dimecres, 27 de desembre del 2023

Mighty Morphin Power Rangers vol. 7

Títol: Mighty Morphin Power Rangers vol. 7
Títols originals: Mighty Morphin Power Rangers #51 - 55 i Power Rangers Drakkon New Dawn #1-3
Autors: Guió: Ryan Parrot i Anthony Burch. Dibuix: Moisés Hidalgo i Simone Ragazzoni. Color: Walter Baiamonte, amb assist. de Katia Rinalli, Igor Monti, amb assist. de Sabrina del Grosso; i Raúl Angulo. Portada de Jamall Campbell
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, novembre de 2023
Format: Cartoné - 17 x 26 - 320 pàgines -  Color
Preu: 24 €



 
Després de la publicació de Go Go Power Rangers vol. 7, el setembre, amb  la segona i darrera part de l'arc argumental Un mal necesario (Necessary Evil), i Mighty Morphin Power Rangers: Pink, a l'octubre, aquest novembre es va publicar el volum 7 de Mighty Morphin Power Rangers, en el qual es conclou la primera fase dels còmics d'aquesta sèrie.

Aquesta nova sèrie de còmics dels coneguts superherois americans es va estrenar el 2016 per Boom! Studios publicant-se fins a 55 capítols recollits originalment en 14 volums, amb ella es va modernitzar i va redefinir des dels seus fonaments l'univers dels Power Rangers, millorant-lo i transformant-lo per sempre. Es va ampliar amb sèries derivades com la mencionada Go Go Power Rangers, les quals s'han publicat en paral·lel i en l'ordre en què originalment van veure la llum als Estats Units. Els esdeveniments especials, com Red Quebrada i Un Mal Necesario, combinen números d'ambdues sèries per facilitar la continuïtat de la lectura i inclouran extres com a històries curtes i especials. Així Moztros va publicar un pla de llançament dels còmics de Power Rangers per saber com es publicarien, però en aquests darrers volums ho han canviat. Així el volum sis de GGPR ja té un contingut diferent del que estava planejant, incloent-hi els dos capítols especials: Rangers para siempre (Forever Rangers) i Vuelta al cole (Back to School), per tant, el volum 7 de GGPR, té el contingut que en principi estava planejat pel volum 6 i per part de MMPR, s'ha mantingut el planificat.

En aquest setè volum de Mighty Morphin Power Rangers, ens trobem els darrers capítols de la sèrie MMPR, més els tres de Drakkon New Dawn.

MMPR núms. 51 a 55

Després d'haver derrotat els Ungits amb la Kiya al capdavant, els sis Power Rangers reben la visita d'algú inesperat, en Drakkon, el qual fou derrotat durant els esdeveniments de Red Quebrada, però el seu destí final era desconegut. L'aconsegueixen capturar, i tancar-lo al centre de comandament, però per les converses que tenen amb ell, sembla que fuig d'algú o alguna cosa.

En Lord Zedd, alliberat del seu captiveri, decideix reprendre la conquesta de la terra i, per tant, derrotar els Power Rangers. Per això reuneix, els súbdits de la Rita, i utilitzat una estratègia ben elaborada els atorga uns nous poders, els quals esdevenen uns nous Dark Rangers. El combat serà inevitable, i sembla que la batalla es decanta pel bàndol dolent, però l'aparició d'algú també inesperat capgirarà la situació.

Durant aquests mesos, en Billy ha treballat juntament amb la Grace a Promethea per restablir els poders de la moneda del drac, i finalment ho han aconseguit. I és així, que en el moment crucial, un nou Green Ranger, apareix davant d'en Zedd, i derrotant-lo, els Dark Rangers perden els seus poders i, per tant, els Power Rangers poden guanyar,

Paral·lelament, els Omega Rangers, en la seva cerca de gent afectada per la xarxa de metamorfosis, es creuaran amb algú totpoderós, que forma part dels Empíreals, que tenen com a objectiu regular els cicles de l'existència, és a dir modular la mort i el renaixement dels planetes. Que és el que s'han trobat a Gorvinos III, un planeta fins fa no res ben viu, ara totalment destruït per tal que torni a renéixer. Els tres Omega Rangers, amb prou feines s'hi podran enfrontar, i tal com apareix, l'Empíreal, després de lluitar desapareix. Així els Omega Rangers decideixen tornar a la Terra, per obtenir respostes per part d'en Zordon. 

Mentre que a l'univers han aparegut els éssers coneguts com a Empíreals, a la Terra ha aparegut un nou Green Ranger que treballa per Promethea. Qui s'amaga darrere del vestit verd?


Drakkon New Dawn núm 1 a 3

El volum es complementa amb aquests tres capítols sobre el món original d'en Drakkon, ara que aquest ja no hi existeix. És la continuació del que vam veure al capítol Ranger Slayer, inclòs a MMPR: Pink.

La Kimberly Hart, coneguda com a Ranger Slayer, és qui regeix aquest nou món amb l'absència de Lord Drakkon. Però l'equilibri entre les diverses faccions és molt fràgil, i la seva posició no és gens còmoda i agraïda. Per tal crear un nou món que elimini el llegat d'en Drakkon, decideix alliberar els presoners de la presó anomenada Deadlock, però allà s'hi trobarà un personer molt especial, un antic ranger, alhora que comportarà que s'enviï un missatge cap al llunyà univers, comportant que arribi una nova amenaça. 

Serà clau com s'usaran les darreres quatre monedes de poder, no només per aturar aquesta nova amenaça sinó per portar pau i unir aquest fins ara ben fraccionat món.

 
Cada capítol, al principi i final té la seva portada oficial i l'alternativa. Per part dels capítols de MMPR, les oficials són de Jamall Campbell i les alternatives són de  Kris Anka. Per part dels capítols de Drakon New Dawn, les oficials són de Junggeun Yoon, i les alternatives de Dan Mora, Mirka Andolfo i Crhristian Ward. Al final del volum també hi tenim una galeria de disseny de personatges.

Així hem posat punt final a la primera fase dels còmics MMPR/GGPR, que podem seguir al llarg d'aquests setze volums, i ordenats segons l'ordre de lectura.



Per saber les respostes dels darrers enigmes que han aparegut caldrà endinsar-nos a la segona fase, amb les sèries Mighty Morphin i Power Rangers, les quals s'ha estrenat immediatament. En la primera seguirem les aventures dels Power Rangers de la Terra i en la segona, les aventures dels Omega Rangers. Aquest 14 de desembre s'ha posat a la venda el primer volum de Mighy Morphin, que ja tinc, i el 18 de gener de 2024, ens arribarà el primer volum de Power Rangers.