dissabte, 30 de gener del 2016

Bola de Drac Z Kai. Els capítols finals: 109 a 113. Valoracions


En aquesta setmana del 25 al 29 de gener, ha començat el campionat adult del Gran Torneig de les Arts Marcials, ara bé, hi ha tot de misteriosos personatges els quals faran que el Torneig no s'esdevingui com hauria de ser. Els episodis emesos han estat els següents:
  • 109: Una premonició preocupant. Apareix un guerrer misteriós!
  • 110: Què et passa, Cor Petit? La primera ronda acaba amb sorpresa
  • 111: Qui és exactament l'Spopovich? La Videl es queda sense forces
  • 112: La Videl, apallissada. La còlera d'en Son Gohan esclata
  • 113: Una terrible conspiració contra en Son Gohan 

- Sinopsi:
El senyor Satan intel·ligentment i així quedar bé davant el públic fa veure que es deixa guanyar per en Trunks. Seguidament, en Trunks i en Goten volent lluitar amb els adults deixen inconscient un dels participants classificats el qual va emmascarat i es posen la seva roba. Després d'un bon tiberi, els nostres protagonistes es troben amb un parell de participants ben misteriosos, i un d'ells, el petit, mostra el desig d'enfrontar-se amb en Goku.  I ja definitivament té lloc el sorteig, sent els aparellaments els següents: Krilin vs Punta, Shin vs Júnior (Cor Petit), Videl vs Spopovich, Kibito vs Gran Saiyaman (Gohan), A-18 vs Satan, Goku vs Vegeta, Mighty Mask vs Killa, Yamu vs Jewel.

I així ja poden començar els combats de la competició d'adults. En el primer combat en Krilin no té cap problema en derrotar el seu contrincant. En el segon combat, en Cor Petit nota quelcom estrany en Shin, hi fins i tot abans de començar a lluitar es rendeix intimidat pel seu contrincant. Qui és en Shin, per tal que el namekià no hagi mogut ni un dit? I així arribem al tercer combat, la Videl contra l'Spopovich. Quan l'homenot s'acosta a la pista per enfrontar-se a la noia, en Shin se'l mira amb desconfiança perquè hi nota alguna cosa estranya.

Comença el tercer combat i la Videl, favorita del públic, ataca l'Spopovitx amb totes les seves forces. Mentrestant en Cor Petit separat de la resta i davant d'en Shin li pregunta si ell és el Gran Kaio, és a dir qui mana els quatre Kaio. Apareixent en Kibito aquest li diu que no, que en realitat és el Kaio Shin, o sigui el tipus de déu amb més categoria que hi ha, per sobre dels Kaio. El namekià es queda astorat davant d'aquesta revelació. El mateix Kaio del Nord també queda sorprès.

Tornant al combat, l'Spopovich s'aixeca cada vegada que la Videl el tira a terra. En Goku i la seva colla observen astorats com aquest lluitador, que anteriorment no hauria donat gens de guerra a la seva oponent, es recupera com si res després que la Videl li trenqui el coll, i fa gala de la seva habilitat  pel vol i llança a la seva contrincant una bola d'energia de baixa intensitat. L'Spopovich continua apallissant la Videl sense pietat, però ella es nega a abandonar. En Gohan, empès per la ràbia, es converteix un moment en supersaiyà, però en aquell mateix instant en Yamu ordena a l'Spopovich que faci fora de la pista la Videl i així ho fa. En Goku va a veure en Karín per demanar-li mongetes màgiques. L'Spopovich i en Yamu tramen alguna cosa que fa pensar que en aquest torneig hi passarà alguna cosa gens bona.

En Gohan dóna a la Videl una de les mongetes màgiques que en Goku ha anat a buscar, i tot seguit se'n va combatre. A la pista, en Kibito demana a en Gohan que es transformi en supersaiyà, sorprés per la petició ho fa a més arribant al segon nivell. En Cor Petit revela la veritable identitat del Kaio Shin a la resta, i aquest, el Kaio Shin els demana que no interfereixin en el que està a punt de passar. En Yamu i l'Spopovich apareixen a la pista, subjecten en Gohan i li claven un aparell el qual li absorbeix l'energia, en acabar marxen volant. En Kaio Shin assegura a tothom que en Gohan es recuperarà, i immediatament surt a perseguir en Yamu i l'Spopovich i demana als altres que l'acompanyin.
 
- Doblatge:
En Kaio Shin manté la veu de l'Aleix Estadella
L'Spopovich sembla que rep la veu d'en Francesc Pujol. A Bola de drac Z era en Jaume Mallofre
En Yamu és en Ramon Hernández, igual que a Bola de drac Z
En Kibito sembla que rep la veu d'en  Francesc Pujol. A Bola de drac Z era en Toni Moreno

- Traducció:

1. En Cor Petit té el nom Ma Júnior com a sobrenom quan participa en els tornejos. Literalment es pot traduir com a Dimoni Júnior, però aquí ho han deixat només com a Júnior.

2. Quan en Krilin s'exclama de com mengen en Goku, en Gohan i en Vegeta, diu "Superguerrers". El correcte en tot cas seria "guerrers de l'espai" o bé millor "saiyans". El saiyans mengen molt sigui o no siguin supersaiyans.

3. El participant que li surt el número 14 al sorteig li diuen Kiela, com a Bola de drac Z. Ara bé en altres lloc, el nom surt com a Kira o Killa.

4. El participant que suplanten en Trunks i en Goten és el Mighty Mask, que podríem traduir com a Emmascarat Poderós. Ara bé en lloc de deixar-ho en anglès com fora lògic, s'ha traduït com a Guerrer Emmascarat. A Bola de drac Z era Encaputxat.

5. El títol del segon episodi d'aquesta setmana també està mal traduït. En cap cas s'acaba la primera ronda si tot just acaba de començar. Així sense canviar les paraules principals, el correcte seria: "Sorpresa a la primer ronda", fent referència a la rendició d'en Cor Petit.

6. Tot i que Kaio és Kaito, Kaioshin és Kaioshin i no pas Kaitoshin. Ara bé gran errada quan es revela qui és de veritat en Shin. Que estem al segle XXI, Internet, déu mil fonts d'informació.

- Cor Petit: Perdona ets el "Gran Kaioshin"? ------- Que collons, diuen!!! Ha de ser Gran Kaito/Kaio
- Kibito: No és el "Kaioshin de l'Est". ------- Diu Kaioshin correcte, però aquí el punt cardinal no cal, això s'explica més endavant quan es parla dels altres Kaio Shin.

En Cor Petit es pensa que és el Gran Kaio que està per sobre dels 4 Kaio. Quan li diuen què és el Kaioshin, llavors es queda garratibat. Per que la divinitat Kaioshin està per sobre tota la resta, és la màxima categoria de déus. La qüestió es que després quan està sol i ho reflexiona es diu bé.

7. El títol del darrer episodi d'aquesta setmana també es podria haver traduit millor. Una possible opció seria: Una terrible conspiració! En Son Gohan és l'objectiu! 

8. Tal com estava confirmat pel mateix Marc Zanni, el Monstre Bu passa a ser el Majin Bu, respectant el terme original. 


- Totes les Valoracions:
Saga dels Saiyans (1 al 17)
Saga d'en Freezer (18 al 54)
Saga dels Androides (55 al 66)
Saga d'en Cèl·lula (67 - 98)
Saga d'en Boo (99 - 166 )
99-103 - 104-108 -