divendres, 3 d’abril del 2015

One Piece Blue Deep Characters World (Guia 5)

Títol: One Piece Blue Deep Characters World
Títol original: One Piece Blue Deep Characters World
Autor: Eiichiro Oda
Publicat per: Planeta Cómic, febrer 2015.
Format: Rústic amb sobrecobertes, 298 pàgines, Color i B/N
Preu: 9'95€

Aquest passat mes de febrer, Planeta Cómic va publicar la cinquena guia del manga d'Eiichiro Oda anomenada One Piece Blue Deep Characters World. Aquesta guia ja se situa després del salt temporal de 2 anys en que els Pirates del Barret de Palla van estar separats. S'hi explica l'evolució dels personatges del manga que han patit durant aquest període com també aquells com també aquells que en encara no han aparegut després del salt temporal o que bé van morir abans. També s'introdueixen els nous personatges començant començant pels que apareixent en el retrobament a l'Arxipèlag Sabaody i la següent Saga del l'Illa dels Homes-peix, fins al volum 65. 

Anem a veure com s'estructura la guia. Inicialment trobem un doble pòster en que en una cara hi ha els nous aspectes dels Pirates del Barret de palla després del salt temporal i en l'altra cara es compara les portades del volum 1 i 61 del manga. Tot seguit hi ha il·lustracions a color i a continuació ja entrem en els diferents blocs. En el primer, Gran directori de personatges amb un total de 331, s'hi van alternant els espais: Grand Geographic (llocs), Persona d'interès (personatge de portada de capítol, de l'East Blue a l'Illa del Cel), Gran Gourmet Local (Menjars d'en Luffy i amics), Rere la pista de la marca Criminal! (La marca de roba d'en Pappug). El següents 3 blocs són: Recopilació d'armes del Nou Món, Eiichiro Oda i Bitàcola dels grans pirates.

- Gran directori de personatges - En profunditat
- Guia de lectura del gran directori de personatges
- Capítol primer. Personatges destacats: Arlong, Usopp, Edward Newgate "Barbablanca", Enel i Emprio Ivankov
- Capítol segon. Personatges destacats: Killer, Kuzan "Aokiji", Crocodile, Gekko Moriah i Gol D. Roger.
- Capítol tercer. Personatges destacats: Sanji, Shanks, Dracule Mihawk, Silvers Rayleigh i Jinbe
- Capítol quart. Personatges destacats: Tony Tony Chopper, Trafalgar Law i Donquixote Doflamingo
- Capítol cinquè. Personatges destacats: Nami, Nico Robin i Nefertari Vivi
- Capítol sisè. Personatges destacats: Bartholomew Kuma, Franky, Brook, Portgas D. Ace
- Capítol setè. Personatges destacats: Marshall D. Teach, Monkey D. Garp, Monkey D. Dragon i Monkey D. Luffy
- Capítol vuitè. Personatges destacats: Eustass Kid
- Capítol novè. Personatges destacats: Rob Lucci i Roronoa Zoro
- Capítol desè. Personatges destacats: Wapol
- Personatges a fons. S'hi revelen els noms de varis personatges
* Persona d'interès – Makino, Rika, Rôshirô, Curly Dadan, Boodle i Shushu, Gaimon, Kaiya, Expirates de l'Usopp, Johnny i Yosaku, Zeff, Nojiko i Genzo, Ippon-matsu, Crocus i Laboon, Mr. 9 i Miss Monday, Dorry i Brogy, Wapol, Dolton i Kureha, Nefertari Vivi, Kohza, Chaka i Pell, Montblanc Cricket, Ocell del sud, Aisa.
* Grand Geographic – Jaya (Grand Line i Illa del Cel), Skypiea, Regne Revenir (Illa d'en Noland, North Blue), Lluna, Ling Ring Long Land, Saint Poplar, Water Seven, Enies Lobby, Ohara, Illa Banaro (Lluita Ace i Teach), Triangle Florià, Baltigo (Exercit Revolucionari), Illa Karakuri (Franky), Illa Momoiro (Sanji i Ivankov), Regne Torino (Chopper), Illa de les Dones (Luffy i Hancock), Arxipelag Sabaody, Illa Kuraigana (Mihawk i Zoro), Arxipèlag Boin (Heralces i Usopp), Illa Nakamura (Brook), Tequila Wolf (Robin), Weatheria (Nami), Illa Kenzan (Braçosllargs), Impel Down, Marineford, Baterilla (Illa natal de l'Ace), Illa Dawn (Regne de Goa, East Blue), Illa Rusukaina (Entrenament Rayleigh i Luffy), Illa Foolshout, Terra Santa de Mariejoa, Illa dels Homes-peix, Raftel.
* Gran Gourment Local - Pastís de cireres (Jaiya), Conaish (Illa del cel), Menú de marisc celestial amb fruita, Suc de carbassa (Illa del cel), Estofat de pedra a l'ast (Skypiea), L'amor és un dilema, el menjar d'un àngel caigut (Illa del cel), Carn aigua-aigua (Water Seven), Pastís de pera horror (Thriller Bark), Boletes de pop d'en Hatchan, Pastissets dolços de la Grand Line (Sabaody), Gorgonzola (Amazon Lily), Cuina defensiva (Regne de Kamabakka, Illa Momoiro).
* Rere la pista de la marca Criminal! - Kalija a Saint Poplar, Namule a Marineford, Megalo, tauró de la Shirahoshi, Homes-peix.

- Recopilació d'armes del Nou Món - Força
- Fruites del diable: S'hi classifiquen les fruites del diable vistes segons els seus tipus: Paramecia, Zoan i Logia. També s'hi mostren aquelles les quals no se'n coneix el nom.
- Haki: Si explica els tres tipus de Haki: Haki del Color de l'Observació (Kenbunshoku no Haki), Haki del Color de l'Armadura (Busôshoku no Haki), Haki del Color del Rei de la Conquesta  (Haôshoku no Haki)
- Vaixells: S'hi mostra els principals vaixells: El Thousand Sunny dels Pirates del Barret de Palla, el Moby Dick d'en Barbablanca i els vaixells dels seus aliats, els vaixells del Govern Mundial, els vaixells d'altres pirates, els vaixells llegendaris (ex. Oro Jackson i Noah), els vehicles marins de l'Illa dels Homes-peix. 
- Ciència: El més gran científic conegut és el Dr. Vegapunk, del qual en sabem poques coses. Els principals elements de la ciència i tecnologia de One Piece són els següent: el Kairôseki, els Pacifistes, els Aliatges de metalls, i en Franky i les seves creacions en haver estudiat els invents d'en Vegapunk al Regne de Barugimoa (Illa Karakuri).
- Eiichiro Oda - Grans respostes
- Desvetlla'ns més, Oda! En profunditat!: Una sèrie de preguntes amb les seves respostes fetes a Eiichiro Oda sobre el seu perfil, l'obra, el treball i les aficions.
- Xerrada magistral: El resum d'una xerrada en un programa de ràdio entre Eiichiro Oda i Toshio Suzuki.
- Bitàcola dels grans pirates - L'alba del romanç
- Capítol 0: Strong World: Vindria a ser el pròleg de One Piece, el qual es va publicar juntament amb el capítol 565 (Guerra de Marineford) on s'introdueix en Shiki "El Lleó Daurat", personatge mencionat durant la saga d'Impel Down en ser el primer presoner que es va escapar de la presó. A més de ser l'antagonista de la pel·lícula homònima, Strong World, que se situa entre Thriller Bark i Sabaody.
"27 anys enrere els soldats de la Marina es preparen per interceptar en Roger i en Shiki, mentre aquests estan a les aigües d'Edd War, la qual aconsegueix guanyar en Gol D. Roger. Dos anys després en Roger aconsegueix l'impossible i conquereix tota la Grand Line. Any després es lliura a la Marina per ser executat a Loguetown, el seu lloc natal, i es dóna inici a la Gran Era dels Pirates. Setmana després en escampar-se la notícia pel món, en Shiki empresonat a Impel Down per haver anat a Marineford en saber que en Roger havia estat capturat, es pregunta el perquè de la mort d'en Roger. Dos anys després s'escapa de la presó. Després d'escapar causa preocupació i emoció all món sencer, i en Shiki a Merveille, una regió a gran altura i inexplorada de la Grand Line, es prepara per al seu pla que tindrà lloc d'aquí a 20 anys ...," que tal com ja he comentat, moment situat entre Thriller Bark i Sabaody que es desenvolupa a la pel·lícula del mateix nom. 
- Successos a la Nova Era: Amb la mort d'en Barbablanca i amb la confirmació de l'existència del One Piece per part d'aquest, la Nova Era dels pirates comença. L'equilibri de poders ha canviat. En Sengoku i en Garp deixen els seus càrrecs i la Seu de Marineford es trasllada al Nou Món. Els Supernoves també van van al Nou Món i en Barbanegra és més fort posseint dos poders dels fruites del diable. Al Nou Món cada illa té les seves peculiaritats, la primera meitat de la Grand Line és un paradís comparada amb la segona. I després de dos anys separats, els Pirates del Barret de Palla renovats irrompen amb força i es dirigeixen al Nou Món de l'Illa dels Homes-Peix, on un dels seus actes els posarà al punt de mira d'algú molt important: Un dels quatre emperadors, la Big Mom.   
- Índex alfabètic 
- Un breu index on hi apareixen els personatges més rellevants.

WE GO! TO THE NEW WORLD!