dimecres, 26 de febrer del 2014

Cinc candidatures opten a guanyar el Premi Sikarra 2014

La identitat de la guardonada serà feta pública el 10 de març i el Premi serà lliurat el 22 a la Sala del Cafè de Tarroja de Segarra. 


Un total de cinc candidates han estat presentades per a rebre el guardó en la tercera edició del Premi Sikarra. Totes elles proposaven persones o institucions estretament vinculades a la comarca de la Segarra i amb un currículum d’accions socials i culturals de prestigi i de projecció de la identitat segarrenca. El Jurat del guardó, format pels membres del patronat de la Fundació Jordi Cases i Llebot i de l’associació Fòrum l’Espitllera, han deliberar en sengles reunions que han tingut lloc a Torà i al Talladell, respectivament, i ja han decidit quina és la mereixedora enguany.

El veredicte es farà públic el 10 de març mitjançant comunicat de premsa i serà lliurat a la persona o entitat escollida en un acte obert al públic que tindrà lloc el dissabte 22 de març al Cafè de Tarroja de Segarra. L’esdeveniment comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarroja i serà amenitzat amb les intervencions musicals dels músics Hèctor Berberide i Josep Rodríguez. El posterior sopar d’homenatge a la guanyadora tindrà un aforament limitat i, per participar-hi, caldrà formalitzar l’oportuna reserva abans del 12 de març.



Les anteriors edicions del Premi van reconèixer a Armand Forcat, estudiós i divulgador de la història i les tradicions de la Segarra, i a l’Associació d’Amics de l’Arquitectura Popular, per la seva tasca de reivindicació, conservació i estudi de les construccions tradicionals de les Terres de Ponent.