dilluns, 29 de desembre de 2008

Satisfacció de Glénat respecte el Manga en Català

Japanzone.cat ha publicat l'entrevista que van fer a Félix Sabaté, editor de Glénat, pel Saló del Manga.
Tal com em pensava l'editorial es prudent i no han volgut confirmar cap novetat per l'any 2009, excepte les ja que tenien planjades per l'any que acava. Per altra banda em sento satisfet que es mostrin satisfactoris respecte la seva línia de manga en català.

Us aporto les preguntes relacionades sobre cómic i manga en català:

Amb els anys que porta Glénat publicant manga en català, en general, com veus la situació des de l'experiència de l'editorial?
La veritat és que podem estar molt contents, que com us he comentat altres vegades que vam sortir una mica amb la boca petita, pensant que això del manga en català és una mica una aposta nostra i bé el públic ha respost, les vendes són més o menys bones, algunes coses més d'altres evidentment, es ven més Inuyasha, Naruto, Bleach que altres o per exemple l'edició integral de Fushigi Yugi també s'ha vengut molt bé. I el bo és això que dius tu, què s'està normalitzant, la gent s'està començant a acostumar no només manga sinó còmic en català.
Som una editorial que està apostant pel còmic en català, està fent coses per a promocionar-ho i més o menys ens n'ensortim. El cas és que hem de reduïr les tirades, no hem de ser tant eufòrics com abans i crear aquesta dinàmica que si la gent s'acostuma a llegir en català es poden continuar publicant coses en català.
Podríem dir que encara queda camí per recòrrer i no estem en una normalització completa, no?
En català ja saps que el llenguatge ha sigut molt díficil en tot, encara que som un país complicat, això ens fa especials, però el que sí és veritat que els catalans acceptem molt bé que tot estigui en la nostra llengua. En fi que crec que encara estem molt lluny de la normalització en aquest sentit però molt més aprop de fa 2 o 3 anys, que no hi havia res. I ara mateix, Glénat és l'editorial de còmic que més publica en català, fet que ens plena de joia i goig.

Font: Entrevista de Japanzone a Glénat

Finalment aprofito per dessitjar-vos unes Bones Festes i que tingueu una mangifica entrada al Nou Any 2009!!!!