dimecres, 18 de gener del 2012

Mundo Elemental. El gran libro de 5 elementos

Autors: Jesús Garcia Ferrer (Jesulink) i col·laboradors
Publicat per: Jesulink, octubre de 2011
Format: Cartoné, B/N, 248 pàgines
Preu: 11,50€

Mundo Elemental és un gran llibre amb històries alternatives i inèdites de l'univers de 5 elementos, manga de Jesulink, també autor de Raruto. Un treball de més de dos anys de desenvolupament al qual fins i tot desenes de lectors han fet aportacions per a construir Mundo Elemental.


Aquest llibre va ser una de les altres adquisicions que vaig fer al passat Saló del Manga (2011), que fins aquesta setmana, per motius varis no he llegit. De 5 elementos, també em vaig comprar els 4 mini llibres: Fuego ¡A tope!, Frescor Azul, Votaje Máximo i Umbra Noctis. Aquests corresponen a revistes dedicades als seus propis elementals, cada una doncs amb les seves propies particularitats.

El llibre Mundo Elemental és divideix en 4 blocs, els quals seguidament explico.

BLOC I - CAPÍTOLS ESPECIALS.

Consisteix en capítols one-shot oficials en l'univers de 5 elementos. Tots i cada un d'ells complementen el manga, per una banda o per l'altra. 

Als tres primers capítols en Kaji hi serà present. A El cumpleaños de Mierdófilus, en Zap, en Kaji i en Sauce voldran organtizar l'aniversari d'en Mierdófilus.
El capítol La Copa León, és una preqüela de 5 elementos, on en Kaji anys abans d'anar a Poble Beluga assistirà a la Final del campionat més important de futbol elemental professional. Un 5 elementos a l'estil Captain Tsubasa (Oliver y Benji).
A Torneo Beluga els alumnes d'en Dino participaran en un torneig de lluita per aconseguir un magnific premi. En un shônen manga els tornejos de lluita són un requisit. Un 5 elementos a l'estil dels tornejos de Bola de drac.  
El quart capítol és el més diferent. Es basa en el "I sí 5 elementos fos un shôjo manga?" doncs 5 elementos Iroke ens dóna la resposta.
Els dos capítos següents no estan protagonitzats per en Kaji i amics. Tot i això també tenen importància. Al 5è capítol Pelos i tiburones, hi té lloc un combat de setzens de la Lliga dels Elementals, el qual ens permet conèixer algun dels altres possibles combats que no hem vist a 5 elementos.  Atenció amb les tècniques de combat d'un dels contrincants. Aquesta història està dibuixada per Juanda (Getsuga) i escrita per Jesulink.
I als sisè i últim capítol sense dubte té la seva rellevància pel Món Elemental. A Los hermanos Strom viurem el naixement de l'Escola dels 5 nivells d'aquests germans. Sense cap dubte una preqüela important. Aquesta història està dibuixada per Jesulink i escrita per Jesulink i Red_HoOk.

BLOC II - COMBOBOX

Capítol especial presentat per Arturo, l'elemental d'or, que ens mostra quatre estranyes situacions proposades pels lectors, els típics "I si...?"

"I si en Zap fos rival d'en Kaji i la Lluvia la seva amiga?", "Què passaria si els protagonistes canviessin els seus elements entre si?", "I si la classe anés d'excursió a uns banys termals? ", i com a segona part d'aquest tercer, "Què passaria si en Kaji i la Rubeola tinguessin una cita? ".

BLOC III - COL·LEGUES DE 5 ELEMENTOS

En aquest bloc hi han les aportacions que han fet varis lectors i també de l'equip de 5 elementos. Aquí doncs hi trobarem una Galeria de Fan-art, diferents pàgines d'Imagina, Imagina  alguna cosa  com per exemple a la mare d'en Mierdófilus. També hi ha una galeria de varis elementals dissenyats pels lectors. I també hi ha 2 concursos exposant el seus guanyadors, un de relats sobre 5 elementos i l'altre de manga sobre 5 elementos.

BLOC IV - ZONA FANBOOK

En aquest bloc hi trobem informació oficial i material extra de 5 elementos. Dels diferents apartats que hi ha, cal destacar-ne:
- L'entrevista oberta dels lectors a Jesulink aportant informació tant de l'autor i del seva manera de treballa com també curiositats de l'obra.
- Els line-arts de dissenys i esbossos dels personatges, algun de com van ser ideats en un principi i com han resultat al final. 
- El mapa del Món Elemental on es permet conèixer com és el món on viuen els elementals, les seves regions i particularitats de cada una.
- La galeria de símbols que representen cada element i quin color tenen adjudicat.
- El conte oficial de Bifrost i l'arbre, que recordem que en Kaji i amics el van representar en una obra de teatre a la Saga 3.


En conclusió és un llibre que no pot faltar als seguidor de 5 elementos.

2 comentaris:

Gargotaire ha dit...

Si no vaig errat, és el mateix autor que temps enrera publicava la paròdia "Raruto". El vaig veure a l'abacus i em va cridar l'atenció, per què Raruto m'agradava, però no el vaig comprar per què no tenia clar de quin pal anava.

Llop Segarrenc ha dit...

Correcte. Raruto encara dura, tot i que no l'he llegit.

5 elementos, té acció, intriga i és molt divertit. A la web de Jesulink et pots descarregar els capítols. Evidentment no et compressis pas el Mundo Elemental sense saber haver-los llegit. I si t'hi acabessis enganxant doncs també hi ha els toms, 4 fins al moment, els quals porten material extra.