divendres, 5 de juny del 2009

El 33 amb la USAP

Després del Triplet Històric del Barça, aquest dissabte un altre equip, per que no dir-ho, també Català, pot aconseguir la lliga del seu respectiu esport després de 54 anys de sequera. Es tracta de la USAP de Perpinyà.

La final de la lliga de Rugby (Top 14) que disputaran, demà dissabte a les 20.45, la USAP i el Clarmont a l'Stade de France de París es retransmetrà pel Canal 33. S'ha aconseguit després d'una llarga negociació amb la LNR i Eurosport, posseïdors dels drets TV del Top 14 a l'estranger.

És la quinzena vegada que la USAP juga la final de la lliga, de les quals n'ha guanyat sis. L'última vegada que es va endur el títol va ser el llunyà 1955, i el 2004 va disputar la seva última final (perduda). L'únic gran títol recent de la USAP és la Copa, obtinguda el 1994. I el 2003 va arribar a la final de la Copa d'Europa, una competició que de moment se li resisteix. Per la seva banda, l'equip de Clarmont ha disputat fins ara nou finals de lliga, però no n'ha guanyat cap. L'últim partit d'eliminació directa entre la USAP i Clarmont va ser l'any passat en les semifinals de lliga a Marsella, en què els occitans van guanyar els perpinyanesos per 21-7.

Malauradament no podré mirar el partit, però des d'aquí, els meus ànims per la USAP!

Més Info de la USAP: Viquipèdia
Fonts: Vila Web i USAP

2 comentaris:

Muramasa ha dit...

He vist una part del partit per casualitat, la del final. Ha guanyat el Perpinyà.

Joan ha dit...

La veritat és que feia goig veure el camp ple de senyeres.

És curiós com al nord de la frontera hi ha tanta gent que se sent orgullosa de ser catalana, mentres que a Catalunya n'hi ha tanta que en renega... Què hi farem...

Visca l'USAP i visca la Catalunya Nord!!!