divendres, 11 de setembre del 2009

Ramon Llull. La controvèrsia jueva

Autor: Eduard Torrents
Publicat per: Ediciones Glénat, agost de 2009 
Format: Volum únic, 80 pàgines, Color.
Preu: 19,95€

Tal com vaig comentar, com a novetat d'agost de Glénat, hi ha l'obra Ramon Llull. La controvèrsia jueva. El seu autor, Eduard Torrents, ha volgut explicar fets o escenes reals que succeïren a Ramon Llull durant la seva joventut, però ho ha lligat tot mitjançant una trama fictícia sobre un assassinat. L'obra et sap mantenir intrigat i atrapat fins al final.

L'autor ha realitzat un treball de recerca previ tant de Ramon Llull com de l'època en que va viure el personatge. I així et mostra elements com els conflictes religiosos entre el Cristianisme i Judaisme, o d'altres com l'arquitectura.

El llenguatge utilitzat es el que pertoca per l'època que es vol reflectir, un català medieval; com també s'utilitzen paraules molt específiques i desconegudes avui en dia que et fan recercar-les per saber-ne el significat.

Destacar els Comentari de l'autor a les pagines finals on se t'explica pagina per pagina, el que es real i el que es fictici, i així conèixer una mica millor el mon lul·lià, com també les referències bibliogràfiques en que s'ha basat l'autor i on el lector, si ell ho desitja, pot aprofundir en el personatge històric de Ramon Llull.




Comento per altra banda, gràcies el pròleg, he sapigut que hi ha en projecte una pel·lícula basada en Jaume I, el Conqueridor, anomenada King Conqueror, en que desconec en quina fase de producció es troba concretament.

4 comentaris:

Joan ha dit...

Merci Lupus pel comentari,

la veritat és que vaig fullejar el còmic l'altre dia a la botiga i com que el dibuix no em va atreure especialment no li vaig fer gaire cas. Però tal i com comentes, sembla que l'obra tingui bastant més del que a mi em va semblar en aquell ràpid cop d'ull.

De fet, crec que en el tema còmics encara em deixo guiar massa ràpid per les primeres impressions (és a dir el dibuix). A vegades m'ha anat bé (com per exemple amb "Claymore" o "Biomega" recentment), però a vegades no ("Fairy Tail" o "Sidooh", entre d'altres).

Miriam Puente ha dit...

Vaya, gracias a tu post me puse a investigar quien era Ramon Llull (si, a ese punto llega mi ignorancia).

scaramanga ha dit...

Ahir (o abans d'ahir)van entrevistar l'autor a RAC 1, al programa del Jordi Basté. Si t'intteressa l'entrevista, pots anar a la web de l'emissora i descarregar el progrma, Lupus.

Per cert, si vols llegir allò del Yoshito Usui, consulta el teletext de TVC. Allà ho he llegit jo.

gemma ha dit...

M'has deixat parada... jo treballo al dep. de medieval, al centre llull, i ja em veig comprant-lo :D però em fa molta por