dijous, 18 de gener del 2024

Blame! Master Edition vol. 0 Noise

Títol: Blame! Master Edition vol. 0 Noise
Títol original: Blame! Shinsôban vol. 0 (ブラム! 新装版 0 ノイズ)
Autor: Tsutomu Nihei
Traducció de: Marc Bernabé (Daruma Serveis Lingüístics)
Publicat per: Panini Comics, setembre de 2023
Format: Rústic sense sobrecobertes - 170 x 240mm - 192 pàgines - B/N i Color
Preu: 16 €






Entre juny de 2017 i abril de 2018, Panini Comics va publicar la Master Edition de Blame!, de 6 volums, una de les obres insígnies de Tsutomu Nihei, la qual llavors fou una de les meves lectures. Glénat ja havia publicat la sèrie entre 2001 i 2004, en l'edició de 10 volums.

El desembre de 2018, Panini va publicar Escuela Blame! and so on, un recopilatori d'onze històries curtes, algunes de les quals lligades a la sèrie Blame!

Però d'aquesta sèrie, quedava una obra per recuperar, Noise, que Glénat va publicar el novembre de 2003, sent la preqüela de Blame!. Per això, Panini recuperant-la, el passat setembre de 2023, la va reanomenar com a Blame! Master Edition vol. 0 Noise i, per tant, amb el mateix format i disseny que la sèrie principal. A més, com a il·lustració de la contraportada hi tenim l'original de l'edició tankôbon del manga. 


Noise fou publicada originalment a la revista Afternoon de Kodansha del març de 2000 al juny de 2001, constant de sis capítols, que posteriorment va tenir la seva versió en volum. Aquest a més, inclou dos capítols extres titulats El corredor negativo i Blame, també inclosos en aquesta nova edició.

- Noise: En aquesta història, la detectiva Musubi Susono investiga una sèrie de segrestos de nens. Durant aquesta investigació, el seu company és assassinat i, de sobte, haurà d'enfrontar-se a una terrorífica criatura de silici, havent-hi el darrere de tot plegat una misteriosa germandat. 

Amb aquesta història es posa les bases de les megaestructures i les formes de vida de silici que apareixen a Blame!.

- El corredor negativo: Una història curta sense text.

- Blame: Història curta que vindria ser el prototip de Blame!, on s'introdueix en Killy, el protagonista de la sèrie principal, però en un context molt diferent. És original del 1995, i fou l'obra guanyadora del premi especial del jurat dels Premis Quatre Estacions d'aquell any.

Així com Blame!, gaudim de les grans il·lustracions de les megaestructures de la ciutat on té lloc la història, com també els llargs silencis, però plens d'acció també és marca de la casa i de l'autor.

Per tant, amb la recuperació de Noise, tenim la sèrie Blame! publicada completament en la Master Edition, sumant-hi també Escuela Blame! and so on.