dilluns, 7 de desembre del 2020

Doctor Who: El Undécimo Doctor vol. 2: Te servimos

Títol
Doctor Who: El Undécimo Doctor vol. 2: Te servimos
Títol original: Doctor Who: The Eleventh Doctor vol. 2: Serve you (Chapters nº 6 a 10)
Autors: Al Ewing i Rob Williams (Guió), Simon Fraser, Boo Cook i Warren Pleece (Dibuix), Gary Caldwell i Hi-FI (Color), Richard Starkings i Comicraft's Jimmy Betancourt (Retolació original), i Boo Cook (Portada)
Traducció de: Liza Pluijter
Col·lecció: Linea Infinite
Publicat per: Fandogamia Editorial, octubre de 2020
Format: Rústic - 27x17 cm -  128 pàgines -  Color
Preu: 12€


Aquest passat octubre ens va arribar el segon volum de la sèrie regular de l'Onzè Doctor anomenat Te servimos. El primer, Vida tras la muerte, va sortir el febrer de 2020, mes abans de l'esclat de la pandèmia que va afectar el món editorial, entre molts altres sectors, implicant que haguessin de reformar tota la planificació editorial que tenien programat. Després d'haver passat els mesos més durs, continuen les aventures del Doctor encarnant en en Matt Smith en còmic, acompanyat per l'Alice Obiefune, en Jones i l'Arc.

Aquest segon volum recopila els números 6 a 10 de la sèrie regular de l'Onzè Doctor. Els capítols que inclou són Espacio en dimensión relativa y tiempo (Space in dimension relative and time), La batalla aérea eterna (The eternal dogfight), El astronauta infinito (The infinite astronaut), Ascenso y caída (The rise and fall) i La otra Doctora (The other Doctor). El sisè és una història autoconclusiva, el setè i vuitè són una història, el novè i el desè, una altra, però aquestes dues estan connectades.
 
Obrir el volum  per començar a llegir-lo i trobar-me que Espacio en dimensión relativa y tiempo es comença pel final. S'ha imprés malament? Tranquils és normal. Encara que les primeres pàgines ens puguin sobtar, ja hi trobarem el fil conductor. Justament el títol en anglès, Space in dimension relative and time, les seves sigles, SIDRAT, és TARDIS a l'inrevés, ja se'ns dóna una pista. I és que el temps justament va al revés.

A La batalla aérea eterna  i El astronauta infinito, el Doctor i els seus tres acompanyants es veuran immersos en una batalla aeria que fa generacions que dura entre els Amstrons i la Federació J'arrodic, i ara el seu conflicte ha arribat a la Terra. Per resoldre com va començar tot s'infiltraran a la nau mare dels Amstrons, la Gran Roda, i així poder posar pau, però tot serà més díficil de l'esperat, afegint-hi també l'aparició del misteriós caçatalents de TESERVIMOSsa (SERVEYOUinc), introduint-se el personatge i l'empresa a l'anterior volum.

I finalitzem aquest volum amb Ascenso y caída i La otra Doctora. Després de la malaurada experiència que ha provocat el caçatalents de TESERVIMOSsa, ha arribat el món d'encarar-s'hi. Així que els quatre es dirigiran allà on hi ha l'empresa. Mentre que la infiltració serà aparentment senzilla, el que vindrà després, serà tota una altra cosa. Per l'enfrontament amb el caçatalents, caldrà tot la imaginació possible i també una mica de sort, ja que el Doctor està sent manipulat, esdevenint doncs un perillós enemic. Les bones històries seran essencials perquè tot torni a la normalitat.

La primera temporada (Year One) de la sèrie regular de l'Onzè Doctor, s'acaba amb el tercer volum Conversion, el qual segons les pàgines extres del volum, Fandogamia publicarà pròximament, ja de cara el 2021. En aquestes pàgines també hi ha tot el que l'editorial ha publicat de Doctor Who.

El còmic es complementa la galeria de portades dels 5 números individuals, les quals algunes d'elles es reparteixen al llarg del volum.

En total hi ha tres temporades dels còmics de l'Onzè Doctor. Nou volums en total, tres per temporada. Com el cas del Desè, la primera la tindrem completa. Veurem doncs quina planificació tindrà Fandogamia amb els còmics de Doctor Who, que amb un ordre o amb un altre, esperem aniran arribant.

Altres entrades de Doctor Who a Planeta Sigarra:

Sèrie de televisió (Nova etapa):
 Novè Doctor 
 Desè Doctor
Onzè Doctor
Dotzè Doctor 
Tretzena Doctora

Còmics: