dilluns, 22 de juliol del 2024

Doctor Who: El Décimo Doctor vol. 6: Pecados del padre

TítolDoctor Who: El Décimo Doctor vol. 6: Pecados del padre
Títol original: Doctor Who: The Tenth Doctor vol. 6: Sins of the father
Autors: Guió: Nick Abadzis; Dibuix: Giorgia i Eleonora Carlini amb Leandro Casco, Simon Fraser i Walter Geovanni; Color: Arianna Florean amb Azzurra Florean, Mattia de Lulis, Adele Matera, Rod Fernandes i Gary Caldwell
Traducció de: Liza Pluijter
Col·lecció: Linea Infinite
Publicat per: Fandogamia Editorial, maig de 2024
Format: Rústic - 26 x 17 cm -  120 pàgines -  Color          
Preu
: 13 €


L'octubre de 2021, Fandogamia Editorial va estrenar la segona temporada o any del Desè Doctor, amb el quart volum anomenat La canción sin fin, i el novembre de 2022, va arribar el cinquè volum titulat Coliseo del miedo. Pel sisè volum de la sèrie ens hem hagut d'esperar una mica més, posant-se a la venda el passat maig de 2024. El volum s'anomena Pecados del padre.

Aquest volum recopila els números 11 a 14 de la segona temporada o any (Year Two) de la sèrie regular. Primer de tot tenim la història formada pels capítols 11 i 12 The Jazz Monster (El monstre del jazz) i Music Man (L'home de la música). Tot seguit tenim els capítols 13 i 14, que són les dues primeres parts de la història Old Girl (Noia vella). Les parts s'anomenen Aftermath (Conseqüències) i Primeval (Primordial). Per acabar, tenim una curta història anomenada The Long Con (El llarg Con), creada per la San Diego Comic Con de 2016 i, per tant, sense cap mena de connexió amb la resta del volum.

A la primera història, formada per The Jazz Monster i Music Man, el Doctor, la Gabby i la Cindy aterren a Nova Orleans als orígens l'Era del Jazz, als anys 20 del segle XX, on en un club, es creuran amb una nocturna, una criatura que tot posseint els cossos físics de les persones, utilitza la música com a arma. Així, les preses perfectes seran els músics presents que utilitzant-los pretén aconseguir els seus objectius.

A la segona història, a les dues primeres parts d'Old Girl, el Doctor, la Gabby i la Cindy són convidats per l'osirià Anubis a la seva nau, on també hi viu la Dorothy Bell, i que vam conèixer al  tercer volum Las fuentes de la eternidad. El Doctor s'ha compromès a complir allò que van pactar amb Anubis, i per tant té com a missió viatjar a Amenthes, una lluna que va existir en el temps primordial per trobar-hi certs materials. A pesar de certes discrepàncies, el Doctor hi va amb la Cindy Wu, però el viatge no serà com es pensaven. Mentrestant tant la Gabby es queda a la nau d'Anubis, conversant i explorant amb la Dorothy, tot descobrint que algú molt perillós vol retornar de la seva mort, en Suketh, el pare d'Anubis.

Acabem amb The Long Con, la qual es protagonitzada pel Desè, Onzè i Dotzè Doctors, però cada un en temps diferents i, per tant, en situacions totalment separades entre elles, però que el darrer dels Doctors  s'acabarà adonant que les tres aventures estant més connectades del que en principi semblaven.

Al llarg del còmic van apareixent portades dels números individuals, sense seguir cap ordre, però separant les tres històries que conté el volum.  Al final de volum, hi tenim una galeria de portades dels números individuals.

En total hi ha tres temporades dels còmics del Desè Doctor. Aquesta segona temporada s'acaba el seu quart volum La guerra de los dioses (War of gods), que esperem que no tardi tant com aquest tercer.

Altres entrades de Doctor Who a Planeta Sigarra:

Sèrie de televisió (Nova etapa):
 Novè Doctor 
 Desè Doctor
Onzè Doctor
Dotzè Doctor 
Tretzena Doctora

Còmics: