estrenar originalment el passat juny, i publicant-se els següents capítols, el juliol, l`agost, el setembre i tancant-se el novembre.

Les Tortugues Ninja són a Atlantic City per competir en un torneig de lluita, on s'acabaran enfrontant als poderosos lluitadors del grup que coneixem com a Street Fighters, i així demostrar les seves habilitats.  Però com veuran els mutants aquests lluitadors de carrer són més difícils de fer caure, i en Raph i en Mike ho viuran a la seva pròpia pell en enfrontar-se a en Guile i a la Chun-Li, respectivament.

Però en aquest torneig hi estan havent-hi unes misterioses desaparicions d'altres lluitadors, i sembla que al darrere de tot plegat hi ha l'aliança entre dos enemics molt coneguts de les dues franquícies: en Baxter Stockman i en Bison. 

Tot just s'han intercanviat els primers cops de puny i, per tant, encara ens queden quatre capítols per conèixer ben bé que succeeix en aquest torneig.

COMPTE: Cal mencionar que en aquesta obra, apareix un personatge de les Tortugues Ninja, que a la sèrie regular (volum 18, que es publica aquest desembre per ECC) encara no ha sortit tal com la mostren en aquesta mini-sèrie, parlo de la Jennika. Per saber, com aquest personatge acabarà tal com la veiem, ens haurem d'esperar uns quants volums de la sèrie regular- per veure-ho, originalment té lloc a TMNT #95 City at war, part 3.

Al final, hi tenim una portada alternativa a doble pàgina d'aquest primer número de Ryan G. Browne.

La periodicitat d'aquesta sèrie és mensual, doncs, a principis de desembre va sortir el segon número, sortint el tercer el gener i el quart el febrer, i tenim anunciat el cinquè i darrer número pel març. 

Per part de la sèrie regular, el 18è volum el tenim programat pel 21 de desembre, i el 19è volum el tenim anunciat pel març. 
 
Per altra banda, per Las Tortugas Ninja: El último Ronin - Los años perdidos,  el tercer número va sortir a finals de novembre, i el quart per finals de gener, i anunciat el cinquè i darrer per març. A més s'amplia aquesta petita sèrie amb Las Tortugas Ninja: El último Ronin - El dia perdido, protagonitzada per l'April, que sortirà el febrer.

Per acabar, el desembre també es recupera Bodycount, una història protagonitzada per en Casey Jones i en Raphael. El 2008 fou publicada per Norma Editorial. 
 
Calendari de les sèries i amb portades confirmades.

Novembre: El último Ronin - Los años perdidos núm. 3



Desembre: VS Street Fighter núm. 2, Bodycount i Vol. 18


Gener: VS Street Fighter núm. 3 i El último Ronin - Los años perdidos núm.4



Febrer: VS Street Fighter núm. 4 i El último Ronin - El dia perdido



Març: VS Street Fighter núm. 5 (Últim) i El último Ronin - Los años perdidos núm. 5 (Últim) i Vol. 19