dimecres, 25 de juny del 2008

Musculman, l'amistat reflectida al ring

Títol: Musculman
Títol original: Kinnikuman (キン肉マン)
Autors: Yudetamago (Yoshinori Nakai i Takashi Shimada)
Format: 18 toms dobles (36 toms en l'edició original japonesa),  rústic amb sobrecobertes, B/N.
Publicat per: Ediciones Glénat, novembre de 2006 a juny de 2008
Preu: 10€/tom






Molts varem conèixer aquesta historia per l’anime que ja fa temps es va emetre a Catalunya i al País Valencià. El meu cas, jo n’era un incondicional de Musculman a TV3, i la noticia que Glénat havia llicenciat aquest manga, em va fer recordar vells temps. Una nostàlgia es va apoderar de mi, esperant el dia que podria anar a comprar el 1r tom.

I així va ser que el Novembre del 2006 va sortir a la venda el 1r tom, i així successivament amb algun retard entremig, hem arribat al juny de 2008, on s’ha posat a la venda el tom 18 i últim d’aquesta historia de lluita lliure.

Per molts ha estat un plaer llegir el manga del qual s’havia creat aquell anime que havíem vist fa temps. Reviure les aventures d’en Musculator (Kinnikuman), en Terryman, en Robin de les Estrelles (Robin Mask), en Menja-Tallarines (Ramenman) i molts d’altres personatges, ha estat una grata experiència.

Però hi va haver un moment molt important i es poder llegir la ultima saga de Musculman “La Disputa pel Tron del Planeta Múscul”, i això és per que aquesta part es va animar en un 2n anime, i aquest mai ens va arribar a nostra casa. Es en aquesta saga on en Musculator, de nom real Suguru Múscul, ha de demostrar que ell es el veritable Príncep del Planeta Múscul i així esdevenir Gran Rei. Cosa que desprès d’una sèrie de terribles i durs combats i esdeveniments inesperats, es d’esperar que aconsegueix.

Es en aquesta saga i l’anterior “La Saga del Torneig de Dobles de Somni”, on es reflexa amb intensitat el tema de l’Amistat, l’amistat entre els diferents personatges i que es veu liderada per en Musculator. Destruir l’amistat per vèncer o l’amistat com a força per superar els obstacles, són dos maneres en que es veu reflectida segons els bàndol de que es tracti.

Suposo que treballar colze a colze diàriament, els autors hi ha volgut reflectir la seva amistat i els perills que hi ha per tal de trencar-la. Però sigui quin sigui el motiu han fet un gran treball en reflectir-la a “Musculman”.

Finalment donar les gracies a Glénat per haver-nos portat aquest manga en català i a Marc Bernabé per la seva feina en la traducció.

I tal com diu la ultima frase del manga:

L’AMISTAT ÉS UNA PLANTA QUE TRIGA A ARRELAR I CRÉIXER. FINS QUE ACONSEGUIM FER FLORIR LES FLORS, LES FLORS ANOMENADES “AMISTAT”, HEM DE SUPERAR TOTA MENA DE PROVES , DIFICULTATS I COPS.