dissabte, 31 de desembre del 2011

Bola de Drac Z Kai episodis 71 a 75. Valoracions

 
 Aquesta setmana del 26 al 30 de desembre hem pogut veure els següent episodis:

71- Mateu l'escàpol del Cèl.lula! En Son Goku torna a l'acció!
72- La superació dels límits de superguerrer de l'espai! La sala de l'esperit del temps!
73- Aquest és el poder d'un supernamekià! L'A-17 contra en Cor Petit!
74- Fuig, A-17! La lluita a tot o res d'en Cor Petit!
75- La força desconeguda! L'A-16 trenca el seu silenci!

- Sinopsi: Davant les circumstancies que es presenten, en Vegeta decideix ser més que un Supersaiyà, superar els seus límits, i així marxa a buscar el camí per fer-ho possible. En Krilin i en Trunks aniran altre cop al laboratori del Doctor Gero per trobar la sala subterrània, i en Cor Petit i en Ten Shin Han aniran a la recerca d'en Cèl·lula, però de manera infructuosa. Un cop al que queda del laboratori, en Trunks i en Krilin troben unes escales que porten a una sala subterrània. Allà l'ordinador i l'incubador on s'hi està desenvolupant un Cèl·lula embrionari. També hi troben uns plànols de l'Androide número 17, que poden fer servei i els quals agafen. Tot seguit destrueixen laboratori, matant doncs el Cèl·lula d'aquesta línia temporal. En Trunks li dóna els plànols a en Krilin, ja que vol anar amb són pare, en Vegeta. Així, doncs en Krilin se'n va a la Capsule Corporation i dóna els plànols a la Bulma i al Dr. Brief per tal que els estudiïn.  Fent drecera cap a la Kame House, en Krilin és troba cara a cara amb en Cèl·lula en un aeroport, però abans de que li pugui passar res de dolent, apareixen en Cor Petit i en Ten, i en Cèl·lula fuig. Per altra banda els androides continuen el seu viatge.

Ja han passat tres dies, i gràcies a les noticies de la televisió, els nostres herois saben que en Cèl·lula es troba a la zona sud. Així doncs amb un vehicle volador, per tal que l'androide xuclador no els detecti, en Yamcha, en Ten Shin Han, en Krilin, en Cor Petit i en Gohan i fan camí. A la Kame House només hi queda en Mutenroshi i la Chichi, els quals noten unes tremolors i en mirar a fora, veuen en Goku fent Kame Hame Has, ja recuperat. La Chichi salta als seus braços i el vell mestres s'hi acosta. En Goku, malgrat que ha dormit aquest dies, ho ha notat tot, també, com en Vegeta, s'ha proposat superar els límits del Supersaiyà. En Goku comenta que hi ha un lloc en que amb un dia es pot fer un entrenament d'un any. Decideix que en Gohan també hi anirà. La Chichi no té més remei que acceptar. Tot seguit amb el Canvi de Lloc Instantani, apareix al vehicle on són els altres, els qual estan molt contents de veure'l. En Goku en voler parlar amb en Cor Petit l'anomena "Totcorpetit", però el namekià li diu que no li fusioni el nom. És llavors per boca d'ell que sabem el nom d'aquest lloc: La Sala de l'Esperit i del Temps. En Goku quan era jove, quan va anar al Palau de Déu, per entrenar-se per lluitar contra la reencarnació d'en Cor Petit, només hi va poder aguantar un sol mes. Les condicions a aquest lloc són molt dures. En Goku i en Gohan amb el Canvi de Lloc Instantani, apareixen a lloc on hi ha en Vegeta i en Trunks, i en saber la idea d'en Goku, queden d'acord en que primer i entraran en Vegeta i en Trunks i després en Goku i en Gohan.

Els Androides finalment han arribat a casa d'en Goku, però no hi troben a ningú, el Nº16 comenta o que poden estar a la Capsule Corporation  o la Kame House, sent aquest segon lloc, el més proper i així hi fan camí.
Ja al Palau de Déu, en Vegeta i en Trunks ja han entrat a la Sala de l'Espai i del Temps, i en Trunks queda ben sorprès, ja que es tracta d'un lloc infinit i totalment blanc.
Per altra banda els nostres amics que van en recerca d'en Cèl·lula els hi és totalment impossible de trobar-lo.

I així va passar casi bé un dia. A la Kame House, en Cor Petit mira les noticies per la televisió, molt enfadat de no poder fer res per aturar en Cèl·lula, els altres estan dormint, quan llavors tenen la vista inesperada dels tres androides. Els nostres amics en no voler dir on és en Son Goku, s'hi hauran d'enfrontar. Així doncs en Cor Petit junt amb els tres androides se'n van a una illa deserta, per poder lluitar tranquil·lament. El supernamekià veu que només el Nº17 lluitarà, així doncs si el destrueix, evitarà la perfecció d'en Cèl·lula. I així desplegant el seu poder comença la lluita amb l'androide. El Nº16 veu com aquest Cor Petit és molt diferent del d'abans. I des del Palau de Déu, els dos Son noten el combat i tot i que en Gohan i vol anar, en Goku li diu que només serà un destorb, que en Cor Petit ara és molt més fort i que en Vegeta i en Trunks estan a punt de sortir. El combat entre en Cor Petit i el Nº17 sembla decantat a favor del primer.

Durant el combat,  un poderós atac d'en Cor Petit destrueix l'illa i canvien de lloc per continuar el combat.  En Cèl·lula que està xuclant gent, nota l'energia d'en Cor Petit i dedueix que està lluitant amb els androides, així s'envola cap a aconseguir la seva perfecció. A la nova illa, el nº17 veu com aquest Cor Petit és molt més que el d'abans, i així com que el namekià no li revela on és en Goku, prossegueixen el combat, com que la destrueixen també, se'n van a una altra illa. Per l'altra banda a la Kame House, en Krilin nota que en Cèl·lula es va aproximant a on lluiten en Cor Petit i els androides, llavors reben una trucada de la Bulma, la qual diu que ha creat un comandament per desactivar als androides i poder destruir-los, i a petició d'en Krilin, els hi portarà. Tornant al combat, el Nº17 veu que malgrat que estan equilibrats, en Cor Petit ja es veu cansat, clar, l'androide té energia eterna. Llavors, en Cor Petit el veu, sí ja ha arribat, en Cèl·lula ja ha fet acte de presencia.

Els Androides no coneixen en Cèl·lula, i aquest no té informació del Nº16.  En Cèl·lula desplega tal poder que deixa garratibat al Supernamekià. Per agilitzar les coses, en Krilin va a buscar la Bulma que ja està de camí, i en Ten Shin Han se'n va al lloc del combat a ajudar en Cor Petit. Els Androides es posen al corrent de qui és en Cèl·lula per en Cor Petit. En Cèl·lula ataca el Nº17, i el namekià hi intervé, ni el seu atac més poderós és útil contra l'androide Cèl·lula. En Ten que ja ha arribat veu com n'és de fort, en Cèl·lula. Aquest fereix greument el namekià, deixant-lo fora de combat i llançant-lo al mar. Des del Palau de Déu, tots tres, en Goku, en Gohan i el Senyor Popo, no hi poden fer res. En Cèl·lula posa com a primer objectiu el Nº17, el qual ataca durament, fins al moment que eixampla el fibló de la cua per absorbir l'androide, però el Nº16 intervé en el combat i ho evita. Comença el combat entre aquest i en Cèl·lula, i el fins ara inactiu androide li planta cara. En Cèl·lula aconsegueix clavar-li el fibló al coll, però se n'adona que és un robot total, i així el Nº16 ho aprofita per arrencar-li la cua, però en Cèl·lula, que tal com diu, té cèl·lules d'en Cor Petit, i ara sap pel seu primer combat contra aquest, que els namekians tenen la capacitat de regeneració, i així ho fa amb la cua. El Nº16 doncs no té més remei que destruir-lo completament. Quan en té l'ocasió, agafa en Cèl·lula i l'enterra, i seguidament utilitza el seu atac Hell Flash (Flaix de l'Infern), però en tot cas i per boca del mateix Nº16, en Cèl·lula és viu, i justament reapareix per un forat provocat per l'atac del Nº16, quedant darrere del Nº17, i sense que aquest hi pugui fer res, en Cèl·lula aconsegueix absorbir l'Androide número 17 i aconsegueix fer el primer pas cap a la seva perfecció.

Els dos androides restants, intent fugir, però en Cèl·lula els atura, el qual ha millorat en tots els aspectes, i així deixa fora de combat el Nº16, destrossant-li part de la cara. Ara en Cèl·lula es disposa absorbir la Nº18, però aquesta amenaça d'autodestruir-se. En Cèl·lula llavors utilitza la veu del Nº17, però les paraules que diu no convencen l'androide. Però llavors en Cèl·lula se n'adona d'una cosa, i en aixecar el cap veu en Ten Shin Han preparant-se per atacar, disparant el Shin Kiko Ho, un Kiko Ho més poderós. 

Serà capaç en Ten Shin Han amb el seu Shin Kiko Ho aturar en Cèl·lula per tal que la Nº18 pugui fugir?

- Traducció: A DBZ en català, quan en Goku es teletransporta al vehicle on son els altres i vol parlar amb en Cor Petit, l'anomena "Cor Pansit", quelcom més semblant a un insult que un nom respectuós. A l'original japonés, el terme utilitzat és "Kamiccolo", de Kami (Déu) i Piccolo, que en català es traduiria com "Déuccolo". Com que en lloc de Piccolo utilitzem Cor Petit, al manga en català van utilitzar el terme "Déucor". Però a Bola de Drac Z Kai,  com que a Déu se l'anomena Totpoderós, l'opció manga queda descartada. Per tant que dirà en Goku? Una opció hagués pogut ser "Corpoderós", que queda bé hi tot, però s'han decantat per l'opció "Totcorpetit".

També tenim ara dos atacs. Un és el Hell Flash de l'Androide número 16, el qual en aquest cas han traduït, quedant com a "Flaix de l'infern". I el segon atac, el qual han deixat en japonès, és el "Shin Kiko Ho" d'en Ten Shin Han, al fi i al cap ja van utilitzar el nom japonès, quan en Ten va utilitzar el Kiko Ho contra en Nappa.


I fins aquí Bola de Drac Z Kai per aquest any 2011. Continuarem la setmana que ve, ja a l'any nou 2012.
Bon Any a Tothom!!!!

- Totes les Valoracions:
Saga dels Saiyans (1 al 17)
Saga d'en Freezer (18 al 54)
Saga dels Androides (55 al 66)
Saga d'en Cèl·lula (67 - 98)