dimecres, 25 de gener del 2012

Presentada l'escultura del Premi Sikarra

En un acte celebrat el passat dissabte, el Fòrum l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot varen aprovar el disseny de l’escultura amb què serà guardonada la persona o entitat que rebi el Premi Sikarra. L’obra, dissenyada per l’escultora i gravadora Ana Marín-Gálvez, combina el vidre amb la imatge i la llegenda de la moneda ibèrica de Sikarra pintades amb grisalla, dins una peanya de fusta de vengué que l’emmarca dins el perfil d’una espitllera

En paraules de l’artista, la peça és
La representació d’un fet concret: el reconeixement d’una mirada. La fusta és la pedra dels castells segarrencs, sintetitzada en una espitllera des de la qual mirem enfora avui, al segle XXI, a través d’un esguard vitrificat del segle III aC. I la voluntat que ens empeny és la d’alliberar el passat perquè arribi al present en igualtat de condicions, fugint de la foscor dels mercats del col·leccionisme per instal·lar-se a la llum de tothom que viu i estima la Segarra. Amb senzillesa i coratge. I aquí rau la reconeixença, il·luminada per les arts del foc que la grisalla evoca, i que el suport de l’espitllera, fent de gresol, recull i retorna a la ciutadania, sota la forma d’aquest premi Sikarra.


El premi Sikarra, que premiarà una persona o institució que hagi actuat amb incidència sobre els territoris de la Segarra històricaestà obert a nominacions fins el 15 de febrer i ha admès ja vuit candidatures. Serà presentat a Arbeca el proper diumenge 29 de gener i està previst que el veredicte del Jurat es faci públic el 17 de març.



Font: Fòrum l'Espitllera