dimarts, 16 de gener del 2024

Kohva vol. 1

Títol: Kohva vol. 1
Autora: Konata
Publicat per: Planeta Cómic, desembre de 2023
Format: Rústic amb sobrecobertes - 12,8 x 18 cm - 232 pàgines - B/N i color
Preu: 9,95 €




Una de les grans novetats de Planeta Cómic del 25 Manga Barcelona de 2019 fou la revista de manga espanyol Planeta Manga, tot inspirant-se amb les revistes japoneses de manga. Una revista que s'ha consolidat amb el pas d'aquests anys, i aquest gener de 2024 ha sortit el vint-i-dosè número, tot mostrant-nos autors i obres ben diferents, algunes d'un o dos capítols, d'altres amb alguns més, i d'altres molt més llargues. De mica en mica, aquelles que han tingut bona acceptació i que tenen un nombre suficient de capítols, se'n van realitzant la seva edició en volum. 

Una d'aquestes últimes és Kohva de Konata, dibuixant de Nebesta, també publicat a Planeta Manga, però ara com a autora completa.

Kohva és una sèrie oberta que es va estrenar al tretzè número de la revista, constant fins al moment de 8 capítols, i si tenim en compte que el cinquè consta de dues parts; en serien nou. Així com a novetat del desembre de 2023 (sortint a final novembre), es va publicar el seu primer volum, recopilant els 5 primers capítols, el cinquè constant de les dues respectives parts.

La seva autora ens presenta una obra juvenil, d'aventures, d'acció, amb misteri, i  una bona part de tragèdia que li dona un to fosc a la història.

“Fa molt de temps, els nostres avantpassats van pactar amb les divinitats a canvi d'uns dons. Aquests ens van facilitar la vida a les terres gelades, però quan les bèsties de la mar van arribar, les aigües es van impregnar de la seva sang negra, i el terra gelat beneït per les divinitats es va partir”.

Aquest és el text que ens introdueix en el món de Kohva, un de fred i glaçat, amb divinitats i dons, i desconegudes bèsties de la mar.

L'Aki és un jove noi de la tribu del gel, i ara ha arribat un moment molt important en la seva vida, ha de superar un ritual del seu poble per poder convertir-se en un ciutadà de ple dret. En aquest ritual, el primer animal que caci, la seva ànima l'acompanyarà sempre. Per portar-lo a terme, comptarà amb l'ajuda del seu germà Yako, però alhora de la veritat serà incapaç de matar. Així que els dos retornen al poble, esperant que els altres comprenguin el seu fracàs, però quan hi arriben tothom, ha estat massacrat. El culpable, un immens ós. Només hi ha un camí, fugir, i per això en Yako s'interposarà entre l'enorme bèstia i l'Aki.

 El tràngol acompanyarà a l'Aki i el seu gosset Sayu en la fugida, la qual no serà gens plàcida. Un segon ós apareixerà davant d'ells, que comportarà la troballa d'una jove noia forastera, que parla en una llengua desconeguda i vesteix molt diferent a ell. Malgrat la distància cultural entre ells dos, sabrà què es diu Maya.

I ara, els tres tot fugint d'aquest segon ós, entraran en contacte amb la tribu del vent, amb la qual començaran a tenir respostes, sobre els seus déus i dons, com també sobre la Maya que està relacionada amb el que anomenen bèsties de la mar, en realitat, vaixell trencaglaç.

Dos mons ben diferents, amb totes les corresponents incògnites, entren en contacte en aquestes terres gèlides sota els designis de diferents divinitats.

Aquest primer volum recopila a part dels corresponents capítols, té les primeres pàgines en color, com també té pàgines extres i il·lustracions al llarg del volum. I tancant el llibre, hi ha una minihistòria de dues pàgines on la Konata ens explica breument com es va gestar aquesta obra.

És una obra que a mesura que es va llegint, et va atrapant, estant molt ben construïda, i que segons sembla, ara per ara, constarà de tres volums. Per tant ens mourem al voltant d'uns 15 capítols en total. De moment tenim confirmat el segon volum per aquest 2024, tal com Planeta Cómic va anunciar al passat 29 Manga Barcelona.