dimarts, 1 de novembre del 2011

Crònica del 17è Saló del Manga (2011)

Dissabte al matí vaig anar al 17è Saló del Manga. Ben d'hora al matí, vaig agafar el cotxe fins Igualada, i d'aquí fins a l'Hospitalet de Llobregat amb els Ferrocarrils. Un cop a l'Hospitalet doncs un petita caminada fins a la Farga. Quin munt de gent! Normal era el primer dia i a més en dissabte.

Doncs res tu, a fer cua per comprar l'entrada, quina cua, més llarga!!! En aquests moments d'espera que intentes passar ràpid amb l'ajut de la ràdio del mòbil, evidentment amb auriculars, un pensa en altres Salons on ha anat, barrejant els del Còmic i els del Manga. Fos com fos no recordava i no recordo encara, és la cua que vaig haver de fer el primer cop que vaig trepitjar un Saló del Manga. Això va ser el del 2007, el segon dia, un divendres, i s'esqueia el dia 1 de novembre (festa). Sort que això ho vaig apuntar en l'entrada del Saló de l'any següent, el del 2008, en aquest any hi vaig anar al primer dia, un dijous a la tarda, poca gent. Dedueixo que si no recordo aquesta cua del 2007 deu ser per que no devia tenir ni punt de comparació amb la que he aguantat aquest any.

Tornant a donar voltes pels meus pensaments mentre m'anava apropant a les taquilles per l'entrada, vaig pensar (més o menys): "Però que burro que sóc! ahir (dijous) aprofitant que treia calés per avui, ja hauria pogut comprar l'entrada pel caixer, i m'hauria pogut estalviar la cua!"
Coses que passen quan els últims cops que has anat a un Saló (Còmic o Manga ) no hi has trobat cua, i de l'únic cop que n'has trobat, ni te'n recordaves. Ho tindré present pels propers cops.

Doncs bé, anar fent cua vaig arribar a les taquilles, comprar l'entrada i amb un plis-plas a dins, com una sardina en una llauna! Si hi havia gent, molta gent a fora, a dins també, oi? El tema és que havia de quedar amb el seguidors de la versió catalana de Dragon Ball Multiverse, com que vaig entrar tard i burro jo també, no vaig pensar a demanar el mòbil de la persona que organitzava la trobada, doncs no els vaig trobar. Doncs res a voltar pel meu compte, i si normalment faig una volta abans de comprar, aquest cop he anat directe.

Primer vaig anar a l'estand de Planeta deAgostini. No hi vaig comprar res, ja que la novetat que hagués comprat ja ho havia fet amb anterioritat, el segon volum de Mankan Zenseki, el qual tinc pendent de llegir.


Anant una mica al gra, vaig anar a l'estand de Glénat, on hi vaig comprar el 49 de Naruto en català i el 33 de Negima!.

Enllaç

Allà però ni hi vaig trobar el tant esperat El Còmic en Català, però si que el vaig trobar a l'estand de l'Fnac.


Amb les compres fetes de l'editorial Glénat vaig anar fer un mos, una hamburguesa normal i corrent. Un altra novetat a comprar era Mundo Elemental de 5 Elementos, de Jesulink. 5 Elementos és un "manga" espanyol que et pots descarregar els capítols per Internet, i de tant en tant són recopilats en toms, els quals tenen pàgines i material extra. L'últim tom que ha sortit és el 4rt. Bé doncs, vaig anar a l'stand de Jesulink, vaig comprar un Mundo Elemental, i a més a més 4 mini llibres: Fuego ¡A tope!, Frescor Azul, Votaje Máximo i Umbra Noctis.




Ara tocava anar a un acte molt esperat, una conferència amb posterior gimcana, on hi hauria la presencia d'alguns dels actors de doblatge de Bola de Drac Z Kai. Un servidor no hi va poder assistir, molta massa gent! Així, però torno a posar el vídeo de l'acte, ja posat a l'entrada anterior.



Com que no hi vaig poder entrar vaig continuar amb les compres. Aquest cop no era un manga, el que buscava si no un còmic europeu. Buscava l'Edició Integral de No Passaran! de Les aventures de Max Fridman, obra de Vittorio Giardino. Tot i que a l'estand de Norma no hi era, el vaig trobar a un altre estand del Saló.


Un altre cosa que vaig comprar va ser una figureta de Musculman, on s'hi representa en Musculator i en Terryman amb un aire victoriós, emmarcat en la saga del Torneig de Dobles de Somni.

I ja abans de marxar, vaig comprar justament una novetat d'anime de l'any passat de Selecta Vision, L'Edició Col·leccionista de La Visió d'Escaflowne.


Tot seguit vam deixar el Saló del Manga, i tornar cap a casa, que en arribar-hi tocava anar a veure el partit entre el Barça - Mallorca. Una altra maneta, 3 de Messi, 1 de Cuenca i l'altre d'Alves.

I fins l'any que ve, però amb canvi de recinte, tornant a Barcelona.

2 comentaris:

scaramanga ha dit...

Jo vaig estar temptat de comprar el catàleg fa uns dies, però ho vaig deixar: és massa car i es quedarà obsolet aviat. Això és una d'aquelles coses que s'hauria de mantenir en línia.

Jo hi vaig anar el dimarts amb el Muramasa, ja penjaré les meves adquisicions.

Llop Segarrenc ha dit...

No crec que quedi obsolet tant aviat.
Moltes de les novetats són continuacions de sèries tipus Manga, o Eric Castel i Yakaris, entre d'altres que ja estan incloses al catàleg, simplement s'hauria d'afegir els números publicats.

I de novetats pròpiament dites d'un volum com Blackad, Terra Baixa o la recent No Passaran!, en surten "4 gats comptats" (o uns quants més) l'any, i en aquest cas doncs sí que que es tracta d'afegir el nom, i per tant és un títol nou.

Ara bé coincideixo amb tu, que el pròxim que podria en Jordi Riera, l'autor, renovar la seva web, i passar adaptar el llibre en format web, i més rere més doncs tenir-ho al dia. Clar que també hi ha certa feina al darrere.

Respecte el preu, no el considero car, tenint en compte el temps, que s'hi ha passat, des del moment que va decidir fer el llibre. Així ho veig jo.