dilluns, 13 de juliol de 2009

III Cap de Setmana Diatònic

Aquest cap de setmana, els dies 10, 11 i 12 de juliol, en Guillem Anguera, acordionista de TXALA i antic professor meu, va organitzar el III Cap de Setmana Diatònic a l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca de Mont-roig del Camp.
Divendres per la tarda després d'una hora i 3/4 de viatge vaig arribar a l'Ermita, eren per allà a 3/4 de 8. Poc desprès anirien arribant en Guillem i d'altres participants. Per sopar vam anar a Mont-roig, el sopar com l'any passat deliciós, i seguidament varem decidir arribar-nos a un "xiringuito" de Miami Platja a fer un beuret i fer una tocadeta, que els del "xiringuito" no els va molestar i van treure la música.
L’endemà al matí, amb d’altres companys, faríem anar una estoneta la manxa, o sigui l’acordió, mentrestant anirien venint altres participants. Altra gent es va animar a anar d'excursió, per muntanyes i turons propers, siguem clars, van anar fins a Colldejou amb cotxe, i d'allà van pujar a peu la Mola.
A l’hora de dinar ja hi érem tots. Varem dinar a un parc del Peiró a prop del poble. El menú un variat de pastes, embotits i coques de recapta.
A la tarda hi van haver els tallers, primer vam fer un tast de vins amb l'enològa Marta Anguera, on alguns van relacionar els vins amb alguna cançó amb el diatònic. Segon una classe magistral d'en Carles Belda explicant-nos com podem acompanyar la Jota (també es cançó improvisada) amb l'acordió diatònic. Seguidament l'Artur Gaya (Quico el Cèlio el Noi i el Mut de Ferreries). ens va ensenyar a improvisar Jotes, alguns s'hi van animar, i on vàrem poder aplicar el que en Belda ens havia ensenyat. I abans de sopar vam tenir el privilegi d'assistir a un Concert a càrrec del gran bandoneonista i compositor uruguaià Enrique Tellería, el qual ha voltat per tot el món tocant el seu inseparable bandoneó, des de Chile, a Rússia etc. Un gran i emocionant concert. Tot un honor.
I després del sopar, el grup ¨La Lloca¨ va fer un concert ball amb temes del llibre recopilatori ¨La mare dels ous¨. Jo que això de ballar no em va, vaig ballar alguns del temes. Després alguns es van animar a baixar al Mont-roig per que hi feien les festes del barri, i no cal dir que van tornar tardet o d'hora pel matí del diumenge, depèn de com es miri. Per la meva banda jo em vaig quedar a l'Ermita i amb d'altres varem manxar una estoneta.
El diumenge, la gran majoria va marxar i només 7 participants més el Guillem ens desplaçarem fins a la platja on vam acabar el III Cap de Setmana Diatònic amb una magnifica paella.
Un cap de setmana que si l'any que vé ho vol, doncs a tornar-hi.