dissabte, 27 de febrer del 2016

Bola de Drac Z Kai. Els capítols finals: 129 a 133. Valoracions


En aquesta setmana del 22 al 26 de febrer, hem vist que hi ha esperança per derrotar en Boo, per una banda la fusió d'en Goten i en Trunks i per l'altra banda l'entrenament d'en Gohan al Planeta dels Kaio Shin. A més en Goku ens ha mostrat el tercer nivell de supersaiyà. Els episodis emesos han estat els següents:
  • 129: Un pla secret per derrotar en Maijin Bu. La fusió
  • 130: Un raig d'esperança. Desperteu-vos, guerrers!
  • 131: Busqueu-me aquests indesitjables! Comença el pla de venjança d'en Babidi!
  • 132: La prova: El poder de les llegendes
  • 133: Atureu en Majin Bu. El tercer nivell de força dels superguerrers!
    - Sinopsi:
    La Bulma, la Xixi i els altres s'han dedicat a buscar les boles de drac per ressuscitar tots aquells que en Vegeta va matar al Torneig. En Cor Petit i en Krilin arriben al Palau de Déu amb en Goten i en Trunks. Poc després hi arriba Goku, que es lamenta de no poder derrotar en Boo abans de tornar a l'Altre Món. En Goku explica que l'única opció que hi ha per vèncer en Boo és fer servir la Fusió per on dos individus de característiques semblants esdevenen un nou ésser increïblement fort, però sense en Vegeta i Gohan, la cosa seva impossible, però llavors el senyor Popo proposa que ensenyi la tècnica de la Fusió a en Trunks i a en Goten. Així quan els dos nens es despertin, en Goku durant el temps que li quedi a la Terra i després en Cor Petit ensenyaran la Fusió als dos nens.

    La Bulma invoca en Shenron i se li demana que ressusciti tots els morts d'avui excepte els dolents. Immediatament en adonant-se del que passa des del Palau de Déu, en Goku es teletransporta impedint que la Bulma demani els altres dos desitjos comportant que podran tornar a invocar el drac d'aquí a quatre mesos. En Goku els posa breument al corrent de la història sense acabar d'explicar-ho tot i es teletransporten al Palau de Déu exceptuant els pares de la Bulma. Amb el desig, en Kibito, que ha ressuscitat, troba el Kaio Shin  que es curat, i junts, troben viu en Gohan i es teletransporten al Planeta Sagrat dels Kaio Shin, un món on n'hi tant sols el Gran Kaio hi pot anar. Al Palau de Déu, tots coneixen la veritat, en Trunks i en Goten estan bé, però en Vegeta i en Gohan estan morts, tal com es pensen d'aquest últim.

    Just llavors en Babidi comença a parlar telepàticament amb tota la humanitat. Demana als habitants de la Terra que l'ajudin a trobar en Cor Petit, en Trunks i en Goten. Si no l'ajuden, farà que en Boo destrueixi tot el planeta, com a demostració en Boo converteix en caramels els habitants de la ciutat, se'ls menja i després la destrueix. Un del monjos del Gran Torneig li diu els noms però com que considera que la informació és inútil, en Babidi el mata.  Al Palau de Déu, en Goten i en Trunks es desperten, i s'assabenten del tot el que ha passat, i entre llàgrimes i plors, en Goku es prepara per ensenyar-los la tècnica de la fusió.

    Al planeta dels Kaio Shin, en Kibito cura i li canvia de roba en Gohan, el Kaio Shin ensenya a en Gohan la llegendària espasa Z, amb la qual el déu creu que en Gohan podrà derrotar en Boo i que cap altre Kaio Shin ha pogut desclavar mai, en Gohan ho prova. En estat normal no pot, però un cop transformat en supersaiyà ho aconsegueix, però manipular-la li costarà una mica més, ja que pesa molt. Al Palau de Déu, en Goku intenta convèncer en Trunks i en Goten que aprenguin la tècnica de la fusió. Llavors, en Babidí es torna a comunicar telepàticament amb els habitants de la Terraper saber on són els tres que busca, en Boo a més destrueix una altra ciutat, havent abans convertit els seus habitants en xocolata. Al Palau de Déu, s'inicia l'entrenament, els dos nens es transformen en supersaiyans, igualant les seves energies, després tornen a l'estat normal. En Boo va fent més destrosses quan la mare de l'Idasa i l'Ikose es posa en contacte amb en Babidi i li diu en Trunks viue a la capital de l'Oest. En Babidí es torna a posar en contacte amb tothom comunicant la nova informació que té, amenaçant de destruir la ciutat.

    La Bulma té por que si arriben a la capital de l'Oest puguin destruir la Capsule Corporation on hi ha el radar del drac, que necessiten per reunir les boles de drac. En Trunks va a buscar el radar mentre en Goku, per guanyar temps, distreu en Babidi i en Majin Boo i ho fa mostrant el tercer nivell dels supersaiyans, tot començant des del seu estat normal, i seguint pel primer i el segon nivell. L'energia d'aquest nivell fa tremolar la Terra i fins i tot arriba al Planeta dels Kaio Shin, on en Gohan s'entrena amb l'espasa Z. Amb aquest tercer nivell, en Goku es disposa a lluitar contra en Boo. 

    - Doblatge:
    El senyor Popo ha recuperat la veu d'en Gal Soler, la seva veu de tota la vida en català. Segurament el canvi que vam sentir al cinquè episodi de la saga fou doncs momentani per algun motiu.

    - Traducció
    1. Quan el Kaio Shin i en Kibito troben en Gohan, es diu bé la referència a el Gran Kaito, com també el "Kai Kai" que diu en Kibito per teletranspotar-se.

    2. Quan un dels monjos del Gran Torneig es posa en contacte amb en Babidi, diu que el Torneig a tingut lloc a Ciutat Satan, cosa errònia ja que té lloc a l'Illa Papaya. Una altra cosa que diu fa referència al pseudònim d'en Cor Petit, l'anomena Ma Júnior, quan durant el Torneig només se l'anomena Júnior.

    3. Quan en Goku s'ha acabat de transformar en supersaiyà de 3r nivell, des del Planeta dels Kaio Shin, en Kibito es pregunta: Com pot arribar una energia així en aquesta regió sagrada de la Terra? Error. La pregunta hauria de ser: Com pot arribar una energia així en aquesta terra sagrada?
     
    - Totes les Valoracions:
    Saga dels Saiyans (1 al 17)
    Saga d'en Freezer (18 al 54)
    Saga dels Androides (55 al 66)
    Saga d'en Cèl·lula (67 - 98)
    Saga d'en Boo (99 -  )