dimecres, 28 de setembre del 2022

Reflejos del futuro

Títol: Reflejos de futuro
Autor: Blanca Mira (guió), Toni Caballero, Akira Pantsu, Ana C. Sánchez i Guillem Casasola "Drawill"(dibuix)
Publicat per: Planeta Cómic, juliol de 2022
Format: Rústic amb sobrecobertes- 14,8 x 21 cm -  184 pàgines - B/N
Preu: 12,95 €




Una de les grans novetats de Planeta Cómic del 25 Manga Barcelona de 2019 fou la revista de manga espanyol Planeta Manga, tot inspirant-se amb les revistes japoneses de manga. Una revista que s'ha consolidat amb el pas del temps, i que aquest setembre de 2022 ha sortit el 14è número, en la qual se'ns mostra autors i obres ben diferents, algunes d'un o dos capítols, d'altres amb alguns més, i d'altres de durada més llarga. De mica en mica aquelles que han tingut bona acceptació i que tenen un nombre suficient de capítols, se'n van realitzant la seva edició en volum.

Amb el número 8 del juliol de 2021, es va presentar Reflejos del futuro, una mini-sèrie de ciència-ficció amb elements futuristes escrita per na Blanca Mira (Japón: De estudiante a mangaka) i que constaria de tres capítols. El primer capítol, Reminiscencia, fou dibuixat per n'Ana C. Sánchez (Alter Ego, Sirius, Limbo). Amb el número 9 d'octubre de 2021, va arribar el segon capítol, El cielo que nunca vi d'Akira Pantsu (Midoriboshi), i amb el número 10 de gener d'enguany, es va finalitzar amb Health Nanobots amb en Toni Caballero (Backhome) als llapis. Tots ells que són autors de renom de la revista Planeta Manga. El passat juliol se'n va publicar el volum recopilatori comptant amb una quarta història: Skip amb el dibuix d'en Guillem Casasola "Drawill".

- Reminiscencia: En un món es diu Sara, en un altre es diu Ary, i els esdeveniments donen a lloc que sigui conscient de l'existència del seu altre jo, però sense saber quin és real. Quan es diu Ary, ella és l'unica del seu món que no té ales, però que té el suport d'un amic alat, i en l'altre món quan es diu Sara, és una jove adolescent com qualsevol altra que té un amic que va en cadires de rodes. Les discapacitats s'intercanvien segons el món. Quina és la veritat que hi ha darrere de tot plegat?

- El cielo que nunca vi: L'Alpha és jove humanoide amb aparença humana pel que fa a la cara, a diferència de l'ésser a qui anomena mare, que té l'aspecte típic d'alienígena. Viu sota terra, i en els seus somnis hi veu quelcom que mai ha vist però amb molta claredat: el cel. Quins secrets amaguen l'existència de la seva mare i d'ell?

- Health Nanobots: Any 2031. L'Aleix és un jove universitari viu en un món on les diverses malalties siguin quin siguin el seu origen ja no suposen cap problema gràcies a la creació dels nanobots. Però quan la seva germana sigui diagnosticada d'una malaltia cardíaca, i que per curar-se, s'han d'actualitzar els seus nanobots, el que comporta un preu molt elevat inaccessible per la seva família, farà el que sigui per salvar-la.

- Skip: La societat disposa d'uns rellotges que programant-los amb el temps que tu decideixis, en activar-los passaràs aquest temps en un estat inconscient, però no dormint sinó fent allò que et tocaria, sigui treballar, menjar o fins i tot conduir. L'Eva reticent a utilitzar-lo, finalment el comença a fer servir, i finalment s'hi torna addicte, comportant-li problemes greus, especialment en les seves relacions familiars.  
 
En totes elles la tecnologia de caire futurista serà rellevant, i especialment com la humanitat l'usa, i quines conseqüències implica per a ella, o bé com en la segona història, veurem la relació entre alienígenes i humanitat, una altra de les temàtiques de la ciència-ficció.

Reflejos del futuro és una nova obra que s'afegeix a l'univers de Planeta Manga mes rere mes es va expandint.