dissabte, 16 d’agost del 2014

Torchwood: Miracle Day (El Dia del Miracle). 4a temporada

Després dels fets de la tercera temporada, amb els 456, els nens i la mort d'en Ianto, en Jack marxa de la Terra cap al gran univers. Així arribem a Miracle Day (El Dia del Miracle) que és la quarta i última temporada de Torchwood que fou emesa del 8 de juliol al 9 de setembre de 2011. Tal com passa amb la temporada anterior, en aquesta sols hi ha una història que es divideix 10 episodis.

El temps ha anat passat i ens situem al març de 2011, en Rhys i la Gwen viuen aïllats a la costa de Gal·les i ja han tingut la seva filla, l'Anwen Williams, la qual ja està crescuda.

La història comença quan un dia aparentment normal, de cop i volta ningú mor, un fet que esdevé simultani a tot el món i en el mateix moment. Un dels afortunats a no morir és n'Oswald Danes, un estatunidenc condemnat a mort per violar i assassinar una menor.


I el fet que un dels personatges d'aquesta temporada i tot una sèrie d'altres esdeveniments siguin i succeeixin als Estats Units d'Amèrica comportarà que l'acció d'aquesta temporada es reparteixi entre aquest país del Nou Món i  Gal·les.  

Aquest dia serà conegut com el Dia del Miracle, el qual comportarà tota una crisi econòmica, sanitària entre d'altres a escala planetària, i com sol passar sempre hi ha algú que en vol treure beneficis, i el principal candidat es la farmacèutica PhiCorp, on una de les seves cares visibles és la Jilly Kitzinger, una relacions públiques i més endavant també ho serà l'Oswald esdevenint un comunicador de masses.

Com és de suposar l'equip Torchwood es reunificarà, és a dir en Jack, que torna a ser a al Terra, i la Gwen, la qual a més a més en surt perjudicada familiarment i és que el seu pare, en Geraint Wyn Cooper, està ingressat a l'hospital per un atac de cor. A més cal afegir-hi que algú es vol desfer de totes les persones vives que havien format de Torchwood, i de vius actualment només hi ha la Gwen i en especial atenció a en Jack. I és que parlant del capità Harkness, si tothom a esdevingut immortal o com veurem forçat a viure, ell ara ha esdevingut l'únic mortal a viure.

En mig dels perills i de les diferents circumstàncies que se succeiran en els primers episodis, a l'equip Torchwood reconstruït si afegiran dos membres més, en Rex Matheson i l'Esther Drummond, dos agents de categories diferents de la CIA.


I ja que en Jack sembla ser que és el punt de mira del qui hi ha al darrere de tot plegat per anar-ho esbrinant, haurem de fer un salt en al seu passat i traslladar-nos als anys 1927. En aquella època en Jack destinat per Torchwood als EUA coneixerà l'Angelo Colasanto, un immigrant italià, que des d'un bon inici la química apareixerà entre ells formant una equip tal com el Doctor i la seva companya de torn.


Ara bé serà al següent any, el 1928 que l'Angelo sortint de la presó es retroba amb en Jack qui es pensava que estava mort, i serà llavors quan coneixerà el seu secret de la immortalitat. A partir d'aquí entraran en joc tres individus de de tres famílies diferents, els Ablemarch, els Costerdane i els Frines, que fan una aliança.


Aquestes tres famílies amb el temps s'aniran infiltrant en diferents capes de la societat, institucions, organitzacions i a la vegada aniran fent desaparèixer el seu rastre de tots els registres i racons del planeta.

Investigacions amunt i avall i amb d'intervenció estel·lar d'en Rhys, el qual des de Gal·les s'ocuparà de la família Williams-Cooper i col·laborant en el que faci falta, descobrirà dos punts de la Terra que són antípodes l'un respecte l'altre i que estan relacionats amb el que està passant: Shanghai i Buenos Aires.

Així que en Jack, la Gwen i l'Oswald, presoner i col·laborador al mateix temps, aniran a Shanghai i en Rex i l'Esther a Buenos Aires. La clau per trobar el que està causant aquest Miracle és la sang d'en Jack, i el que es trobaran i sent custodiat per membres de les Tres Famílies és inimaginable: una gegantina fissura que comunica les dues ciutats i que les Famílies es proposen enterrar per tal que ningú hi tingui accés per revertir la situació actual. Aquesta enorme esquerda és el que és coneix com a La Benedicció.


Tal com s'explicarà el Miracle fou causat en introduir-hi sang d'un Jack immortal simultàniament, fent que la Benedicció reconfigurés l'espècie humana fent-la immortal. Per revertir-ho s'ha de fer el mateix però amb sang d'un Jack mortal i això s'ha vist complicat per que la sang que han portat en Rex i l'Esther a Buenos Aires ha quedat destruïda. Però davant la importància d'aquesta, en Rex s'ha substituït la seva sang per la d'en Jack, i així un a cada cantó alliberen la sang cap a la fissura revertint-se tota la situació. Amb tot plegat l'Esther cau malferida per que l'han disparat, en Rex qui sobrevivia gràcies al Miracle ja que el Dia d'aquest havia tingut un greu accident cau també, però els dos són salvats per l'exercit argentí amb qui  col·laboraven abans que el lloc s'ensorri. Per la banda de Shanghai, en Jack recupera la seva immortalitat, i juntament amb la Gwen i també la Jilly que hi era present ja que l'han ascendit en l'estructura de les Tres Famílies s'escapen abans que s'ensorri tot, afavorit a més per l'auto-immolació amb explosius de l'Oswald capturant una membre de les Tres Famílies. Amb la situació revertida tothom que hauria d'estar mort, mor incloent el pare de la Gwen.

Així ens trobem a un funeral però no és el d'en Rex com ens podríem pensar, ell ha sobreviscut a tot plegat, és l'Esther qui no ho ha aconseguit. 


Marxant de l'enterrament, en Rex rep les dades de la persona de les Famílies infiltrada de la CIA que havia provocat la destrucció de part del centre de Langley, evitant ser descoberta llavors. La infiltrada resulta ser la Charlotte Willis que també present al funeral de l'Esther en ser descoberta dispara a en Rex, a canvi ella cau morta per altres agents presents de la CIA. 


En Rex mor però inesperadament i per sorpresa d'en Jack i la Gwen i dels altres presents, ressuscita, indica que el seu organisme ha assimilat, o de la manera que sigui, part de la sang d'en Jack que ell s'havia introduït.

Tot i el pla de les Tres Famílies de la immortalitat s'ha vist anul·lat, la Jilly la qual ha anat progressant correctament envers aquest afer, va pujant esglaons en aquesta organització, la qual té altres plans per portar a terme.

És una llastima que aquesta temporada sigui l'última de Torchwood i no és decidís pels motius que fossin fer-ne una altra, en la qual s'hauria pogut aprofundir en l'entramat de Tres Famílies, i a partir d'aquí noves aventures entre el capità Jack Harkness i la Gwen Cooper, i el nou “immortal” Rex.