dimarts, 3 de setembre del 2019

Doctor Who: Las muchas vidas del Doctor

TítolDoctor Who: Las muchas vidas del Doctor
Títol original: Doctor Who: The Thirteenth Doctor vol. 0: The Many Lives of Doctor Who
Autors: Richard Dinnick (Guió), Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original) i diversos dibuixants i coloristes.
Traducció de: Liza Pluijter
Col·lecció: Linea Infinite
Publicat per: Fandogamia Editorial, juliol de 2019
Format: Rústic - 27x17 cm - 68 pàgines - Color
Preu: 7€



Aquest passat juliol, Fandogamia Editorial va treure un nou còmic de Doctor Who, aquest sent especial, ja que ve a ser el volum 0 de la serie regular de la Tretzena Doctora, i que a més és multi-doctor, ja que durant el procés de regeneració del Dotzè a la Tretzena (Especial de Nadal de 2017: Twice upon a time), reviurà moments de totes les seves vides passades. Un breu repàs al passat per posar-se al dia al present i així al futur que s'esdevindrà, on a si mateixa s'anirà dient moltes coses i consells que li podran ser d'utilitat en la nova etapa que ara comença. Un volum correctament titulat com Las muchas vidas del Doctor (The Many Lives of Doctor Who).

Tot i que el guionista i l'equip de retolació original és comú per totes les curtes històries que hi ha, no ho són pas els dibuixants i els coloristes. Vegem com s'estructura el llibre i qui són els autors de cada una d'elles. Alternant-se a les diverses encarnacions del Doctor, trobarem pàgines dedicades a la darrera regeneració del senyor del temps que dóna lloc a la Tretzena Doctora.
 
  • La regeneració del Dotzè Doctor, per Richard Dinnick (Guió), Mariano Laclaustra (Dibuix), Color-Ice (Color) i Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original)

    Després de la trobada amb el Primer Doctor, el Dotzè inicia la regeneració.
  • El camino de las calaveras (The path of skulls), per Richard Dinnick (Guió), Mariano Laclaustra (Dibuix), Carlos Cabrera (Color) i Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original).

    El Primer Doctor, la Susan Foreman, l'Ian Chesterton i la Barbara Wright es troben en un camí flanquejat per calaveres.   
  • El misterio de las cartas (Card Conudrum), per Richard Dinnick (Guió), Giorgia Sposito (Dibuix), Adele Matera (Color) i Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original).

    El Segon Doctor, en Jamie McCrimmon, la Polly Wright i en Ben Jackson han de jugar a cartes amb uns insectoides amb aspecte de cartes de joc per recuperar el TARDIS.
  • La invasión de los hombres escorpión (Invasion of the scorpion men), per Richard Dinnick (Guió), Brian Williamson (Dibuix), Dijjo Lima (Color) i Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original).

    El Tercer Doctor i la Sarah Jane Smith han d'evitar la invasió dels Dahensa a Londres.
  • La señora del tiempo adinerada (Time Lady of Means), per Richard Dinnick (Guió), Arianna Florean (Dibuix), Adele Matera (Color) i Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original).

    El Quart Doctor fa equip amb la Romana, una senyora del temps.
  • Regeneració completada: la Tretzena Doctora, per Richard Dinnick (Guió), Claudia Ianniciello (Dibuix), Enrica Eren Angiolini (Color) i Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original).

    El Doctor ha completat la regeneració, tot canviant de gènere.
  • Ofiuco (Ophiuchus), per Richard Dinnick (Guió), Giorgia Sposito (Dibuix), Adele Matera (Color) i Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original).

    El Cinquè Doctor, la Nyssa, la Tegan Jovanka i en Vislor Turlough, sent a Gallifrey, es trobaran amb l'Ofiuc, un senyor del temps que vol aconseguir un nou cicle de regeneracions. 
  • Virtualmente indestructible (Virtually indestructible), per Richard Dinnick (Guió), Mariano Laclaustra (Dibuix), Carlos Cabrera (Color) Fer Centurion (Entintat) i Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original).

    El Sisè Doctor i la Peri Brown ha de salvar els Stena dels Haxeen.
  • Cruzando el Rubicón (Crossing the Rubicon), per Richard Dinnick (Guió), Mariano Laclaustra (Dibuix), Color-Ice (Color) i Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original).

    El Setè Doctor i l'Ace es troben l'Amo al riu Rubicó, al nord de l'Itàlia romana.
  • La bola del tiempo (The time ball), per Richard Dinnick (Guió), Iolanada Zanfardino (Dibuix), Adele Matera (Color) i Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original).  

    El Vuitè Doctor i  la Josie Day, sent a la Terra de 1833, han de retornar un alienígena a la seva nau.
  • Aplatanado (The whole thing's bananas), per Richard Dinnick (Guió), Neil Edwards (Dibuix), Dijjo Lima (Color) i Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original).

    En els últims mesos de la Guerra del Temps, el Doctor de la Guerra ha de destruir unes fabriques per tal que els Daleks no n'aconsegueixin el control.
  • Primeres sensacions de la Tretzena Doctora, per Richard Dinnick (Guió), Claudia Ianniciello (Dibuix), Enrica Eren Angiolini (Color) i Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original).

    La Tretzena Doctora comença a ser conscient dels canvis que ha patit. 
  • Els regreso de los Volsci (Return on the Volsci), per Richard Dinnick (Guió), Pasquale Qualano (Dibuix), Dijjo Lima (Color) i Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original). 

    El Novè Doctor, la Rose Tyler i en Jack Harkness en mig del Japó medieval han d'ajudar una guerrera volsci.
  • ¿Enfermera, quién? (Nurse Who?), per Richard Dinnick (Guió), Giorgia Sposito (Dibuix), Adele Matera (Color) i Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original)

    Acompanyat per la Gabby Gonzalez i la Cindy Wu, el Desè Doctor es troba enverinat. Tindrà l'ajuda de d'infermera Elizabeth Garret Anderson, qui serà recompensada pel senyor del temps un cop curat.
  • Sin remo (Without a paddle), per Richard Dinnick (Guió), Dijjo Lima (Color) i Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original).

    L'Onzè Doctor i l'Alice Obiefune han d'ajudar la River Song en un dels seus embolics.
  • La cosecha de los Daleks (Harvest of the Daleks), per Richard Dinnick (Guió), Giorgia Sposito (Dibuix), Adele Matera (Color) i Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original).

    El Dotzè Doctor i la Bill Potts han de salvar uns nens els qual són segrestats per una nau antiga dalek.
  • Primers moviments de la Tretzena Doctora, per Richard Dinnick (Guió), Rachel Stott (Dibuix), Enrica Eren Angiolini (Color) i Comicraft's Sarah Jacobs i John Roshell (Retolació original).

    La Tretzena Doctora interactua per primera vegada amb el TARDIS, moments abans de que ella caigui a la Terra i se separi de la màquina del temps.

    La pàgina final ja té lloc al planeta Desolació (Onzena temporada, Episodi 2: The ghost monument) on la Doctora i els seus nous companys hi trobaran el TARDIS.


Aquest volum tant serveix per introduir Doctor Who a nous lectors com també és tot un homenatge a la sèrie pels fans de de sempre. Per aquells que ens vam endinsar a Doctor Who amb la nova etapa de la sèrie iniciada amb el Novè Doctor, poder veure encara que breument els Doctors clàssics és tot un plaer.  

Per més còmics de Doctor Who no haurem d'esperar gaire, Fandogamia ja està acabant de preparar Las fuentes de la eternindad (The Fountains of Forever), el tercer volum de la sèrie regular del Desè Doctor. El tindrem disponible d'aquí unes setmanes coincidint amb el Japan Weekend de Madrid (21 i 22 de setembre).
https://vignette.wikia.nocookie.net/tardis/images/3/31/Fountains_of_forever_graphic_novel.jpg/revision/latest/scale-to-width-down/328?cb=20151219085553
Doctor Who. El Décimo Doctor vol. 3: Las fuentes de la eternidad (Portada original).
Fandogamia Editorial, setembre de 2019


Altres entrades de Doctor Who a Planeta Sigarra:

Sèrie de televisió (Nova etapa):
 Novè Doctor 
 Desè Doctor
Onzè Doctor
Dotzè Doctor 
Tretzena Doctora

Còmics: