dijous, 14 de desembre del 2023

Las Tortugas Ninja vol. 17

Títol: Las Tortugas Ninja vol. 17
Títols originals: TMNT núms. 72, TMNT Universe núms. 11 a 15 (main) i 12 a 15 (Back-up) USA
Autors: Kevin Eastman, Bobby Curnow, Tom Waltz (història), Tom Waltz, Rick Douek, Erick Burnham i Sophie Campbell (guió); Dave Wachter Aaron Conley i Sophie Campbell (dibuix); Ronda Pattison, Triona Farrell, Brittany Peer i Sophie Campbell (color); i Dave Wachter (portada)
Traducció per: Bárbara Azagra Rueda
Publicat per: ECC Ediciones, octubre de 2023
Format: Rústica - 160  pàgines - Color
Preu: 19,50 €


A finals del passat octubre d'enguany, ECC va posar a la venda el volum 17 de la nova sèrie de les Tortugues Ninja, i és ara quan l'he pogut llegir.

Com que la continuïtat d'IDW combina la sèrie regular, amb les micro-sèries, entrecreuaments i altres, una bona manera de no perdre's, és seguir aquest enllaç de la Turtlepedia o bé TMNT The IDW Collection de  Penguin Random House, on a cada volum s'indica el seu contingut, i fins al volum 9 d'ECC el contingut és el mateix, cada volum de l'IDW Collection equival a dos d'ECC.

Amb el volum 9 d'ECC hi ha un lleuger canvi.  El corresponent volum de l'IDW Collection és el cinquè, que inclou el primer entrecreuament amb els Caçafantasmes, però com que aquest ja va ser publicat per Fandogamia (setembre de 2017), per una qüestió de drets, en aquest volum d'ECC no s'inclou, o més aviat s'hauria d'haver inclòs en el que hauria sigut el volum 10 d'ECC. Així doncs, si s'hagués inclòs es dividiria el cinquè de l'IDW Collection en dos: per una banda, tindríem els quatre capítols de Turtles in Time i els números 38 a 40 i per l'altra banda, tindríem l'entrecreuament amb els Caçafantasmes i els números 41 a 44.

Així, el 10è i 11è volum d'ECC corresponen al sisè de l'IDW Collection. A partir d'aquests dos volums d'ECC es recupera que cada volum de l'IDW Collection equival a dos d'ECC, fins que no ens trobem amb algun altre canvi. Per tant, aquest 17è volum d'ECC correspon a la segona meitat del novè de l'IDW Collection.

Però en aquest volum, tornem a tenir un canvi que no afecta a la distribució de capítols. En aquest 17è volum d'ECC s'hauria d'haver inclòs l'entrecreuament amb Usagi Yojimbmo titulat Namazu or the big fish story, que fou publicat per Planeta Cómic, l'abril de 2018.  Però és una història autoconclusiva que no afecta la continuïtat general

Endinsem-mos en aquest dissetè volum, que inclou els números 72  de la sèrie regular, més els números 11 a 15 d'Universo Tortugas Ninja (TMNT Universe), una sèrie que se centra en els personatges secundaris de la continuïtat d'IDW. Originalment, cada número incloïa una història principal "main" i una secundària "backup", curta de quatre pàgines.


Núm. 72, de Kevin Eastman, Bobby Curnow i Tom Waltz (història), Tom Waltz (guió), Dave Wachter (dibuix) i Ronda Pattison (color). Portada oficial de Dave Wachter i alternativa de Kevin Eastman (dibuix) i Tomi Varga (color) (juliol de 2017). Aquest és el segon i darrer capítol de l'arc argumental Pantheon Family Reunion (Reunió familiar del Panteó).

Les quatre tortugues són descobertes pels germans del Panteó, i no tenen cap més remei que fugir, amagar-se i lluitar contra aquests immortals. Afortunadament, des de la Terra, l'April, l'Angel i l'Alopex amb l'ajuda d'en Baxter Stockman, aconsegueixen teletransportar-los a casa sans i estalvis. Aquest ha estat el primer cara a cara entre el Pantéo complet i les quatre Tortugues, i aquestes només poden fer una cosa a partir d'ara, millorar en tots els seus aspectes i estar preparats per fer-los front quan el Pantéo es posi seriós de debò.

Tal com he dit abans, ara tocaria l'entrecreuament amb Usagi Yojimbo, anomenat Teenage Mutant Ninja Turtles/Usagi Yojimob: Namazu or the big fish story, que en castellà van traduït com a  Usagi Yojimbo & Las Tortugas Ninja: Namazu o la historia del gran pez. Com veieu, ja que Planeta publica les històries del conill ronin, van posar primer el seu títol. Publicada originalment el juliol de 2017.


Títol: Usagi Yojimbo & Las Tortugas Ninja
Títol original: Teenage Mutant Ninja Turtles/Usagi Yojimbo
Autor: Stan Sakai (guió i dibuix) i Tom Luth (color)
Traducció de: Nacho Bentz
Col·lecció: Independientes USA
Publicat per: Planeta Cómic, abril de 2018
Format: Rústic - 80 pàgines - 168 x 257 mm - Color
Preu: 12,95 € - Actualment: 13,95 €



En aquesta història les quatre Tortugues són convocades al món d'en Miyamoto Usagi, però ai las, aquestes no són les de les quatre històries anteriors, amb les que el conill s'havia trobat, sinó que són d'una altra realitat. Això dóna lloc a què l'Usagi sàpiga qui són, però elles quatre no tenen ni idea d'on ni qui són el conill ni en Kakera, la rata que s'assembla molt a l'Splinter, qui les ha convocat. Davant la confusió, s'esdevé una lluita entre ells fins que la confusió desapareix i s'alien per portar en comú una missió important pel futur del Japó: evitar la destrucció de les illes japoneses a causa d'un futur gran terratrèmol que ha de tenir lloc. Però hi ha algú que es vol interposar al pla de les tortugues, el conill i la rata, i que en vol presència la destrucció, el malèfic Jei.
 
Continuem amb la resta d'aquest dissetè volum publicat per ECC.

Universo Tortugas Ninja núms. 11 (main), de Rick Douek (guió), Aaron Conley (dibuix) i Triona Farrell (color). Portada oficial de Freddie E. Williams II (dibuix) i Jeremy Colwell (color), i alternativa d'Aaron Conley (dibuix) i Jean-François Beaullieu (color) (juny 2017). Història anomenada El diablo de Jersey (The Jersey Devil).

En Man Ray i la Sally Pride viatgen a Nova Jersey per investigar els rumors d'un misteriós monstre, el que podria ser un possible mutant, i així és, l'anomenat Dreadmon, és un mutant de xacal, però a diferència d'ells dos, abans havia estat humà, per tant, no és com els Mutanimals, això dóna lloc que en Ray tot i un tracte incial cordial no el vulgui convidar, seguint el criteri d'en Hob. Però l'aparició d'uns humans caçadors de la Null, amb unes habilitats especials i que volen capturar en Dreadmon, enfortirà els lligams entre els dos Mutanimals i el nou mutant.

Universo Tortugas Ninja núms. 12 i 15 (main), d'Erik Burnham i Sophie Campbell (guió), Sophie Campbell (dibuix) i Brittany Peer (color). Portades oficials de Freddie E. Williams II (dibuix) i Jeremy Colwell (color), i alternatives de Sophie Campbell i Becky Cloonan (juliol, agost, setembre i octubre de 2017). Història de quatre capítols anomenada El camino de Karai (Karai's path).

Història protagonitzada per la Karai, ara trobant-se a Tòquio, el Japó, juntament amb en Bludgeon, la Koya i el mestre Toshiro. Aquí es troben amb un buit de poder en els yakuza, i acabaran sent partícips en la recerca d'un tresor llegendari, però ben real, l'espasa Kira no ken, que serà clau perquè la noia trobi el seu camí: posar ordre a Tòquio, i quan arribi el moment adequat, tornar a Nova York.

Universo Tortugas Ninja núms. 12 - 15 (backup),
de Sophie Campbell (guió i dibuix). Portada oficial de Sophie Campbell i alternativa de Leila Del Duca (juliol, agost, setembre i octubre de 2017). Història curta formada per quatre parts, com si fos un únic capítol de 16 pàgines, anomenada Presa (Prey).

Història que se situa després d'El camino de Karai, on tenim la Koya com a protagonista, la qual també ha de trobar el seu camí, afectada per no poder volar.

En aquest dissetè volum,  per una banda, hem vist com es finalitzava, el primer cara a cara entre el Panteó complet i les Tortuges, l'aparició d'en Dreadmon, un nou mutant perseguit per Null, i com la Karai i posteriorment la Koya troben el seu camí després de les seves respectives pèrdues.

Com sabem de portades de capítols n'hi ha més d'una, així abans de cada capítol, hi tindrem la seva portada oficial i la seva alternativa, el qual ho he indicat als crèdits de cada historieta. Al final de volum, hi tenim la portada del tercer volum recopilatori de TMNT Univers, Karai's path, de Sophie Campbell, i una portada alternativa del número 15 de TMNT Universe, de Kaori Matsuo.
 
Sent la periodicitat d'aquesta sèrie bimestral, 18è volum el tenim programat per 21 de desembre. Per altra banda, per Las Tortugas Ninja: El último Ronin - Los años perdidos,  el tercer número va sortir a finals de novembre, i el quart per finals de gener. A més s'amplia aquesta petita sèri amb Las Tortugas Ninja: El último Ronin - El dia perdido, protagontizada per l'April, que sortirà el febrer. Per part de  l'entrecreuament amb Street Fighter, a principis de novembre i desembre van sortir els dos primers números (el primer ja el tinc), i el tercer surt el gener i el quart el febrer. Per acabar, el desembre també es recupera Bodycount, una història protagonitzada per en Casey Jones i en Raphael. El 2008 fou publicada per Norma Editorial. 
 
Calendari de les sèries i amb portades confirmades.

Novembre: VS Street Fighter núm. 1, El último Ronin - Los años perdidos núm. 3



Desembre: VS Street Fighter núm. 2, Bodycount i Vol. 18


Gener: VS Street Fighter núm. 3 i El último Ronin - Los años perdidos núm.4



Febrer: VS Street Fighter núm. 4 i El último Ronin - El dia perdido