dissabte, 5 de març del 2016

Bola de Drac Z Kai. Els capítols finals: 134 a 138. Valoracions



En aquesta setmana del 29 de febre al 4 de març, hem vist el següent: en Boo després de revoltar-se contra en Babidi fa el que li dóna la gana. Per altra banda apareix un altre Kaio Shin que ajuda a en Gohan a adquirir més força i els dos nens completen l'entrenament de la fusió, apareixent un nou guerrer, en Gotenks. Els episodis emesos han estat els següents:

  • 134: Es descobreix la veritat. En Majin Bu es rebel·la!
  • 135: Us sembla ridícul? Aprenent la posició de la fusió!
  • 136: Adéu, amics! En Son Goku torna a l'altre món
  • 137: T'he trobat, Son Gohan! Entrenament intens al planeta dels kaioshins
  • 138: Ha nascut un superguerrer fusionat! En Gotenks!
- Sinopsi:
En Trunks arriba a casa per agafar el Radar del Drac, però no el troba. Mentrestant, en Goku, lluitant com a supersaiyà de tercer nivell, continua entretenint en Boo perquè no destrueixi la capital de l'Oest. En Goku descobreix que el Majin aprèn les tàctiques dels seus contrincants i les fa servir contra els seus rivals. Finalment en Trunks troba el radar i en Goku s'acomiada tornant al Palau de Déu amb el shunkanido, deixant en Babidí i en Majin Bu bocabadats. Però tal com havia intuït en Goku, en Boo cansat de complir les ordres d'en Babidi, l'elimina. Ara en Boo és lliure per fer el que vulgui, destruint i matant sense control.

Al Palau de Déu, en Goku s'adona que en transfomar-se en supersaiyà de tercer nivell ha gastat tant energia que només li queda mitja hora abans de tornar a l'Altre Món. En Trunks  per fi arriba amb el Radar del Drac, i així en Goku, amb aquest els seus últims minuts que li queda, ensenyar als nens com s'han de fusionar, i es mitjançant l'execució d'un ridícul ball. En Gohan per la seva banda continua el seu entrenament amb l'espasa Z.

Mentre practiquen la fusió, en Trunks i en Goten demanen a en Goku que es transformi en supersaiyà del tercer nivell. En Goku hi accedeix gastant el poc temps que li quedava a la Terra. Poc després s'acomiada de tothom i la Baba se l'endú a l'Altre Món. Mentrestant, en Boo destrueix un poblet i s'hi fa una casa abans de continuar destrossant ciutats. Un cop a l'Altre Món, en Goku sap gràcies al Gran Rei Enma que en Gohan està viu, i en capta la seva energia en aquest món, així que tot rastrejant-la utilitza el shunkanido per saber on és i retrobar-lo.

En Goku va a parar planeta dels Kaio Shin on es retroba en Gohan*. A l'endemà, al Palau de Déu en Trunks i en Goten no sembla que hagin de dominar aviat la tècnica de la fusió. A la Terra, en Boo fa breument una pausa en la seva dèria destructora quan coneix un nen cec que no li té por, així que per primera vegada actua correctament, primer li cura la ceguesa i després li dóna un bric de llet, tot i que és un persona transformada. Al Planeta dels Kaio Shin, pare i fill decideixen posar a prova l'espasa Z, per veure com talla. El Kaio Shin els dóna un cub d'un metall extraordinàriament dur fet de Katchin, però la llegendària espasa Z incomprensiblement es trenca. De cop i volta apareix un ancià que afirma ser un Kaio Shin de fa quinze generacions.

L'Antic Kaioshin que estava segellat dins l'espasa per culpa d'un home malvat i fort explica a en Goku, en Gohan, el jove Kaio Shin i en Kibito que té l'habilitat d'explotar al màxim els poders de qualsevol guerrer. Accedeix a fer la cerimònia per transferir a en Gohan la força necessària per derrotar en Majin Boo, la qual dura 5 hores i llavors es necessiten 20 hores més per l'augment de força. Mentrestant en Goten i en Trunks estan per fi llestos per intentar fusionar-se. Després d'un parell d'intents fallits, on primer esdevé un ésser gras i després un vell raquític,  aconsegueixen sortir-se'n i, encara que en Cor Petit demana al guerrer fusionat que decideix dir-se Gotenks que s'esperi i torni a repetir la fusió després de transformar-se en supersaiyans, en Gotenks surt a buscar en Boo, i es que és molt fatxenda.   

* Tot el que passa des de l'inici del Torneig fins que en Goku i en Gohan es retroben al planeta dels Kaio Shin, succeeix en un sol dia.  

- Doblatge:

L'Antic Kaio Shin rep la veu d'en Miquel Bonet, igual que l'Oolong. A Bola de drac Z era en Joaquim Sota el qual està retirat. A la pel·lícula Battle of Gods, va rebre la veu d'en Francesc Belda però com que a Kai ja fa de Boo, no s'ha volgut repetir amb aquest Kaio Shin.

- Traducció

1. Quan en Goku ja a l'Altre Món capta l'energia d'en Gohan, diu: "No és aquí ni al Palau de Déu". Evidentment aquí hi ha un altre error, hauria de dir "No és aquí ni tampoc amb en Kaito." o quelcom similar. No entenc com poden fer aquests errors tant evidents.

2. També és menciona el nom del metall amb que es trenca l'espasa Z, el katchin. A Bola de drac Z no es diu.

3. La fusió entre en Goten i en Trunks canvia de nom, si a Bola de drac Z era Gotrunks, ara té el nom original, Gotenks, igual que Battle of Gods com també a l'antiga sèrie vermella del manga.
 
- Totes les Valoracions:
Saga dels Saiyans (1 al 17)
Saga d'en Freezer (18 al 54)
Saga dels Androides (55 al 66)
Saga d'en Cèl·lula (67 - 98)
Saga d'en Boo (99 -  )