diumenge, 11 de desembre del 2011

Bola de Drac Z Kai episodis 56 a 60. Valoracions

Aquesta setmana del 5 de desembre al 9 de desembre hem pogut veure els següent episodis:

56- Jo derrotaré el Freezer! Un altre Superguerrer de l'espai!
57- Benvingut, Goku! Les confessions del misteriós jove Trunks!
58- La nova tècnica del Goku, el canvi de lloc instantani! Comença la sessió d'entrenament de 3 anys!
59- Monstres indetectables! Apareixen els androides!
60- L'enemic invencible! En Son Goku contra L'Androide 19!

- Sinopsis: En Goku no és l'únic Supersaiyà que existeix. El jove misteriós que s'ha plantat davant d'en Freezer i d'en Cold també s'hi transforma, esdevé també un Supersaiyà. I així amb una facilitat derrota primer en Freezer i segon en Cold, tot davant la mirada de sorpresa dels nostres amics. El noi ja en el seu estat normal els hi diu que vinguin amb ell per que d'aquí unes tres hores arribarà en Goku i ell sap a on. Encuriosits tots, el segueixen fins a un lloc. Tots es fan les seves preguntes, principalment en Vegeta ja que com pot ser que aquest noi sigui un Supersaiyà, si els únics saiyans que queden son en en Goku, el seu fill a mitges i ell mateix, i a més els saiyans purs tenen el cabell negre.

Finalment el temps passa una nau esfèrica aterra. D'aquesta en surt en Goku amb una peculiar vestimenta i molt sorprès de veure tothom allà. El noi demana a en Goku per parlar en secret, i en Goku tot i no saber qui és, accepta. Allunyats, primer en Goku li agraeix que hagi derrotat en Freezer i el seu pare, però com que en Goku anava en retard ho ha hagut de fer ell, però en Goku li revela que hauria pogut arribar a temps gràcies a una tècnica que ha aprés al planeta Yadrat, el Shunkanido, el Canvi de Lloc Instantani. Després de fer un mostra del seus respectius dominis del Supersaiyà, el noi comença a parlar. El seu nom és Trunks i si es pot transformar en Supersaiyà és pel fet que té sang saiyana, el seu pare és en Vegeta. En Goku tot sorprès. El Trunks d'aquesta època ha de néixer d'aquí a uns dos anys. I ara comença la part important, d'aquí a tres anys en una illa del sud apareixeran unes criatures, uns humans artificials, que causaran terror. Aquests éssers son les creacions d'un científic de l'Exercit de la Red Ribbon, que en Goku quan era un jovenet va destruir. El científic és el Dr. Gero,  i busca venjança. En el futur, en Gero seria eliminat per les seves creacions. L'altra sorpresa és que en Trunks és l'únic guerrer supervivent que queda al seu temps. En Vegeta, en Krilin, en Ten Shin Han, en Chaoz i en Cor Petit serien exterminats. En Gohan aconseguiria sobreviure durant més temps i ensenyaria a en Trunks a lluitar, però ell també cauria. I en Goku? Aquest agafaria una malaltia viral al cor i morirà, no arriba a lluitar.  Però en Trunks li dona un medicament a en Goku i així quan es posi malalt, prenent-lo es curaria. I quan en Trunks comença a parlar de la seva mare i la feinada que va tenir amb la màquina del temps, en Goku comença a lligar caps. Sí,  la mare d'en Trunks és la Bulma. Però tot i així en Vegeta i la Bulma no són parella formal. En Trunks li demana especialment que guardi en secrets el seu origen. Després de quedar que d'aquí a tres anys, en Trunks tornaria per ajudar, marxa. En Goku se'n va amb el seus amics però no sap per on començar. Per sort, en Cor Petit que ho ha escoltat tot gràcies a que la seva audició namekiana es millor, ho explica amb detall, però mantenint el secret del noi. Tots prenen la decisió d'entrenar-se for per sobreviure d'aquí a tres anys.

I llavors en Vegeta pregunta a en Goku com aquest va sobreviure a l'explosió de Namek. Per sort al nostat de la nau d'en Freezer, en  Goku va veure unes naus esfèriques, en va agafar una i es va poder escapar a temps, eren les naus de les Forces Especials Ginyu. I en Goku va anar a parar al planeta Yadrat, on gràcies als seus habitants, els Yadratans, va aprendre una nova tècnica la comentada anteriorment a en Trunks, el Shunkanido, el Canvi de Lloc Instantani, que ha aprés a dominar en aquest darrer anys. I els hi fa una demostració.

Tot i que al Bulma, proposa fer servir les Boles de drac per resoldre aquest futur conflicte, ningú hi està d'acord. A partir d'aquí tothom es separa per entrenar-se per la seva banda. En Vegeta per exemple demana  al Dr. Brief, vol una nau que pugui arribar a una gravetat de 300 G, i per altra banda en Goku, en Gohan i en Cor Petit s'entrenaran junts.

I els tres anys passen volant. Tots exceptuant en Vegeta, que no hi és, i també en Chaoz que en Ten ha decidit millor que no hi fos, ja són a l'illa indicada pel noi del futur, la qual la Bulma va amb nen, el qual és diu Trunks  és fill d'en Vegeta, sorpresa per tots excepte per en Goku i en Cor Petit.
I finalment arriba el moment, una nau explota al cel, i uns individus baixen a la ciutat de l'illa. La nau era d'en Yajirobai que ha sobreviscut i ha estat rescatat per en Gohan. En Goku, en Krilin, en  Cor Petit, en Ten i en Yamcha van a la ciutat per buscar els humans artificials, els androides, que no emeten energia. En Yamcha és el primer en trobar-los, que per mala sort és atacat per un d'ells i ferit greument i a més a més li xucla l'energia. Llavors arriben els altres, en Krilin s'emporta a en Yamcha on hi ha la Bulma i en Yajirobai, per tal que es mengi una mongeta màgica que ha portat en Yajirobai. En Goku demana d'anar a lluitar a algun lloc on no hi hagi ningú, però el mateix que ha atacat en Yamcha destrueix bona part de la ciutat. Però tot i així en Goku aconsegueix convencent-los. Aquests, els dos androides, en Ten i en Cor Petit van a un lloc desolat.  En Goku però es veu més cansat del que hauria d'estar. L'androide explica que gràcies a uns aparells de seguiments minúsculs ho saben tot d'en Goku des del 22è Torneig de les Arts Marcials fins a la seva batalla contra els saiyans Nappa i Vegeta. Dels fets posteriors no en saben res, ni de Namek, evidentment, ni de l'arribada d'en Freezer i en Cold i l'aparició d'en Trunks.
Així doncs en Goku té un as a la màniga, el Supersaiyà. I així s'hi transforma, ara les lectures dels androides no serveixen amb el poder de debò d'en Goku. En Goku comença a lluitar contra l'androide que fins ara poc havia fet, el Número 19. Durant aquest, arriben en Gohan, en Krilin i en Yamcha, que diu que que els androides tenen la capacitat d'absorbir l'energia. I just llavors en Goku llança un Kame Hame Ha que és absorbit totalment pel Nº 19, corroborant-ho. Però en Goku no està del tot fi, li passa alguna cosa, i en Gohan se n'adona, en Goku s'està posant malalt del cor. En Krilin però no ho veu clar i li dona una mongeta en Goku que no li serveix de res. Durant aquest tres anys en Goku no s'havia posat i malalt i per tant no s'havia pres el medicament. El Nº 19 amb avantatge fa caure en Goku a terra, torna al seu estat natural i l'androide agafant-lo pel coll, comença a absorbir l'energia. Els nostres amics l'intenten ajudar però l'altre androide s'hi interposa, en Cor Petit vol continuar però cau ferit. Com se'n sortirà d'aquesta, en Goku?

- Doblatge: Bé doncs aquesta setmana han sortit nous personatges. El primer va sortir als últims instants del passat divendres a l'espisodi 55, però fins aquesta setmana no ha tingut el corresponent protagonisme, es tracta del noi del futur en Trunks. El seu actor de doblatge és el mateix tant per Kai com per DBZ, l'Aleix Estadella, que va ser la veu d'en Zarbon.
La veu del Trunks nadó és de l'Irma Escobar
Els altres dos nous personatges són els androides, els Nº 19 i 20, que ara a  Kai, tenen noves veus.
Pel Nº 20, el seu actor de doblatge és en Ricky Coello. A DBZ era en Jordi Dauder que va traspassar al setembre d'enguany
Pel Nº 19, l'actor és l'Iván Cánovas . A DBZ era en Carles Canut.

- Traducció: Aquesta setmana tenint matèria per parlar. 
Primer tal com ja suposàvem és que per la nova tècnica d'en Goku han decidit mantenir el nom traduït en català, Canvi de Lloc Instantani. Tal com he fet constatar anteriorment, a Sinopsi, el nom original japonès és Shunkanido. 

Segon tenim el nom de l'exercit que en Goku va destruir, la Red Ribbon. Però en lloc d'utilitzar el nom original en anglès, han decidit utilitzar el nom de sempre, el traduït en català: la Cinta Vermella.

El tercer. En japonès per anomenar les creacions del doctor Gero, s'utilitza el terme Jinzô Ningen (人造人間) que es pot traduir en català coma "Humà artificial". Ara bé sota aquest concepte s'hi inclouen un ventall de models diferents. 
- El primer seria "L'humà creat artificialment del no res", és a dir robots humanoides, androides. Exemples, els número  16, 19 i 20, exceptuant el cervell d'aquest últim què és orgànic.
- El segon model seria el d'Humà remodelat mecànicament, és a dir, persones amb implants mecànics, ciborgs. Els exemples serien els números 17 i 18. També hi podrien incloure el número 8. Tot i que un inici se'ns mostri com un robot. El Nº17 menciona que "els de base humana" són un model antic i també al final de la batalal contra en Boo, el Nº8 dona energia per la Bola Genki. 
- I el tercer model és en Cell. Un individu totalment orgànic creat artificialment a un laboratori. 

Així doncs per simplificar el tema, i tal com ja s'havia fet a DBZ, siguin del model que siguin, a Kai els Jinzô Ningen són els Androides. 

Per últim voldria destacar una errada greu de traducció. Quan en Goku parla del temps que va estar a Yadrat aprenent el Canvi de Lloc Instantani, diu que van ser tres anys. Fals! Va ser un any i ni això. 

Fins la setmana que ve!!!

- Totes les Valoracions:
Saga dels Saiyans (1 al 17)
Saga d'en Freezer (18 al 54)
Saga dels Androides (55 al 66)
Saga d'en Cèl·lula (67 - 98)

2 comentaris:

Josep ha dit...

No has comentat la mítica frase que en Vegeta llença al Krilín i als altres: "Aneu a casa a prendre un got de llet calentona", per a mi i per a molts és la millor intervenció del Joan Sanz a l'hora d'"enriquir el nostre català".

Llop Segarrenc ha dit...

Bé, això passa a l'episodi 61.
Evidentment ja ho comentaré a la propera valoració.