dissabte, 19 de març del 2016

Bola de Drac Z Kai. Els capítols finals: 144 a 148. Valoracions


En aquesta setmana del 14 al 18 de març, hem vist el següent: L'enfrontament entre en Gotenks i el nou Boo, en que la fusió mostra el supersaiyà de tercer nivell, i per altra banda el retorn d'en Gohan a la Terra amb un increment gegantí de poders que s'enfronta al monstre. Els episodis emesos han estat els següents:

  • 144: S'ha acabat l'entrenament! Estàs perdut, Maijin Bu!
  • 145: Fantasmes per liquidar en Maijin Bu! Atac kamikaze!
  • 146: L'última transformació d'en Gotenks! Súper Gotenks 3!
  • 147: De bon humor! Jugant a voleibol amb en Maijin Bu!
  • 148: Gràcies per esperar-me! Un nou Son Gohan torna a la Terra!

La setmana que ve, en motiu de la Setmana Santa, hi haurà doble ració diària de Bola de drac Z Kai, així doncs veurem 14 episodis, ja que al cap de setmana també s'emetrà la sèrie, en lloc de la DBZ de tota la vida. 

- Sinopsi:
En Cor Petit intenta entretenir al màxim en Boo, però al monstre se li acaba la paciència. En Cor Petit fa servir la telepatia per avisar en Goten i en Trunks que van cap a la sala de l'Esperit i del Temps. Quan hi arriben, en Goten i en Trunks es fusionen en estat normal per donar emoció al combat, i així utilitza tot d'atacs físics amb noms ben estranys. Però en Boo domina sense problemes en Gotenks, que acaba transformant-se en supersaiyà i comença a lluitar de debò.

La fusió utilitza el Dònut Galàctic però aquest no serveix per a res, llavors utilitza el Superatac Kamikaze Fantasmagòric en que amb uns fantasmes quan toquen alguna cosa exploten. Les explosions deixen en Boo fet a miques, però el monstre aconsegueix regenerar-se a partir dels del fum dels bocins cremats pels nostres herois. Posant emoció en Gotenks, dient una mentida, diu que ja no li queda cap més tècnica per utilitzar, llavors en Cor Petit recorre a una tàctica desesperada: destrueix la porta de la sala de l'Esperit i del Temps i d'aquesta manera tothom hi queda atrapat dins per sempre més.

En Boo en saber que no podrà menjar més dolços, cridar ben fort i amb el seu poder obre un forat al mur que separa les dimensions, fuig de la sala i arriba al Palau de Déu, on converteix tothom en xocolata. Després en Gotenks i en Cor Petit també ho intenten fer però sense sortir-se'n. Llavors en Gotenks mostra el seu as amagat i es transforma en supersaiyà de tercer nivell i aconsegueix sortir també de la sala amb en Cor Petit. Mentrestant, al planeta dels Kaio Shin, en Goku veu els darrers esdeveniments que passen al Palau de Déu de que hi torna en Boo, gràcies a un bola de cristall creada per l'Antic Kaio Shin.

El Gotenks supersaiyà de tercer nivell, es vol venjar Boo per haver mort tots els que eren al Palau de Déu. El combat amb el monstre sembla força igualat. El Gotenks li planta cara, però cada vegada que el té contra les cordes, en Boo es refà. Just quan està a punt de donar-li el cop definitiu, en Gotenks torna al seu estat normal.

Tot i la pèrdua del tercer nivell, la batalla entre en Gotenks i en Boo continua fins que  s'interromp de cop i volta quan s'acaben els efectes de la fusió i tornen a aparèixer en Goten i en Trunks. Des del planeta dels Kaio Shin, en Goku veu el que passa i diu a l'Antic Kaio Shin que s'afanyi, però aquest els comunica que en Gohan ja fa una estoneta que està a punt i immediatament allibera tot el seu poder. En Gohan i en Goku s'acomiaden i en Kibito transporta en Gohan a la Terra. Un cop allà en Gohan es disposa a enfrontar-se a en Boo, on s'assabenta de les morts al Palau de Déu, per per sort capta encara que sigui fluixa l'energia d'en Dende, així encara hi ha esperança amb les boles de drac. 

- Doblatge:
Tal com ja havia comentat en Marc Zanni al seu blog i que tot i que certament nos seria necessari, un cop en Gohan ja té tot el poder alliberat, un efecte secundari de la versió catalana és el canvi de la seva veu. Igual qua Bola de drac Z és l'Enric Hernández qui el dobla a partir d'aquest moment.

- Traducció:
1. Deixant de banda les tècniques físiques que fa en Gotenks en estar normal, parlem de les que fa posteriorment un cop transformat en supersaiyà. Moltes d'aquestes originalment tenen el nom en anglès, però a nosaltres ens han arribat traduïdes al català:
- Galactic Donut - Dònut Galàctic (igual a Bola de drac Z).
- Super Ghost Kamikase Attack - Superatac Kamikaze Fantasmagòric (igual a Bola de drac Z)
- Brain Crush Hammer - Esclafacervells (no dit a Bola de drac Z)
- Super Ballon Bomber - Super Bomba Globus (no dit a Bola de drac Z)
- "Renzoku" Super Donuts - Súper Dònuts Galàctics (Super Dònuts Consecutius a Bola de drac Z)
- Ultra Boo Boo Attack - Atac Ultra Bu Bu (no dit a Bola de drac Z)
- "Renzoku" Shine Shine Missiles - Supermíssils mortals ((Tanda de) Supermíssils a Bola de drac Z)


Altres coses:
Després de que en Gotenks i en Boo es donin un cop de cap mútuament, la fusió mostra el dit del mig amb el puny tancat com a mostra de menyspreu, doncs bé això està censurat! La versió original japonesa també, al seu dia no m'hi vaig fixar.


- Totes les Valoracions:
Saga dels Saiyans (1 al 17)
Saga d'en Freezer (18 al 54)
Saga dels Androides (55 al 66)
Saga d'en Cèl·lula (67 - 98)