diumenge, 4 de desembre del 2011

Bola de Drac Z Kai episodis 51 al 55. Valoracions.

Aquesta setmana del 28 de novembre al 2 de desembre hem pogut veure els següent episodis:

51- El rugit furiós d'en Son Goku! El desig de l'últim minut!
52- Duel en un planeta que s'esfondra! L'ultim enfrontament!
53- L'atac final d'en Goku! Compte enrere per a la destrucció de Namek !
54- En Goku desapareix en l'espai! Benvinguts a casa, superguerrers!
55- Allà hi ha el planeta Terra, pare! El Freezer i el Rei Cold ataquen de nou!

En aquests hem pogut veure el desenllaç de la Saga d'en Freezer, i divendres l'inici de la Saga dels Androides amb l'opening que ja coneixem però amb noves imatges i amb un ending totalment nou. 
Aquí us deixo l'opening de la Saga dels Androides.



- Sinopsis: En Shenron es capaç de ressuscitar els morts per en Freezer i companya, i així en Vegeta, i els namekians, entre ells en Dende i el Venerable Ancià, tornen a la vida. Amb aquest últim, les boles de drac namekianes s'activen i en Porunga reapareix.

Per altra banda el combat entre en Goku i en Freezer, amb la intervenció de farciment d'un Gohan amb poca energia fent-li una bona tunda al tirà, però en Goku li torna a manar que marxi.
Kaiô es posa en contacte amb el Venerable Ancià de Namek explicant-li la situació i el desig que se li ha de demanar en Porunga. En Goku però escolta la conversa i vol que el desig sigui canviat, el saiyà vol que tothom exceptuant en Freezer i ell, siguin traslladats a la Terra. Kaio no té més remei que acceptar. El Venerable Ancià es posa en contacte amb en Dende per tal que li digui el desig a en Porunga, i se n'hi va.
En Freezer però també veu el drac i també se n'hi va per demanar el seu desig, perseguit per en Goku.
També hi ha l'afegit d'en Vegeta veient la lluita d'aquells dos, en el qual en Goku és ha esdevingut un Supersaiyà, cosa que al manga no passa. En Dende arriba davant d'en Porunga a punt de demanar-li el desig, llavors en Freezer demana el seu desig, però no passar res, i sense perdre el temps en Dende parlant amb namekià el demana. I així instantàniament, en Dende, en Vegeta, la Bulma, en Gohan, en Cor Petit i tots el namekians són traslladats a la Terra. Ara a Namek a punt de desaparèixer només i queden dos individus, en Goku i en Freezer, que continuen el seu combat. A la Terra, en Dende cura en Cor Petit, i el Venerable Ancià explica a tothom el que ha passat.

En Goku s'adona que ja no hi ha sentit continuar amb el combat i decideix abandonar. Tot i la ràbia que té, en Goku encara manté la bondat que el caracteritza. A en Freezer li ha començat a disminuir l'energia i en Goku se sent satisfet de que un simple saiyà hagi pogut superar al gran Freezer. I així, en Goku que torna al seu estat normal marxa a buscar una nau per tornar a la Terra. El tirà amb l'orgull ferit l'ataca amb un Kienzan, i en Goku no té cap més remei tornar a lluitar i es torna a transformar en Supersaiyà. Però aquest Kienzan persegueix en Goku però tot i així se'n desfà fàcilment i considera aquesta tècnica de ridícula, de principiant.  Davant d'això, en Freezer crea un segon Kienzan. Però tot així, en una estratègia d'en Goku, en Freezer, tot i l'avís del saiyà, queda tallat per la meitat per la seu propi atac. En Freezer suplica ajuda, i malgrat tot en Goku li cedeix una mica d'energia per tal que el tirà pugui fugir.

A la Terra, els namekians s'adonen que la gent del poble de l'Ancià Tsuno no és enlloc, ja que es tracta dels namekians que en Vegeta va matar, i per tant no han ressuscitat. A més, les boles namekianes també han viatjat per l'Univers aterrant a la Terra. El Venerable Ancià li diu a en Muri que ha partir d'ara ell serà el nou Venerable Ancià, i el vell mor desapareixent. En Dende escoltant les paraules d'en Cor Petit, s'adona que en aquest i en Nail ara son un sol individu. La Bulma pregunta on són en Krilin i en Goku, i en Gohan li explica el què. En Krilin però no ha ressuscitat per que ja ho va fer un cop amb les boles terrestres, però en Dende explica que amb les namekianes es pot ressuscitar més d'un cop. Per tant en Krilin com en Chaoz podran ressuscitar.

En Freezer però aprofita l'energia per llançar un atac contra en Goku, que li retorna destruint-lo. En Goku ha guanyat i ara va a buscar la nau d'en Freezer per poder marxar abans que el planeta exploti.  Però la nau avariada molt abans per en Vegeta, no aconsegueix arrencar, en Goku en surt, i només pot esperar una cosa, que finalment arriba, Namek es converteix en pols espacial. En Yamcha a través del Sr. Kaiô comunica les noticies a la Bulma, aquesta però no està preocupada ja que gràcies a les boles namekianes en Goku podrà ressuscitar, per en Kaiô explica que en Chaoz si que ho podrà fer, però en tant en Krilin com en Goku en haver mort en planeta que ja no existeix, en tornar a la vida, es trobarien a l'espai buit i tornarien a morir, i Namek està fora de la jurisdicció de Kaiô, per tal que aquest hi pugui fer res. Això ha caigut amb una galleda d'aigua freda. Però en Vegeta amb la curiositat de veure un Supersaiyà els hi diu que facin traslladar les seves animes a la Terra. La Bulma convida a els namekians a casa seva, ja que hi ha prou espai per tots ells i també voldran utilitzar les boles namekians. I també convida a en Vegeta.

Al cap de 130 dies, el que correspont a un any namekià, les boles tornen a estar actives i en Porunga reapareix. Amb el primer desig demanen el trasllat de les animes d'en Krilin i d'en Goku. Amb en Krilin ho fa però amb en Goku no, ja que es viu. Amb el segon desig, en Krilin ressuscita tot sencer per cortesia d'en Porunga, i amb el tercer volen fer tornar en Goku, en Porunga però diu que s'hi ha negat que ja tornarà per ell mateix d'aquí un temps. En Vegeta pensant que s'està entrenant en algun lloc de l'Univers, agafa una nau com la que va fer servir en Goku i marxa. Així doncs amb el tercer fan ressuscitar en Yamcha.

Al cap de 130 dies més, les boles de drac namekianes tornen a estar actives. Amb el primer fan ressuscitar en Chaoz, amb el segon en Ten Shin Han, i amb el tercer els namekians junt amb les seves boles de drac són traslladats a un planeta nou on puguin viure tranquil·lament.

I ja ha passat tot un any, i en Goku encara no ha tornat. Però si que ho ha fet en Vegeta. Però una amenaça s'acosta a la Terra, i aviat tots se n'adonen de qui és. En Freezer és viu, i ve algun encara més fort.
En Freezer tan va sobreviure a l'atac d'en Goku com a l'explosió de Namek, i va quedar deambulant per l'espai molt malferit, fins que el seu pare, el Rei Cold el va trobar, i el va fer convertit en un ciborg. El nou Freezer i més poderós encara té una idea, derrotar el Supersaiyà Son Goku.
Els nostres amics, en Yamcha, en Vegeta, en Puar i la Bulma que vol veure en Freezer són al lloc on segurament aterraran en Freezer i en Cold. També hi arriben en Ten Shin Han i en Chaoz, i també hi és en Cor Petit. També hi arriben en Krilin i en Gohan. Llavors apareix sobre seu la nau que aterra una mica més enllà. En Freezer i en Cold ja trepitgen terra, i per esperar en Goku que encara trigarà uns 3 hores decideixen enviar soldats per exterminar els terrícoles, però de sobte aquest cauen morts, i davant d'aquests apareix un misteriós xicot de cabells liles, que porta una espasa i a la seva jaqueta hi ha l'emblema de la Capsule Corporation, l'empresa de la família Brief.
Qui és aquest noi que s'ha plantat davant d'en Freezer i del seu pare, el Rei Cold?

- Doblatge: Amb la nova saga estrenada aquest divendres, la dels Androides, tindrem la incorporació de nous personatges, els primers són el Rei Cold i el jove misteriós, que aquest ja el comentarem la setmana següent, hehehe.

La veu del Rei Cold a DBZKai és la d'en Joan Massotkleiner, que també va posar la veu a un dels grans dolents de One Piece, en Crocodile.  A DBZ, el seu actor de doblatge en va ser un altre, el qual desconec.

- Traducció: D'aquesta setmana, destacar la frase d'en Vegeta respecte la Bulma, esperant l'arribada d'en Freezer i d'en Cold: Es vulgar i segurament daltònica però s´ha de reconèixer que te dallonses.

Una altra cosa a comentar és la manera de pronunciar el nom del nou Venerable Ancià. El seu nom sempre l'he pronunciat com "Muri" i així l'escric. En Japonés es "ムリ", i apart de romanitzar-ho com a "Muri", també es pot escriure com "Moori". Que és tal com ho escriuen als subtítols en català. I així el nom en lloc de pronunciar-lo amb "U" o fan amb doble "O".


Per acabar us deixo doncs amb el nou ending de Bola de Drac Z Kai, "Kokoro no Hane".





- Totes les Valoracions:
Saga dels Saiyans (1 al 17)
Saga d'en Freezer (18 al 54)
Saga dels Androides (55 al 66)
Saga d'en Cèl·lula (67 - 98)