diumenge, 21 de juliol del 2024

Mighty Morphin Power Rangers/Las Tortugas Ninja II

Títol: Mighty Morphin Power Rangers/Las Tortugas Ninja II
Títol original: Mighty Morphin Power Rangers/Teenage Mutant Ninja Turtles II núms. 1 a 5 USA
Autors: Ryan Parrott (guió), Dan Mora (dibuix i portada),  Raúl Angulo (color)
Traducció per: Ariel Abinati
Publicat per: Moztros, maig de 2024
Format: Cartoné - 17 x 26 - 144 pàgines -  Color
Preu: 23,9 € 

 



El passat maig de 2024 es va publicar el segon volum  de l'entrecreuament entre Mighty Morphin Power Rangers i les Tortugues Ninja, que fou anunciat quan Moztros va anunciar el pla de llançament de la segona fase de Power Rangers.

Mighty Morphin Power Rangers/Teenage Mutant Ninja Turtles II va ser publicada del desembre de 2022 al maig de 2023, constant de 5 capítols. Fou el setembre de 2023 quan va sortir el volum recopilatori en rústica.

Les Tortugues Ninja al llarg de la seva història s'han entrecreuat amb diferents obres, i en el còmic cal destacar Usagi Yojimbo, Batman, els Caçafantasmes o Street Figher, dels quals n'he parlat en aquest blog. Així, el 2019 li va arribar el torn de fer equip amb uns altres herois també d'una franquícia amb tres dècades a les seves espatlles, la primera generació de Mighty Morpin Power Rangers, i així el llarg de cinc capítols va tenir lloc aquesta primera aventura, que en volum fou publicat per Moztros, el setembre de 2022. Però mentre en altres entrecreuaments, uns i altres, normalment formaven part de dimensions diferents, i per algun motiu s'acaben trobant; en aquest cas, tots dos equips comparteixen la mateixa dimensió, el mateix planeta. Simplement, els separa la distància física que hi pugui haver entre Angel Grove (Califòrnia) i la ciutat de Nova York. Amb aquella primera aventura, hi va haver el primer contacte entre els dos grups de superherois, establint-se una nova amistat. I com ens podíem imaginar, era de suposar que tard o d'hora arribaria una segona aventura.  

Han passat sis mesos des que ens Power Rangers i les Tortugues Ninja van derrotar l'aliança formada per la Rita Repulsa i l'Shredder, però com que la pau no és una cosa duradora, un nou enemic ha entrat en escena el general Krang.

Si en la primera vegada, fou en Tommy Oliver qui va desaparèixer, ara és un altre dels bons qui també ho ha fet, en Casey Jones. I quan retorna ho fa ajudant l'aliança maligna, però a més ho fa transformant-se amb una nova mena de ranger totalment desconeguda.

Amb en Krang en joc, l'aliança dels dolents ha canviat, ara formada per l'utrom i per la Rita, comportant que el cap del Clan del Peu es mogui pels seus propis interessos. Així amb tots els recursos que en Krang disposa de la Dimensió X, la Terra s'ha convertit en l'objectiu d'aquesta nova aliança, i Angel Groove el principal camp de batalla.

Prepareu-vos per a nous poders rangers i per nous megazords, que segurament alguna cosa ja deureu vist per les xarxes, quelcom inevitable, però que ara veureu en acció.

Recordo que mentre que per la part dels Power Rangers, es basa en les modernes encarnacions de la sèrie de còmics de Boom! (en castellà per Moztros), fent-ne referències, per la part de les Tortugues Ninja, es barregen elements de les seves diferents adaptacions, siguin els còmics d'IDW (en castellà per ECC), sèries o films. Tot el que és emblemàtic de les dues sèries es barregen en aquests entrecreuaments tot ampliant l'imaginari d'aquestes dues franquícies, creant aquest univers nou i compartit.

I si tal com va acabar el primer entrecreuament, sabíem que tard o d'hora n'hi hauria d'haver un segon, amb la finalització d'aquest s'espera que n'hi hagi un tercer. De moment, segons la meva recerca, no tenim notícies de Mighty Morphin Power Rangers/Teenage Mutant Ninja Turtles III.

A cada capítol, al principi hi té la seva portada original i al final una d'alternativa. Les originals són de Dan Mora, i les alternatives de Goñi Montes. Al final del volum hi tenim una galeria de portades, cinc a càrrec de Kevin Eastman i Freddie Williams II amb color d'Andrew Dalhouse, i cinc mñes per Taurin Clarke, doncs dues per cada capítol. I per acabar tenim una galeria d'art amb els nous poders rangers i megazords que apareixen en aquest volum.

Després de la publicació d'aquest segon entrecreuament entre els MMPR i les Tortugues Ninja, com a novetat de juny va sortir el tercer volum de Mighty Morphin i aquest juliol com a novetat hem tingut el volum únic Universo Power Rangers. S'espera que com a novetat d'agost, si no fan vacances, o si no ja setembre, arribi el tercer volum de Power Rangers.