dissabte, 23 de gener del 2016

Bola de Drac Z Kai. Els capítols finals: 104 a 108. Valoracions



En aquesta setmana de l'18 al 22 de gener, ja hem començat a endinsar-nos en el Gran Torneig de les Arts Marcials, amb el seu campionat júnior. Els episodis emesos han estat els següents:

  • 104: En Son Gohan professor. La Videl apren a volar
  • 105: L'equip Drac al complet! Ha tornat en Son Goku!
  • 106: Qui serà el millor? Comença la fase preliminar!
  • 107: Sorpresa a les grades! La superbatalla entre en Son Goten i en Trunks!
  • 108: Per fi es decideix el campió júnior. Qui lluitarà contra el senyor Satan?  

- Sinopsi:
En Gohan ensenya a en Goten i a la Videl a volar. Son germà ho té més fàcil i n'aprèn més ràpid ja que controla l'eneriga, cosa que la Videl no i per tant ha de començar per aquí. En Gohan aconsella a la Videl que per lluitar al torneig es talli els cabells, però ella s'ho agafa malament.  En Goku per la seva banda es prepara a l'Altre Món, en Cor Petit ho fa des del Palau de Déu, i a la Kame House s'entrenen Krilin i l'A-18. En Vegeta s'entrena a la sala amb una gravetat 150 cops superior, i en Trunks que també hi és es transforma en supersaiyà per moure's-hi millor. En Vegeta queda ben sorprès del que veu, sabent també part de son fill, que en Goten també s'hi pot transformar. L'endemà de bon matí la Videl torna a casa d'en Gohan però canviada, amb el cabell més curt.

Amb uns pocs dies més la Videl ja té un bon domini del vol i decideix seguir el seu propi entrenament. A partir d'aquí en Gohan i en Goten tindran via lliure per entrenar-se fins al dia del Torneig. I finalment aquest dia arriba. De viatge a l'illa del Torneig els saiyans acorden en no transformar-se per evitar que els relacionin amb els individus del Joc d'en Cèl·lula. Un cop ja a les instal·lacions del Torneig, es retroben amb en Goku, el qual coneixerà el seu fill petit Goten. Alhora dels inscripcions, s'assabenten que aquest cop hi ha un categoria júnior pels menors de 15 anys, així que en Trunks i en Goten s'hi han d'inscriure. En Goku amb sorpresa s'assabenta que en Krilin i l'A-18 són parella i que a més tenen una filla. A diferència del que es pensava, en Goku l'A-18 no es un robot si una humana modificada. En Gohan per la seva banda es retroba amb la Videl.

En la fase preliminar s'elegeixen 15 lluitadors de 16, ja que en Satan es classifica directament. El mètode es un màquina que mesura la força d'un cop de puny. No cal dir que el nostre grup es classifica amb bona puntuació superant el valor d'en Satan de 137 punts. En Vegeta però es càrrega la màquina el que comporta que en Gohan i la Videl s'hagin d'esperar a que en portin un altre. Mentrestant el campionat júnior està a punt de començar i la resta el van veure.

Com és d'esperar en Trunks i en Goten van passant rondes sense problemes fins que arriben tots dos a la final, els quals ofereixen un bon combat als espectadors en un combat ben intens. Els dos en diferents moments es transformaran en supersaiyans, en contra del que s'havia acordat, i en Trunks ho aprofitarà per guanyar el combat, esdevenint així el campió júnior. Així ara el petit Brief tocarà enfrontar-se al Sr. Satan en el combat d'exhibició, i tot acordar entre ells que en Trunks li donarà un copet fluix i així fer entendre al públic que en Satan ha perdut expressament. La cosa li surt més malament del que es pensava ja que el copet fluix l'envia volant contra un mur, estavellant-s'hi. 
 
- Doblatge:
Com a personatges rellevants d'aquesta setmana tenim: 
El Kaiô del Sud rep la veu d'en Francesc Pujol
El Presentador del Gran Torneig és l'Ivan Canovasqui li dón la veu
L'Idasa és en Toni Astarriaga
L'Ikose, sembla ser que és la mateixa Carme Clavell, no n'estic segur. 
I la mare dels dos germans, l'Idasa i l'Ikose, rep la veu de l'Anna Maria Camps.  


- Traducció:
Ja que Kaiô és Kaito, l'altre que apareix en el primer episodi d'aquesta setmana, l'han anomenat correctament com a "Kaito del Sud".

La promesa d'en Vegeta a en Trunks, quan descobreix que el petit també es pot transformar en supersaiyà, és de portar-lo al parc a jugar amb els gronxadors, però el que diu originalment es portar-lo al parc d'atraccions. A Bola de drac Z també diu al parc amb els gronxadors, per tant es deu tractar d'un error de traducció.

Hi ha termes que s'utilitzen que si no està en el món d'aquests no en tens ni idea del que vol dir. El cas d'espàrring és un exemple. Segurament hi havia una millor manera de dir que el campió júnior lluitaria contra en Satan en un combat d'exhibició, tal com ho he posat, que utilitzar el concepte mencionat. 

Ara també s'ha posat bé el "Kamekame" que diu en Goten, és a dir que tal com diu en Trunks, en Goten ho diu malament. 


- Totes les Valoracions:
Saga dels Saiyans (1 al 17)
Saga d'en Freezer (18 al 54)
Saga dels Androides (55 al 66)
Saga d'en Cèl·lula (67 - 98)
Saga d'en Boo (99 - 166 )
99-103 -