dimecres, 21 d’abril del 2010

Un nou 3xl s'aproxima

Properament renaixerà de les seves cendres el mític programa de la televisió catalana, 3xl.cat. Considerat per les editorials com un dels factors determinants del boom del manga de principis de segle, la seva decidida aposta per l'anime va propiciar que moltes sèries arribessin a Catalunya i que les editorials s'animessin a publicar nous manges. Deu anys després les coses han canviat molt però segons ha pogut descobrir Mision Tokyo en aquesta nova etapa, l'anime també tindrà una importància destacada. Una de les característiques del programa és que està clarament dirigit a joves de manera que en la seva graella trobaríem sèries més adultes, diferenciant-se del Club Super 3.

Una molt bona notícia que, encara que ni de lluny torni a canalitzar un nou boom, sens dubte ajudarà a la promoció i divulgació del manganime a Catalunya.


Font: Mision Tokyo

2 comentaris:

Joan ha dit...

Jo era molt fan d'aquell 3xl.net del principi, quan feien Ranma, Utena i companyia.

La veritat és que en el seu moment va ser una iniciativa molt novedosa, un programa de TV que es complementava (i completava) amb una web d'una manera que no s'havia fet mai. Hi havia molts articles, i molt bons, sobre manganime i tot el que s'hi relaciona (cultura japonesa, videojocs, etc). Fins i tot recordo que van sortejar viatges al Japó!.

Jo estava registrat i sovint hi participava... Amb el temps però va anar canviant...

Muramasa ha dit...

La web en sí no m'acabava de fer el pes, tot i que vaig arribar a guanyar uns del buffs que sortejaven. Però és que els fòrums estaven plens de frikis molt frikis, els xats dirigits en vaig seguir algún amb Mihoshi, però igualment estava ple de frikis, i ara ha anat degenerant molt. El joc Espai8 estava ben pensat, però l'haurien d'haver anat renovant i canviar cosetes, perque l'any passat vaig tornar a començar i estava ple de clons.

I ara, el programa en sí, la millor època que recordo era quan feien Slam Dunk, Kare Kano, Yu Yu Hakusho, i algunes d'altres. Ara fa temps que no ho segueixo, l'únic que veia era One Piece.